Letos sem bila na štartnem mestu pred organizatorjema AVI-jem in Kepico, tako, da sem se lahko iz prve roke prepričala, kako sta postavila okrepčevalnico z naslovom »Ni da ni«. Nobene nervoze, živčnosti, njuni pogledi so govorili brez besed, nobenega občutka pomembnosti, skratka samo gledaš in ostajaš brez besed s cmokom v grlu. Mimogrede, AVI-mi je izpolnil še željo, da sem imela štartno številko 18, ki ima zame letos še poseben pomen (hvala AVI!). Pred štartom sledijo še kratka AVI-jeva navodila o »zaprti hoji« v prvem vzponu in smo šli. Čudovit je pogled na kolon lučk – prizor, ki me ne pusti ravnodušno. Ob opazovanju lučk hitro mine prvi vzpon. Na štartu sem imela samo eno željo – preživeti 12 ur na Šmarni gori z nasmehom na obrazu, zato hodim gor in dol v svojem tempu. Prvih nekaj vzponov mi dela družbo oz. jaz njemu legende TF – ZdravkoC. Ko se odloči, da bo zaradi težav s peto vzel nekaj daljši odmor pred naslednjih vzponom, grem naprej in vse do konca hodim praktično sama. No, ne čisto sama, saj se vseskozi srečujem s prijaznimi soborci, s katerimi si izmenjamo včasih samo pogled, pomežik, včasih spodbudne besede, no, pa tudi brez »mehiškega vala« ni šlo – a ne – IvanŠ in Klas

Naj zaključim: draga AVI in Kepica, iskrena hvala, ker sta nam omogočila čudovit dan – 9. marec 2013 je dan, ki se ga bom z veseljem spominjala do konca življenja.