Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Štartnina 25 evrov za LM je:

previsoko nastavljena
73
66%
ravno pravšnja
29
26%
premajhna, lahko bi bila več
8
7%
 klopotec
To bo nestrankarska, tehnična vlada. Ministri bomo sami znalci. Vreme, ti pa boš državni sekretar za vreme v Ministrstvu za okolje in prostor.
 Ic3PrIncZ
Letos sem se hotela prvič udeležit LM, pa mi zaradi cene ne bo uspelo. Sem pač še študentka in trenutno bolj v krizi z denarjem, ker imam druge prioritete. Bom pa pridno trenirala in prišla naslednje leto pogledat. Žal.
Uporabniški avatar
 javor-18
Ic3PrIncZ napisal/-a:Letos sem se hotela prvič udeležit LM, pa mi zaradi cene ne bo uspelo. Sem pač še študentka in trenutno bolj v krizi z denarjem, ker imam druge prioritete. Bom pa pridno trenirala in prišla naslednje leto pogledat. Žal.

Saj se ga lahko in sicer tako, da si kopiraš štartno številko, si jo pripneš na prsa in greš na maraton. Tistega čipa na supergi pa ne bo nihče opazil, seveda uradnega rezultata ne boš imela si pa lahko sama meriš čas. Slaba vest?:roll:
Denar nam itak pobirajo na vsakem koraku, tudi tukaj in tega ne moremo spremeniti ali pač? Meni se sicer ne zdi pretirano drago je pa res, da se ne udeležim vsakega vaškega teka (se mi ne ljubi voziti z avtom) in še prijavim se v predprijavi z kakšno skupino, da je še malo ceneje.
Nekdo je omenjal vsebino vrečk in vse tiste majčke, brisačke, meni je bolje to kot bidoni, ki jih že stran mečem, ker jih je preveč in še zanimiva je tista o goli štartnini. Verjetno bi jo kmalu navili do sedanje. :shock:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Zanimivo bi bilo naredit še anketo o tem, koliko od anketiranih bo sploh laufalo maraton. Večina bo menda na polovički ali ...
Zanimivo bi bilo narediti še anketo o tem, če ni morda celo 10 EUR previsoka cena za maraton, saj laufat moraš itak sam.
Še veliko vprašanj se mi postavlja, imam pa nekaj odgovorov:
- ponosem sem na majčko LM in rad tečem z njo
- ponosen sem, da imamo v Sloveniji tak maraton kot je LM
- če dobim v rečki zraven startne številke še kakšno reklamo, me to ne razjezi, saj me tek vendar sprošča
- medalje za pretečen maraton sicer ne potrebujem, a vem, da se je mnogi zelo razveselijo, zato delim veselje z njimi
- tašče, prava in ekonomije nihče ne razume, a vsi živimo z njimi
- globalizacija je ugriznila tudi v športne sfere

Pa lepo se imejte, tudi če ne razmišljate tako kot jaz :D
Uporabniški avatar
 Vreme
No pa se še jas oglasim na to temo. Kot nekateri veste sem lani organiziral Sladkih6 6 ur teka po Sladkem Vrhu (mimogrede še manj kot 90 dni je do druge ponovitve) in moram reči,da je bil vse skupaj kar velik zalogaj, tako po organizacijski plati kot tudi finančni. Pa sploh ni šlo ze ne vem kakšen velik projekt. Sploh si ne znam predstavljati, kakšen zalogaj je šele Ljubljanski maraton, tako da je cena startnine resnično relativni pojem med tem kaj dobiš za to. Ne smemo pojmovati tukaj samo kaj dobimo v vrečke ampak moramo organizacijo maratona gledati v paketu. Torej od zapore cest, organizacije, prehrane.... in roko na srce je organiziran tako kot je treba.

Take športne prireditve vsekakor potrebujemo od nas pa je odvisno ali se jih bomo udeleževali. Vedeti pa moramo, da tudi brez sponzorjev ne gre. če ste že omenjali Trst in vračilo štartnine je po mojem v ozadju en velik sponzor, ki je pripravljen vračati štartnino v zameno za... Bog ve kaj, za nekaj že. Dan danes resnično ni več nič zastonj! Kako pa je s sponzorji pri nas pa tako ali tako vemo!

Zraven tega kako velik zalogaj je lahko organizacija takšnega maratona kaže tudi na Maribor, kjer podobnega teka nikakor ne moremo organizirati. Bi se človek lahko vprašal le za kaj? Že marsikdo si je namreč polomil zobe na tem projektu. Mogoče pa bo v prihodnosti le komu uspelo!

Pa še nekaj, skupinska prijava TF vsekakor bo, torej znižana štartnina za naš šteje, o raznih mahinacijah s kopiranjem štartnih številk in podobnimi rečmi pa imam negativno mnenje. Kot sem že rekel, ko tečeš na takšni prireditvi ne dobiš zraven samo vrečke z darili ampak še marsikaj drugega.

Pa uspešne priprave na Ljubljanca vam želim! :D
 Ic3PrIncZ
Ah da bi si skopirala številko in šla teči na lastno uro, mi je pa brez veze. Sej se ne sekiram, ker verjetno do takrat še ne bom dovolj pripravljena. Sem pa mislila odtečt svojo prvo 21ko.

Če bi imela službo, bi šla in bp plačala teh 25€, ker je pa nimam moram pa bolj paziti na svoj denar.
Uporabniški avatar
 lenči
Ic3PrIncZ napisal/-a:Ah da bi si skopirala številko in šla teči na lastno uro, mi je pa brez veze. Sej se ne sekiram, ker verjetno do takrat še ne bom dovolj pripravljena. Sem pa mislila odtečt svojo prvo 21ko.

Če bi imela službo, bi šla in bp plačala teh 25€, ker je pa nimam moram pa bolj paziti na svoj denar.

Glej temo na forumu, razmisli o skupinski prijavi, mogoče bo pa šlo. Pa treniraj, mogoče boš pa pripravljena in ti bo uspelo iti. Do takrat je še daleč in nikoli ne veš, kaj se lepega zgodi.
Uporabniški avatar
 lonely
Ic3PrIncZ napisal/-a:Ah da bi si skopirala številko in šla teči na lastno uro, mi je pa brez veze. Sej se ne sekiram, ker verjetno do takrat še ne bom dovolj pripravljena. Sem pa mislila odtečt svojo prvo 21ko.

Če si tako močno želiš udeležbo na LM 21-ki,ti jaz plačam prijavnino.
Pridno treniraj in se potem prijavi v skupno prijavo.

lp
Uporabniški avatar
 lenči
lonely napisal/-a:

Če si tako močno želiš udeležbo na LM 21-ki,ti jaz plačam prijavnino.
Pridno treniraj in se potem prijavi v skupno prijavo.

lp

Kaj sem rekla :lol: . Lonely, bereš misli :lol: .
 kovit
matjaz napisal/-a:
kovit napisal/-a:
matjaz napisal/-a::D :D :D Vedno isti problem. meni se ne zdi drago je nekako normalno, ker se tudi zavedam koliko dela in stroskov je okoli organizacije. Rad bi pa vprasal nezadovoljneze, ali tecete zaradi sebe ali ... Ce tecete zaradi sebe in zdravja je to majhen vlozek proti tistemu kolikor vlagamo v avto, razne stvari ki niso ravno nujne.

Jest nezadovolnež tečem zarad sebe, avto neregistriran, za stvari ki niso nujne nimam keša.(Zapufan da imam kje živet press) Še kej zadovoljnež :)

hja, in za tvoje muke je kriv nekdo drug?

preberi zgornji clanek KOVIT z njim se pa zelo strinjam . Dokler ne bo minister bomo pac placevali za svoj uzitek.
Kje pa ti tukaj vidš muke. Jest ti hočm pač samo povedat da ravno teh muk nimam...namreč muk, da bi zapravljal za stvari ki mi niso nujne. :D in tudi mi ni nujno zapravlat za štartnine :)
Uporabniški avatar
 klatez
Iz ene druge teme:

sova napisal/-a:...Za vse ki bi želeli iti na Berlinski maraton... da če lahko trgajo iz računa 81 evrčkov sva na tekmi!!! Za naju se je zaenkrat srečno končalo...
Uporabniški avatar
 javor-18
34. real - BERLIN-MARATHON

Until - April 25, 2008 - 55,00 euros
April 26 – June 20, 2008 - 75,00 euros
June 21 – August 1, 2008 - 95,00 euros

za polmaraton so cene bistveno nižje.
Uporabniški avatar
 klatez
13. LJUBLJANSKI MARATON

Prijavnina je za 42.195 m in 21.098 m:
- do 30. septembra - 25 EUR
- od 1. do 21. oktobra - 35 EUR

Prijavnina za organizirane skupine (najmanj 10 prijavljenih) na 42.195 m in 21.098 m:
- do 30. septembra - 20 EUR
- od 1. do 21. oktobra - 30 EUR.

V ceno prijavnine je vključen tudi čip za enkratno uporabo. Če ima udeleženec svoj lastni čip, čipa (v vrednosti 4 EUR) ne plača.
Uporabniški avatar
 Tina1
Prijavnina za rekreativni tek kluba Polet na 10.500 m:
- do 30. septembra - 20 EUR
- od 1. do 21. oktobra - 30 EUR

Prijavnina za organizirane skupine (najmanj 10 prijavljenih) na 10.500 m:
- do 30. septembra - 15 EUR
- od 1. do 21. oktobra - 25 EUR.

Tudi tu čip vključen v ceno.
Uporabniški avatar
 BoF
Pravzaprav smo se po šestih napisanih straneh razumeli: tek je (žal) postal en velik biznis, kar mi kot Slovencu ni prav. Naj malček utemeljim: država Slovenija bi morala bazični šport kot je tek, propagirati in ga z vsem razpoložljivim kapitalom v financah, znanju in kadrih podpirati. Kajti če je nacija vsako leto bolj zdrava, če je nacija vsako leto bolj kondicijsko pripravljena in s tem umsko bolj uporabna, če nacija s tem bazičnim športom preprečuje bolezni teh in onih klasičnih in modernih umetniških smeri, ki strežejo po življenju, če nacija s tekom dviguje svojo samozavest in se ne napaja samo ob orgazmičnem veselju nekih kolajn nekih vrhunskih športnikov temveč kot dejanski akter vsak posameznik sodeluje pri oblikovanju nacionalne športne identitete, ki pripomore k oblikovanju bolj pametnih, zdravih in od drog ter drugih škodljivih vplivov neodvisnih novih generacij, pomeni to tudi napredek celotne države, pomeni to napredek pri znanosti, šolstvu, večjo in obilnejšo državno blagajno, ki ne troši denarja za zdravljenje, za odpravljanje posledic nezdravega načina življenja posameznikov in nacije, pomeni to neko novo vizijo življnja, ki pridobiva na kvaliteti zaradi čisto preprostega, a rednega, načrtovanega, s pomočjo strokovnjakov podprtega... teka!

LM bi bil lahko nek svojevrsten vsakoletni vrhunec teh prizadevanj tekačev za dosego lastne norme, za dosego lastnega razultata in ne biznis, ki to postaja vsako leto bolj očiten, bolj nesramen, bolj hinavski, predvsem pa predvsem bolj in bolj oderuški.

Zaradi tistega zgoraj napisanega in še česa še vedno trdim 25 evrov je previsoka cena prijave za letošnji LM. Ker bo naslednje leto 30, leta 2010 pa zagotovo okroglih 50 evrov. Ne verjamete? Vas povprašam avgusta 2010.

Tek je velik biznis in nekateri hočejo od tega imeti res veliko! :-((
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA