Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

hej skorc... dobr trening si naredil :)

omenjenih težav z nohti nimam, so me pa boleli prsti na Franji... ampak to nima veze, kaj:)

Očitno moji "treningi" glede na razna pisanja niti niso tako zgrešeni. Tek namreč kombiniram s predhodnim kolesarjenjem in/ali plavanjem, ponavadi dolžine cca 5-15km. Ko grem samo laufat, delam nekje 15-25km. Vidim da bom moral dodat intervalne teke in mogoče avgusta opalit kakšen daljši tek 40-50km, ravno toliko, da vidim kako naj si predvidim prehrano in hidracijo, ter da vidim kako bo kaj s krizami :!:

prijetno tekanje v teh temperaturah fantje :)
Črni nohti pomenijo premali copati. Med tekom ti noga nekoliko oteče in ravno pravšnji copati postanejo premali. Sam tečem s copati za številko do dve večjimi od moje "konfekcijske" številke. Ali pa tudi "dol po bregu" preveč naprej nabijaš? Sicer pa je o tem v bazi sigurno kaj več.

300 km/mesec premalo za Logarsko? Po moje čisto dovolj. Vsaj meni znese. Na teden je to 75km, se pravi en dolg tek 30+, 1x15km pa še ostane za marsikaj. Ali pa dva dolga teka po 30km pa še ene distance in en lahen tekec, pa smo spet tu nikje.

Se vidimo v Celju.

lp
Vladek napisal/-a:Črni nohti pomenijo premali copati.

lp

Se strinjam. Jaz sem imela na začetku superge večje za eno številko pa sem imela po vsakem daljšem teku črne nohte, potem sem kupila še pol štev. večje in sedaj nimam nobenih težav več.

:wink:
skorc napisal/-a:
Liquid napisal/-a:Mimogrede, če še nisi opazil je spet obujena tema "Sralci vseh dežel združite se...". ;)

Ja imaš prav, grem malo prečekirat omenjeno temo. Sranje med tekom zna biti nerodna reč... Želim ti, čim manj črnih nohtov. :wink:
Pozdravljeni;

ojla ŠKORC, tudi jaz imam probleme z črnimi(odstopanjem nohtov), ampak si tega ne ženem preveč k srcu oz. nosim odprte natikače....vsak naj najprej pred svojim pragom pometa, a ne? :D
No, mene so pa Kayanke 14 spravile do takih lepih barv na nohtih :lol:

Zdaj pa k vprašanju;

meseca julija(13.7-8.8.) odpotujem na daljše potovanje po Tajski(z nahrbtnikom) in takrat ne bom imel (verjetno) nekih velikih možnosti za izdatnejše treninge pred Logarsko. Zavedam se, da je to veliko časa in da to ni najbolje za tekaško formo... Kaj MENITE, a bi bilo pametno nadomestiti te treninge že sedaj? Bojim se samo, da bi potem avgusta, ko bi mogel začeti počivati oz. zmanjševati treninge, "spravljati pod streho" izgubljeno v juliju in bi se do Logarske preveč utrudil!

Že vnaprej se Vam zahvaljujem za vaše IZKUŠNJE in MNENJA!

Lepo vas pozdravljam!

Godbenik-Grega
Črni nohti so resda povezani s premalimi teniskami
oziroma s premalo velikimi
ali s premalo prevelikimi.
Ni pa to vse.

Moja izkušnja govori, da se na maratonu nohti precej "utrudijo" in jih je nato potrebno pustiti počivati. Po maratonu postanejo lepo roza barve in opozarjajo nase. Naslednji maraton, npr. čez en teden, jih lahko dokončno "utrudi" in postanejo črni. Sicer v istih teniskah, ki niso premajhne oziroma so dovolj prevelike. To se mi nenehno dogaja.
Manj pritiska čutim na nohte na ultramaratonih, saj je intenzivnost teka nižja.
Menim, da je močan odriv (na daljših tekih kot običajno) lahko vzrok za večji pritisk pod nohti, kar ima za posledico - črnost. V tem primeru postanejo nohti črni kak teden pozneje, kot kadar je teniska prekratka in se dotika konice nohtov.

Menim, da gre za dve podobni, vendar različni zadevi.

Je pa stvar odvisna tudi od posameznika. Vsi smo različni.
Sem včeraj še enkrat pogledal moje copate, pa bo držalo, da so premali. Novi Kayano je nesramno ozek (ali pa moja taca nesramno široka). Ko sem vzel ven vložek, pregledal odtise, obul nazaj in pretipal vse prste sem ugotovil, da imam pred palcem res centimeter prostora, vsi drugi prsti pa se mi že po "defaultu" dotikajo sprednje stene copata. Ko noga nateče je to, potem to. Zato sta palca O.K.. ostali pa črni.

Pismo, ko sem pomerjal copate sem se vedno orientiral samo po palcu... :( Dobro, da imajo za sabo že 700 kilometrov in bodo kmalu zreli za menjavo. Kakor kaže imam bolj težvo z širino kot dolžino. Če ne bi bili copati tako močno "zašiljeni" bi bilo O.K. A bi bilo mogoče za vzeti isto številko pa 2E širino? Ali naj vzamem raje številko večje "plavuti" (že sedaj imam 46,5)?
Kako kaj napredujete? Meni se obupno pozna 14 dnevni post treninga (vmes 4x tekma).
Tam nekje do 25. bo vse jasno, do 28. imam čas za prijavo.
Tudi jaz sem 14 dni izležaval v Dalmaciji. Mi je uspelo v tem času narediti samo 80 vročih kilometrov v osmih obrokih. Preveč sladoleda in piva. :)

S ponedeljkom sem začel na polno kompenzirati. Ponedeljek in torek lahkotna 21-ka, sreda moji intervali 8x800, danes Natašini intervali 8x1500, jutri pavza, v soboto imam planirano lahkotno 60-ko, v nedeljo pa regeneracijsko 10-ko.

Moja končna odločitev mislim, da je že padla. Kljub vsemu bom počakal na sobotni rezultat. Ma grem kakršenkoli že bo. :) Nasledji teden bo isti kot ta (z izjemo 60-ke, ki jo bom nadomestil z eno 30?-35?-40?ko). Potem pa malo bolj lahkotno do konca avgusta. Zadnji teden, samo kratki teki, lahkotni, brez naprezanja...

Eto, to je moj plan-do starta. Copatke sem že menjal. Delajo dobro. :clap:

Aja, a startnine so iste kot lani? 25,00€? V rubriki startnine je letnica 2008, pa ne vem če je napaka ali je dejansko toliko?

Ja pa eno žalostno novico imam. Uroš nam je odpovedal. :( Tako, da je naša začetniška ekipa manjša za enega člana. Nič bat, z njim je vse O.K., nismo se mu zamerili, takrat je naročen na fuzbal, Logarsko pa bo menjal s TS-om. :)

A bi kdo od stare garde še morda namignil kako najlaže tovorit sabo gele in če ima smisla za pas zataknit eno pol litrsko stekleničko vode? Danke!
skorc napisal/-a:Ja pa eno žalostno novico imam. Uroš nam je odpovedal. :( Tako, da je naša začetniška ekipa manjša za enega člana. Nič bat, z njim je vse O.K., nismo se mu zamerili, takrat je naročen na fuzbal, Logarsko pa bo menjal s TS-om. :)

Slika

Ja imam že dolgo Anglijo rezervirano (jaz pa fuzbal pa krava pa vaterpolo), tako da moram it. No tiho upam da razglasijo pandemijo in nam ne bo treba it :mrgreen: .
Vsekakor lepo laufajte do takrat in pridno trenirajte, mene čaka sedaj vrhunec letošnje sezone - prva etapa TS :wink:

Lp

Uroš
Jaz sem tudi v soboto nakazal in naredil prijavo. Me še tudi ni na seznamu. Tudi nobenega potrditvenega e-maila nisem dobil. A se dobi kakšen potrditveni e-mail ali nič? Meni je samo barvalo tiste kvadrate zeleno in tam obstalo. Potem pa nič več... Nič, da je sprejetno, nič, da je zavnjeno.

Pa neko napako imajo na strani. Če najprej klikneš prijavo in nato seznam prijavljenih ti pokaže listo iz leta 2008. Če pa osvežiš stran in klikneš seznam prijavljenih pa dobiš listo za 2009.

No ja, samo, da mi dajo številko, pa potrdilo, da sem pretekel pa bom zadovoljen. :)
Oj veterani. Tole bi še vprašal. Kako so kaj okrepčevalnice založene. Gledal sem lanske slike pa je na okrepčevalnicah videti samo pol litrske stekleničke vode. Sprašujem, da vem kaj vse si naj nadevam v torbico okrog pasu - če sploh.

Hvala!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA