Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Zdravo,

Mene pa zanima, če bi se lahko lotil teka bolj s taktiko hoje. Želim se namreč udeležiti, vendar mislim, da imam premalo kilometrov v nogah, vendar hoje pa sploh posebej nisem treniral.

Zavedam se, da vsega nikakor ne bom mogel preteči. Na treningih sem malo izmenjaval tek in hojo, glede na razdaljo teka pa ne vem, kako se lotiti. Ali naj začnem res počasi z velikim deležem hoje, ali naj poizkusim kakih 30 km odteči nekako v trening razmerju (15 minut teka, 5 minut hoje), pa potem pač z utrujenostjo povečujem delež hoje, morda tudi na 100%.

Ali so na tem teku taki ultraši, ki ves čas hodijo?

Malo sem namreč zaskrbljen, po izkušnji iz Biela 2004 (po tem nisem več hodil na ultramaratone, razen enkrat GM4O, če lahko to šteje): tam sem namreč vseskozi tekel 50km, potem me je pa pobralo od 60km naprej...

Hvala in lp, Gregor
podviz napisal/-a:Zdravo,

Mene pa zanima, če bi se lahko lotil teka bolj s taktiko hoje. ......

Citat s strani http://www.drustvo-maratoncev-celje.si/logarska/dolocila.htm:
Maraton je časovno omejen na 12.00 ur, zato je potrebno v povprečju prehoditi 6,25 km na uro. To je v povprečju, v tempu, 9minut in 36sekund za vsak kilometer.
--------------------

Glede, na naveden limit se da verjetno tudi z malo hitrejšo hojo priti v cilj.....drugače pa imaš opcijo krajše razdalje, katero odtečeš v celoti... :wink:
Pozdravljen Gregor

Tudi jaz nameravam priti od Celja do Logarske s hojo. Tako bova vsaj dva. Pri tempu je treba paziti predvsem na limit v Ljubnem, ker je odsek od Mozirja naprej precej časovno "našponan", sicer pa mislim da ne bo posebnih problemov.

lp Mirko
podviz napisal/-a:Mene pa zanima, če bi se lahko lotil teka bolj s taktiko hoje. Želim se namreč udeležiti, vendar mislim, da imam premalo kilometrov v nogah, vendar hoje pa sploh posebej nisem treniral.

poskusi formulo 14 + 1 - 14 minut počasnega teka z minuto hoje. tako se zelo daleč pride.

itak lahko proti koncu intervale spremeniš na, recimo, 9 + 1. zadnje kilometre v Logarski pa šprint, ker boš do tja prišel spočit :)
ero napisal/-a: poskusi formulo 14 + 1

Jaz zagovarjam 13 + 2 ali opisno
po 2 km teka 200 m hoje ... ko ne gre več, prepoloviš
po 1 km teka 100 m hoje ... ko ne gre več, prepoloviš
po 500 m teka 50 m hoje ... ko ne gre več, se vsedeš v prvo gostilo :beer:
enega spiješ in laufaš do cilja

Čestitke Gregor, za pogumno razmišljanje :clap:
Vreme napisal/-a:Prijavljen s štartom v Ljubnem, ugodne vremenske razmere pač :D . Glede na profil proge, bom poizkusil z enim od zgoraj navedenih formul :wink:

Hahahahaha, kje si našel tale profil.....zgleda grozno, da sem se ustrašla :shock: ;
V resnici se vzpona skoraj ne čuti....ampak res ne...morda ti vzame kakšnih 5 sec na km , drugače pa lepo počasi "štajga".......in ga brez težav premaguješ; pa nisem ravno ljubiteljica hribov :wink: ;
podviz napisal/-a:Zdravo,

Malo sem namreč zaskrbljen, po izkušnji iz Biela 2004 (po tem nisem več hodil na ultramaratone, razen enkrat GM4O, če lahko to šteje): tam sem namreč vseskozi tekel 50km, potem me je pa pobralo od 60km naprej...

Hvala in lp, Gregor

Haj. Tega leta sem bil tudi v Bilu. Si tist iz Gorenja, al si zaključu na vozičku?

Mejduš, da ma Nataša prav, da klanca sploh ne čutš. Sem bil že tolk zmatran od Solčave dalje, da je biu klanc res neopazen in sem mel ogromn dela z pregovarjanjem sebe :argue:
Všeč mi je tale objava pri razpisu
O POMOČI FIZIOTERAPEVTOV IN MIŠIČNI MASAŽI

Fizioterapevti Vam bodo na vmesnih postajah in na cilju nudili prvo pomoč pri morebitnih mišičnih krčih. Z raziskavami so ugotovili, da se lahko mišična masaža po prihodu v cilj izvaja šele po dveh urah, saj z njo prej ni mogoče preprečiti mišičnih bolečin, v nekaterih primerih pa je lahko celo škodljiva. Fizioterapevti bodo masažo izvajali, vendar pa znotraj dveh ur le na vašo izrecno željo in odgovornost.

O tem večkrat govorim, ljudje pa nič ne vejo o tem. Pred leti me je s tem prvič seznanil dr. Žuran. V eni (menda lanski ali predlanski) reviji Vrhunski dosežek je bila strokovna reportaža o škodljivih učinkih prezgodnje masaže.

:-(( :-(( :heart :heart :heart :-(( :-((
O tem pa lahko pove Divjakov Jože, ki ga je lani na Trans Slovenija stala nadaljnega teka :( :( :( , saj mu je na četrti dan med tekom po masaži nekje na polovici začelo neugodno razbijati srce z velikim pulzom, pa so ga nemudoma peljali v bolnišnico na preiskavo :oops: na srečo ni bilo nič hudega, temveč mu je izgleda po masaži kri navalila v zgornje predele telesa, pa se je tko dogodilo....Kako intenzivno masažo pa je mel, pa ne vem, ga bo treba mal pobarat, saj bo tud tukaj u Celju.... :clap: :clap: :clap: pa vidim , de nas bo kar nekej TransSlovencev ponovno družno vihtelo se proti Logarski :TF) :TF) :juhuhu: :juhuhu: :juhuhu: :juhuhu: :juhuhu: ...sama fest fejst družba :laola :laola

ZdravkoC ti pa dobro okrevaj sploh nogo dobro nagovarjaj pozitivne misliji ji namenjaj, pa kej jo pobožej, zmasirej tud :rol: :rol: jest sem jih po Transu vsakič na lice polubu :oops: :oops: stopala seveda :clap: je blo pa takrat vsak večer težje to izvest :lol: :lol: ampak sem jih pa :D :D

Tisti ki boste pa hodili :lauf: se da prehodit, saj že nekaj let hodijo mladenke pa mladenči na ta način s Celja. Počas pa z užitkom :lol: :lol:
LEON RO napisal/-a:
Haj. Tega leta sem bil tudi v Bilu. Si tist iz Gorenja, al si zaključu na vozičku?

Živjo, na mojo žalost sem tisti, ki je zaključu na vozičku. :(

Ko se na to spomnim, me spet malo zaskrbi. Upam, da bom v soboto dobro ocenil situacijo in izkoristil tudi možnost odstopnih postaj. Vendar, tudi v Bielu sem bil na 78km gotov, da zaključim, pa me je en domačin s podobno hudimi težavami na teku, kot sem jih imel sam, prepričal, da naj grem še tistih 20km...

Sicer pa hvala vsem za feedback, nasvete in vzpodbudne besede.
podviz napisal/-a:
LEON RO napisal/-a:

Živjo, na mojo žalost sem tisti, ki je zaključu na vozičku. :(

Ko se na to spomnim, me spet malo zaskrbi. Upam, da bom v soboto dobro ocenil situacijo in izkoristil tudi možnost odstopnih postaj. Vendar, tudi v Bielu sem bil na 78km gotov, da zaključim, pa me je en domačin s podobno hudimi težavami na teku, kot sem jih imel sam, prepričal, da naj grem še tistih 20km...

Sicer pa hvala vsem za feedback, nasvete in vzpodbudne besede.

Drž se, pa se vidmo, čeprav bo zjutraj tema.
lonely napisal/-a:Premagovanje 4041 m skupnih višincev +/-... na razdalji 55 km....ostalo je ravnina.

Tegale pa ne razumem - 4041m višincev??? 643asc to gre(razlika), a Polar ne meri razlike, ampak skupne vzpone, torej 2293m asc na Celje - Logarska???

dexi27 napisal/-a:Ja graf res zgleda grozno, ampak v resnici pa ni tak hudo, tak da ne se sekirat :wink:

Sploh pa na 75 kilometrih je nekaj ćez 600 višincev, zdaj pa si zračunaj

To mi je dosti bolj logično. Kaj je res?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA