Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Tako, leto je naokoli in

Športno društvo Grmada

vabi vse udeležence tekaškega foruma

na 5. Gorski tek na Polhograjsko Grmado (898 m.n.m.).

Tek šteje tudi za občinsko prvenstvo občine Dobrova Polhov Gradec

Prireditev bo v soboto 08.novembra.2008

Štart ob 13.00 v Mačkovem grabnu (smer Polhov Gradec – Črni Vrh)

Podelitev priznanj in žrebanje nagrad ob 15.00 uri na kmetiji odprtih vrat pri Mihačk.

Trasa proge:
Štart teka je kak kilometer ven iz Polhovega Gradca ob cesti proti Črnemu Vrhu (odcep Mačkov graben) na 400 m.n.v. Proga se vseskozi dviga. V prvem delu (cca 1 km) je na novo asfaltirana cesta, nato pa zavijemo levo v gozd na gozdno stezo. Tečemo mimo razglasitvenega prostora – kmetija odprtih vrat pri Mihačk. Tako smo pretekli cca 1.700 m do vrha pa nas čaka še 1.300 m. Po 800 m smo na mali Grmadi, zadnji del (500 m) pa je malo gor malo dol z ciljnim šprintom navzgor. Po cilju se vrnemo do razglasitvenega prostora (cca 10 min. spusta).

Trasa proge:
Štart teka je kak kilometer ven iz Polhovega Gradca ob cesti proti Črnemu Vrhu (odcep Mačkov graben) na 400 m.n.v. Proga se vseskozi dviga. V prvem delu (cca 1 km) je na novo asfaltirana cesta, nato pa zavijemo levo v gozd na gozdno stezo. Tečemo mimo razglasitvenega prostora – kmetija odprtih vrat pri Mihačk. Tako smo pretekli cca 1.700 m do vrha pa nas čaka še 1.300 m. Po 800 m smo na mali Grmadi, zadnji del (500 m) pa je malo gor malo dol z ciljnim šprintom navzgor. Po cilju se vrnemo do razglasitvenega prostora (cca 10 min. spusta).

Prevoz opreme:
Za vse, ki bodo parkirali na štartnem prostoru bomo organizirali prevoz opremo do razglasitvenega prostora.

Parkiranje:
Nekaj parkirnega prostora je na samem štartu. Drugače pa do razglasitvenega prostora – kmetija odprtih vrat pri Mihačk vodi na novo asfaltirana cesta. Lahko parkirate tudi tam (spremljevalci počakajo ali se odpravijo na izlet do vrha Grmade), vi pa se na štart spustite v dolino.

Kategorije:

Otroci
Dečki do vključno l. 1994
Deklice do vključno l. 1994

Moški
Moški do vključno l. 1978
Moški l. 1977 - vključno 1968
Moški l. 1967 – vključno 1958
Moški l. 1957 – vključno 1948
Moški l. 1947 in starejši

Ženske
Ženske do vključno l. 1978
Ženske l. 1977 in starejše

Občinsko prvenstvo
Moški
Moški do vključno l. 1973
Moški l. 1972 – vključno 1953
Moški l. 1952 in starejši

Ženske
Enotna kategorija

Otroci:
Otroci tečejo do razglasitvenega prostora (cca 1.700 m)

Štartnina:
10 eur zajema tudi topli obrok in čaj po koncu prireditve.

Informacije 041/ 664-241 (Andrej) ali 030/ 362-153 (Dejan)
Nazadnje spremenil kolesarček, dne 01 Nov 2008, 05:12, skupaj popravljeno 1 krat.
 luzr
A pride kdo?
Ako vam množične priredtive niso pri srcu. :wink:
Uporabniški avatar
 AVI
...luzr, saj veš, da so nam takele hribovske, prav pri srcu :heart ...ampak za 8.11. imamo druge plane, "sladke" plane....no natančnje imamo šest sladkih planov.... :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 bobr
Avi a ti greš tudi na ultra? :shock: Se vidmo tam.
Uporabniški avatar
 izzardly
Zame bo to popravni izpit, zato pridem.
 luzr
Jutri se odpravljam na ogled proge, ki jo sicer dobro poznam. :wink:
Uporabniški avatar
 Loni
Kdaj pa imaš namen it jutri pogledat? Malo me firbec matra. In pa v kaki opremi :lol: - razen slinavca, seveda.

Sicer še nimam pojma, kdaj bom nazaj v kapitali.
Uporabniški avatar
 tae
luzr, vprašanje zate:

Kako to, da si se odločil za ta tek ?

Glede na to, da se drugače udeležiš bolj malo tekem in da je ta celo bolj gorska ? Sicer pa PREVIDNO (zna biti mokro, blatno in spolzko).
 luzr
@Loni: poglej gmail.

@tae: V prvi vrsti vlečem temo iz pozabe.

Po polhograjcih se potikam že kar nekaj časa. tam sem se učil smučati. Na Gori (torej na sosednjem kuclju) sem lani 1.I. preizkušal superge na ledu. Bilo je zabavno.
Rad imam gorske potepe. Sem zelo počasen, a hitrejši od sprehajalcev.

Tae, hvala za skrb. Se še oglasim v tej temi... ;)
 kolesarček
Pozdravljeni

Za vse tiste, ki še niste bili na dosedanjih tekih prilagam povezavo do nekaj slik in utrinkov iz Polhograjske Grmade:
http://dejann.moj-album.com/album/14057271/

Letos se bomo med tekom spomnili na nesrečno preminulega slovenskega alpinista Pavla Kozjeka, ki je bil doma le streljaj od štartnega mesta, pod Polhograjsko Grmado.

Še enkrat lepo vabljeni
 spela*
tae napisal/-a:Sicer pa PREVIDNO (zna biti mokro, blatno in spolzko).

Blata ni, drsi tudi ne, prav lepa pot za tiste, ki se bodo udeležili tega teka. Je še skoraj mene zamikalo, a bom varčevala moči za nedeljski tek po PST. Da jih bom zmogla 25 - ali koliko že? :wink:

(res pa nisem šla prav do vrha, da me ne bi nazaj grede štirinožec potegnil v dolino po bližnjici)
Uporabniški avatar
 izzardly
Jaz sem šla danes gor iz medvoške smeri (čez Katarino) in opazila na različnih delih poti 3 fante, ki so tekli na Grmado bosi. A je to nov ekstremni šport, al je zadaj kaka specifična ideja?

Vsekakor ste carji! :D
 luzr
He, he za bosonoge je lažje po severovzhodni strani.
Štirinožec je z golimi tacami moral najprej oddelati asfalt iz Mačkovega grabna, potem pa še skalnati del do vrha.
Pri vzponu in spustu smo občudovali smo turiste z avtomobili, ki pridejo do kmečkega turizma na kozarček in imbecile s terenskimi motorji in oseba z moteno koordinacijo, k ije vozila štirikolesni motocikel. Seveda so porabili vso cesto...
Del poti od cerkvice je potekal brez težav. srečevanja s psi in ljudmi so potekala izjemno prijetno.
Če izvzamemo gospo z nekim nevarnim beaglom, ki sta oba nevarna... Slednji je grozeče renčal že v pasjem boksu takoj ob odhodu in je nekajkrat hotel napasti mojega prijaznega psička. Lastnica pa je strašila z vožnjo podobni lunaparkovnemu vlakcu smrti. Poleg tega je precejkrat omenjala pohodne palice, ki jih je hotela uporabiti kot hladno orožje. Pri tem jo je ves čas vzpodbujal njen dvonožni šerpa. Očitno gre za zaroto...
 spela*
luzr napisal/-a:Če izvzamemo gospo z nekim nevarnim beaglom, ki sta oba nevarna... Slednji je grozeče renčal že v pasjem boksu takoj ob odhodu in je nekajkrat hotel napasti mojega prijaznega psička. Lastnica pa je strašila z vožnjo podobni lunaparkovnemu vlakcu smrti. Poleg tega je precejkrat omenjala pohodne palice, ki jih je hotela uporabiti kot hladno orožje. Pri tem jo je ves čas vzpodbujal njen dvonožni šerpa. Očitno gre za zaroto...

:shock:

S kakšnimi nevarnimi gospodičnami ( :!: ) in njihovimi pasjimi prijatelji se pa ti družiš? :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA