Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

V decembru je maraton v Italiji, če kdo še ni izpolnil vseh maratonskih planov za letos.

Več si lahko pogledate http://www.maratonadireggioemilia.it/index.html

Morda lahko kaj več o maratonu napiše lonely, ki ima verjetno veliko izkušen, saj se je maratona udeležil že petkrat. Sicer pa smo Slovenci leta 2002 z Romanom Kejžarjem tudi zmagali na maratonu. Za progo je potreboval 2 uri 16 minut in nekaj sekund.
Uporabniški avatar
 lonely
Ja res, tega maratona sem se udeležil 5 krat in letos bom šestič.

Vtisi? Pomnim ga po odlični organizaciji,mrzlem jutru (cca 5 stC),zelo lepi medalji.
V severni Italiji sem pretekel okrog 50 maratonov in vsi so si zelo podobni.Torej štarti so vglavnem v starem mestnem jedru,potem se teče po periferiji in cilj je spet v centru (Reggio,Bergamo,Ferrara..)So krožni.
Na one-way maratonih pa v ciljnem prostoru stopiš na avtobus,ki te zapelje na štart (Trst,Treviso,Padova...).
Ta v Reggio Emiliji je krožen,limit je 5ur30,prijavnina 30 Eur (tujci lahko plačajo v nedeljo ob dvigu štartnih številk).
Vsi po vrsti so lepo organizirani,saj Italijani ki imajo 30 tisoč registriranih maratoncev (od tega 5 tisoč žensk) ne dovolijo sebi nobenega spodrsljaja.

Lp
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
Zdravo

Reggioemilia pa tud mene mal vleče, da bi vsaj en maraton letos odtekel. Sicer sem mel v planu Firenze k je res lep maraton pa mam tisti vikend zaseden, tole bi se pa morda še izšlo. Po Palmanovi še nekaj dolgih tekov pa bi blo.

lonely, ti ki obvladaš Italijo, kolk je vožnje do tja, recimo od Fernetičev?

LP

Janez
Uporabniški avatar
 lonely
Hoj

370km po avtocesti-torej slabe 3 ure

Sežana-Venezia-Bologna-Reggio Emilia

cestnina-18 Eur

Lp
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
lonely, hvala za informacijo.

Če je še kakšen kandidat/ka za tole varianto pri "Azzurih" naj se javi, pa se zmenmo za prevoz, nočitev,...

Janez
Uporabniški avatar
 lonely
"kunec"je odrl tole temo in je najbrž zainteresiran.

Ne vem kaj se je odločil.

Jaz na teke do 500km(iz Kopra) hodim na dan prireditve.

Konkretno na tega štartam ob 3.30 po polnoči.

Lp
Uporabniški avatar
 Kunec
Prijave so možne do 9. decembra za 30 evrov, tako da se bom dokončno odločil v začetku decembra. Glede na možnost dviga štartnih številk pred štartom, trenutno računam, da kar v nedeljo zgodaj zjutraj štartam od doma. Sicer me malo skrbi utrujenost od vožnje, vendar je skozi avtocesta in je verjetno lašje preživet. Morda je večji problem megla ali pa sneg, ki podaljša čas vožnje. Upam da nimajo hudih zim.
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
Zdravo

Po odličnem teku v Palmanovi in doseženem PB-ju sem se trdno odločil in sem že prijavljen.

Iz Kranja organiziram kombi prevoz, štartamo predvidoma na dan tekme ob 2.00 zjutraj iz Kranja, vračamo se popoldan po tekmi, če bo ostalo kaj časa in energije si morda še na hitro kaj ogledamo. Nekaj kandidatov nas je že, je pa še kakšno prosto mesto.

Interesenti/ke me kontaktirajte na janez.ferlic@gmail.com

Zdej pa ven na sneg trenirat.

LP

Janez
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
Zdravo

"Gorenjski kombi" se počasi polni. Zaenkrat smo štirje potrjeni kandidati. Treningi kar dobro potekajo, malce edino tale sneg otežuje pogoje.
Upajmo, da nas bo Reggio Emilia pričakala v lepših pogojih.

Sem govoril tudi z Romanom Kejžarjem, ki je tam že zmagal in je tekmo ocenil kot odlično izpeljano (Italijani pač znajo), ravno pravšnja udeležba in tudi kar dobri pogoji za doseganje rezultatov.

LP

Janez
Uporabniški avatar
 lonely
Dobil si dobro št.številko -81.Torej prvi box,takoj za top-runnerji.
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
Živjo

Gorenjski kombi za Reggio je poln, in sicer smo mešana Gorenjsko-Ljubljanska-Primorska naveza. Zdej pa samo še malo potrenirat pa bo, itak pa se gre na tekmo uživat.

LP

Janez
Uporabniški avatar
 roky1
Ja ni kej, maraton se bliža, še manj kot dva tedna do štarta! Čakam kdaj se bom pojavil na listi udeležencev. Včeraj sem se ponovno oline prijavil. Tako da upam da je z prijavo vse OK. Drugače jih bom pa malo po mailu požbokal.
Me pa že počasi "krivi", ker sem navajen, da se pri 21,1 vse konča, tam bo pa šele polovica teka :oops:
Uporabniški avatar
 lonely
roky1 napisal/-a:Ja ni kej, maraton se bliža, še manj kot dva tedna do štarta! Čakam kdaj se bom pojavil na listi udeležencev. Včeraj sem se ponovno oline prijavil. Tako da upam da je z prijavo vse OK. Drugače jih bom pa malo po mailu požbokal.
Me pa že počasi "krivi", ker sem navajen, da se pri 21,1 vse konča, tam bo pa šele polovica teka :oops:

Lista prijavljenih -elenco iscritti- se osvežuje vsakih nekaj dni.
Poglej tudi če nisi zamenjal ime za priimek
Uporabniški avatar
 roky1
Končno sem se pojavil na štartni listi. Utrip je ponovno narasel ... prvi maraton me čaka! :oops:
Uporabniški avatar
 lonely
roky1 napisal/-a:Končno sem se pojavil na štartni listi. Utrip je ponovno narasel ... prvi maraton me čaka! :oops:

Prvega (in 100-tega) ne pozabiš nikoli.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA