Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Organizator tekme UltaBalaton 212, Peter Nagy me je prosil, da v njegovem imenu tukaj objavim vabilo za ta atraktiven izziv. Originalno vabilo je pripeto spodaj. Prevod sledi...

"Dear Slovenian (Ultra)runners,

Probably many of you have heard about Ultrabalaton 212, the main
ultrarunning event in Hungary. It's one of the most beautiful and
challenging race in Europe. The course is set around the continent's
largest lake, the Balaton. The date of the event: 20-21 June 2009

The distance covers 212 kms, which can be completed individually or in
relay. For those who want to join this spectacular event and complete
the full round but find the distance too much we offer the classic
relay and ultrarelay competitions. So, if you like you can make it in
5 member teams (in two days or non-stop) or 2 member teams (in two days os non-stop).

For a rare low registration fee we offer refreshment points in every
3-5 kms, medical and emergency assistance and a Nike running shirt for
every runner.

In the last years we had many Slovenian runners, I hope next June at
the starting line we can welcome even more.
Summertime is the best time to visit Lake Balaton, so come, join our
international family and take a round with us!

For details, race info, maps and other information please visit
http://www.ultrabalaton.hu

I wish you smooth preparation and good races!"
Uporabniški avatar
 Matevz
Tole da google, pa je kar OK (de se ne boš matral) :), še posebej sadike :D

"Dragi Slovenski (Ultra) sadike,

Verjetno mnogi med vami že slišal Ultrabalaton 212, glavni
ultrarunning dogodek na Madžarskem. To je ena izmed najlepših in
zahtevno dirko v Evropi. Tečaj je nastavljena okoli celine
Največje jezero je Blatno jezero. Datum dogodka: 20-21 junij 2009

Razdalja zajema 212 km, ki ga je mogoče zaključiti, posamezno ali v
rele. Za tiste, ki se želijo pridružiti tej spektakularni dogodek in popolne
celoten krog pa najdete na daljavo preveč nudimo klasično
rele in ultrarelay tekmovanj. Torej, če hočeš ti lahko da v
5 članov skupine (ali v dveh dneh non-stop) in 2 član ekipe (v dveh dneh os non-stop).

Za redke nizko pristojbino za registracijo nudimo osvežitev točk v vsaki
3-5 km, in nujne medicinske pomoči in Nike majico za vožnjo
vsak tekač.

V zadnjih letih smo imeli številni slovenski tekmovalci, upam, da naslednjič junija, ob
startne črte se bomo lahko še bolj dobrodošli.
Poletje je najboljši čas za obisk Blatno jezero, da pridejo, pridružite našemu
mednarodni družini in sprejme krogu z nami!

Za podrobnosti, rase informacije, zemljevide in druge informacije obiščite
www.ultrabalaton.hu

Želim vam nemotena priprava in dobra dirka! "
Uporabniški avatar
 Sebi
@Matevž:
1. da se ne bom matralA. Sem "punčka" 8)
2. hvala za "prevod ampak s ne bi rabil tako zelo truditi :wink:
3. prevoda ne dam gor zato, ker se pojavljajo nekatere nejasnosti. Nekateri podatki, ki jih ima organizator objavljene na svoji spletni strani se ne ujemajo s podatki, ki so navedeni na vabilu. Ko bomo uskladili to, bom obesila še prevod.

LP vsem!
 klopotec
Meni so znani samo trije slovenski tekači, ki so se udeležili tega teka in to letos, lani pa ni bilo nobenega.

Sicer pa bi to lahko bil zanimiv tek za naše ultraše. Je pa zelo težek, ker je prvih 50, 60 km kar nekaj vzponov, poleg tega pa zna biti peklensko vroče in soparno. Sicer je pa proga zelo lepa.

Lahko se teče individualno ali pa štafetno in letos se jih je kar nekaj iz TF dogovarjalo za štafetni tek, vendar ni potem bilo nič iz tega. Vsaj kolikor je meni znano. Sicer je pa bilo kar nekaj štafet.

Okrepčevalnice so kar na gosto in tiste nujne stvari se kar najdejo na mizah. Ljudje so prijazni, vsaj jaz sem jih tako doživel.

Naši udeleženci so tu že napisali kako težek je ta tek, vendar je za nas Slovence relativno blizu in bi bilo fajn če bi se jih odločilo čim več, ker imamo takšne korenine, ki bi to res skrajno preizkušnjo zmogle.

Je pa še en tek SUPER BALATON, ki pa je mnogo lažji in se jezero obteče v štirih etapah v štirih dneh (je doprta tema tu na forumu) . Mogoče se je dobro najprej udeležiti tega tega, nato pa ULTRA BALATON v enem dahu. SUPER BALATON je krajši za cca 20 km in poteka neposredno okoli jezera in torej ni tistih hribovitih delov.

Da ne bo kdo mislil, da sem jaz ULTRA BALATON pretekel. Sem si pa ga ogledal zelo od blizu na kolesu in kapa dol vsem, ki se tega lotijo.
Uporabniški avatar
 Sebi
Dragi slovenski (ultra)tekači!

Mnogi ste že slišali za glavni ultra tekaški dogodek na Madžarskem, UltraBalaton 212. Gre za eno izmed najlepših in naj vznemirljivejših tekem v Evropi. Trasa proge poteka okoli Blatnega jezera. Tekma se bo naslednje leto odvijala 20 - 21.6.2009.

Proga je dolga 212 km in jo lahko odtečete individualno ali ekipno. Vsem tistim, ki bi se radi udeležili tega spektakularnega dogodka, pa vam je razdalja predolga, ponujajo 2 možnosti ekipne udeležbe:
1. štafetna in
2. "ultra štafetna".

Štafetne tekme se lahko udeleži skupina 5 (lahko tudi manj) tekačev, ki skupaj pretečejo 212 km. Menjave tekačev se vršijo na vnaprej določenih točkah. Tekma za te skupine poteka 2 dni (vključen je počitek). Tak način je bil v veljavi že letos.

»Ultra štafetna« tekma bo novost, ki jo uvajajo z naslednjim letom. Te tekme se lahko udeleži skupina, ki šteje od 2 – 10 tekačev, ki neprestano tečejo. Ni važno koliko km preteče kateri tekač, edino kar je pomembno, da se menjave tekačev vršijo na postajah. Postaje, kjer se vršijo menjave niso vnaprej določene.
Organizator predvideva, da bodo v tej skupini naredili 3 kategorije in sicer: kategorija 2 tekača, kategorija 3 – 5 tekačev in kategorija 6 – 10 tekačev.

Za relativno nizko štartnino vam nudijo okrepčevalnice na vsakih 3 - 5 km, zdravniško ekipo in ekipo nujne medicinske pomoči. V ceno štartnine je všteta tekaška majica Nike, ki pripada vsakemu tekaču.

Zadnje tekme letos se je udeležilo kar nekaj slovenskih tekačev. Upajo, da jih bo naslednje leto še več.
Poletje je najboljši čas za obisk Blatnega jezera zato pridite in se jim pridružite!

Za podrobnejše informacije, traso tekme in druge podatke prosim obiščite www.ultrabalaton.hu

Želijo vam dobre priprave in hitre tekme!

Ps.: za morebitne tiskarske in slovnične napake se vnaprej opravičujem in prosim za razumevanje. Če ima še kdo kakšno vprašanje naj se obrne na mail: nagy.peter@supermarathon.hu
Uporabniški avatar
 natasa
Čez nekaj let bom upam zmogla tudi Balaton :? , ampak naslednje leto pade Biel, nekaj let trdega dela, ogromno kilometrov......, pa se sprašujem
Kdaj veš, da si dovolj pripravljen za takšen podvig :?:

:wink:
Uporabniški avatar
 ero
hoj

kako resni so organizatorji pri pogoju, da moraš v zadnjih dveh letih preteči vsaj en 100km tek, da se lahko prijaviš? moj Biel je še iz leta 2007, tako da nimam pogojev za Balaton :( do junija pa tudi ne planiram kake stotke ...
Uporabniški avatar
 bernarda
natasa napisal/-a:Čez nekaj let bom upam zmogla tudi Balaton :? , ampak naslednje leto pade Biel, nekaj let trdega dela, ogromno kilometrov......, pa se sprašujem

:( Kje je to :!: :idea: :oops:
 dragons
ero napisal/-a:hoj
moj Biel je še iz leta 2007, tako da nimam pogojev za Balaton :( do junija pa tudi ne planiram kake stotke ...

Ero,
ne spomnim se da smo leta 2007 skupaj pili pivo pri dalmatincu.

Se pa spomnim leta 2006 ob gledanju svetovnega prvenstva v nogometu.

lp
Uporabniški avatar
 natasa
bernarda napisal/-a:
natasa napisal/-a:Čez nekaj let bom upam zmogla tudi Balaton :? , ampak naslednje leto pade Biel, nekaj let trdega dela, ogromno kilometrov......, pa se sprašujem

:( Kje je to :!: :idea: :oops:

Predvidevam, da sprašuješ za Biel :shock: . Biel je 100 km ultramaraton v Švici. 8) .
Uporabniški avatar
 INOT
ero napisal/-a:hoj

kako resni so organizatorji pri pogoju, da moraš v zadnjih dveh letih preteči vsaj en 100km tek, da se lahko prijaviš? moj Biel je še iz leta 2007, tako da nimam pogojev za Balaton :( do junija pa tudi ne planiram kake stotke ...

Tudi jaz še nisem naredil nobene stotke pa ni bilo problemov glede nastopa. Tudi za zdravniško potrdilo ni nihče vprašal.
Takole je zgledalo:

http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
klopotec napisal/-a: Okrepčevalnice so kar na gosto in tiste nujne stvari se kar najdejo na mizah. Ljudje so prijazni, vsaj jaz sem jih tako doživel.

Klopotec je lepo opisal okrepčevalnice, Inot pa mi je poslal link do fotografij. Zanimiva je ravno fotka z okrepčevalnico, kjer ni, kar si ne bi poželel :wink:
Slika
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA