Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Če ste nespečni ali vas tlači mora, lahko vsako leto vsaj eno noč prebedite in prehodite 38 kilometrov od Pasje ravni do Dražgoš. Po stopinjah Cankarjevega bataljona.

Ker je edina priložnost, da jamram v družbi več kot dvajsetih soljudi hkrati le, ko sem v übermarketu ali na kolesarski, če ne tekaški masovki,je odločitev za pohod po poteh bataljona, imenovanega po najuspešnejšem pisatelju, ki se je doslej rodil na Vrhniki, malone osebno polzgodovinska. O točno tej hoji sem kolebal že kakšna tri desetletja, ker je bil moj stari ata Tigrovec in sem preko njegovih primorskih principov izvedel, da so bili beli barabe, rdeči prav tako navihani, fašisti pa edino primerni za metek v čelo in nič drugega. V kategorijo slednjih spada še nekaj podvrst lumpov iz obdobja 1939 do 1945, ki so se po naših logih kotili spet po 1991, a o tem kdaj drugič!

Pred dvema letoma je napočil januar, ko je moj najboljši popotni sodrug pomislil, da bi moji načrti pa vendarle ostali na planem. In sva šla! Takole vam razložim podzvezdno pohajanje prek Jelovice: Pohodnik, ki je bil tiho, je imel toliko več možnosti, da je poslušal besedovanje pred- in zahodnikov. Kot da bi bil na terasi babilonskega stolpa, ustvarjenega izključno iz vseslovenskih zidakov. Sem dvajset minut vlekel na uho poljudnoznanstveni traktat o konjih in njih navadah po gorenjsko, dva Ortokorošca sta besedovala o štih pa ttih maratonskih preizkušnjah. Mimogrede, koroška grta in dlta v resničnem doživetem pogovoru presega vsak vic, s katerim se pametnjakoviči skušamo nekoliko posmehniti govorici ljudi iz dežele Tine Maze. Sem ter tja sem zaslišal lenobne prekmurske besedne meandre, dolenjščina je tako in drugače svetovni jezik, ob eni izmed govoric pa se mi je zdelo, da njena nenavadnost presega vse meje – morda je bila celo zahodno zamejska.

In še: Če verjamete ali ne, sredi noči, trde kot kamen, smo na odročnih poteh, namenjenih še marsičemu poleg hoje, recimo vožnji z vozili na motorni pogon, srečali avtomobilista – in iz naših vrst je padalo po njem: »Lej ga kretena, sred noči se voz!« Kretenovo mnenje o petstoterici, ki odročnost premaguje pohodniško, je bilo verjetno prepolno razumevanja. Morda sočutja, nikakor pa ne srda.

Smo se enkrat sredi noči ustavili ob ognju, ki je pregrel premrle ude in slišali razlago, zakaj pohod po poteh Cankarjevega bataljona organizirajo ponoči. Zato, da nas kdo ne bi videl, zato, ker smo imeli zadnja leta ablast in ne oblasti in se v času, ko so prihajali oni strici iz Argentine in od rimske kurije poslani slovenceljčki, nasploh ni bilo primerno širokoustiti, da smo zmogli od Pasje ravni do Dražgoš. Od oziroma iz Litije do Čateža ali pa od Poncija do Pilata že in od Vatikana do Jeruzalema tudi, tole z Dražgošami pa ne govorit naprej.

Ob desetinvečurnem pohodništvu, ko se najbolj strma navkrebrnina prihrani za konec in se sopihanje sprevrača v naveličano hropenje, kamor posijejo prvi sončni žarki, sledi še en ovinek, no, za njim še eden, pa resnici na ljubo še trije, pa se naposled odprejo pred nami – Dražgoše. Vasica, prilepljena v breg, da trzneš, kdaj bo spolzela proti Železnikom. Pa dvo- ali ševečglavi Ratitovec, nato pa na nekakšnem optičnem sedelcu, kot bi se nekdo zajebaval iz poštenih planincev – Triglav. Je res tako visok, da se od povsod vidi? Iz Dražgoš se.

Takole bi rad letošnje leto še enkrat stopil na pot, kjer nas je bilo pred dvema letoma več kot 530 in manj kot 540. Ker je ablast prepustila oblast oblasti, je verjeti, da se bo bataljonu prostovoljno pridružil še kakšen nadebudnež, ki je pred letom še škilil proti ministrantskim vrstam. Zanima pa me, kje je najti kakšen podatek več o letošnji prireditvi in če se bo pohoda po poteh Cankarjevega bataljona, ki bo na sporedu čez teden dni, udeležil še kakšen soborec iz TF, da bomo potem skupaj pisali nove stavke epopeje z naslovom Smrt fašizmu - hoja narodu?
BoF napisal/-a:... Zanima pa me, kje je najti kakšen podatek več o letošnji prireditvi ...

Tukaj :arrow: sicer bolj jedrnato, a zadovoljuje:
http://www.lto-blegos.si/slo/main.asp?id=prireditev#pr

Mene zadnje čase nekoliko daje kondicija (beri "lenoritis"), zato se bom tudi letos zadovoljil s precej krajšo traso Čepulje - Dražgoše - Čepulje. :wink:

Srebrno medaljo pa bom "napadel" kdaj drugič. :)
Uporabniški avatar
 Dušan
Spoštovani!

Čudovita "neobremenjena" pripoved duhovitega TFjevca!

Upam, da politika ne vstopa tudi na ta forum. Če človek malo drugače prebere napisano, deluje Stalin in njemu podobni iz tistih časov res herojsko sarkastično! Zakaj že Stalin? Je v tem internetni pogum ali norčevanje iz vseh tistih dvajsetih milijonov, ki jih je spravil na hladno???

Srečno 2009!

Dušan
Uporabniški avatar
 Tuareg
Nekaj podatkov je tudi na spletni strani PD Škofja loka, na kateri bo v
prihodnjih dneh najbrž objavljen tudi razpis.

Datum je določen, 10. 1. in 11. 1. 2009.

Nasvidenje pri "Koširju".
Uporabniški avatar
 BoF
Dušan napisal/-a:Spoštovani!

Čudovita "neobremenjena" pripoved duhovitega TFjevca!

Upam, da politika ne vstopa tudi na ta forum. Če človek malo drugače prebere napisano, deluje Stalin in njemu podobni iz tistih časov res herojsko sarkastično! Zakaj že Stalin? Je v tem internetni pogum ali norčevanje iz vseh tistih dvajsetih milijonov, ki jih je spravil na hladno???

Srečno 2009!

Dušan

Bi raje škofa Rožmana ali pa podobico sv. Urha namesto Stalina? Ne komplicirat, nekateri smo šli z glavo mimo teh nepotrebnih razprtij, ki so jih naši predhodniki vlačili za seboj kot mlinske kamne, kako sarkastično ali ne pa se gleda na pretekli čas, je pa odvisno od pospravljene podstrehe vsakega posameznika.

Smrt fašizmu, bog daj, lep dan privoščim ( <--- izberi po potrebi)
 oks
Kako pa je z prevozom nazaj. Če ti ravno ni do tega da ostaneš tam še do konca proslave.
Uporabniški avatar
 BoF
Mal jer jeba, ker ni velikih možnosti za manevriranje, pa še ko navali tista množica proti spmeniku, so ceste zaprte. Mi2 s kolegom sva v preteklosti prakticirala tako, da sva en avto dan pred pohodom odpeljala v Dražgoše, potem pa z drugim na Pasjo ravan. Samo je res težko priti ven iz vasi, če nočeš ostati na proslavi. Je dejstvo, da si po ducat shojenih ur tako zmatran, da se ti ne da kaj preveč spremljat proslave.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Zanima me, če bo tudi letos kdo (običajno so to Tini, Lojze ter Aleš z Alenko) obiskal Dražgoše iz Čepulj ter kakšni so vaši časovni plani, da se bom lahko ustrezno prilagodil. :?:

Kot kaže, se v nedeljo obeta prekrasen zimski dan tako za nas softiče kot tudi za hardiče (Pasja ravan, Železniki,...), snežna odeja pa bo za hojo idealna in ne pretirano debela (max. 20 - 30 cm). :wink:
Uporabniški avatar
 ales
Vlajko napisal/-a:Zanima me, če bo tudi letos kdo (običajno so to Tini, Lojze ter Aleš z Alenko) obiskal Dražgoše iz Čepulj ter kakšni so vaši časovni plani, da se bom lahko ustrezno prilagodil. :?:

Čist zagotovo še nismo dogovorjeni, a zaenkrat je varianta, da gre Alenka s Čepulj ob 9.30, mi pa mal čez 10. Lahko se pridružiš njej ali nam(tini+Lojzep). Seveda tudi s prevozom tja in nazaj..
Uporabniški avatar
 miro
Aleš, tudi jaz sem že razmišljal o vašem teku(vsakoletni).
Mogoče, bi šel tudi jaz z vami,če greste?
Prosim napiši kaj več - lahko tudi na ZS!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 lojzeP
miro napisal/-a:Aleš, tudi jaz sem že razmišljal o vašem teku(vsakoletni).
Mogoče, bi šel tudi jaz z vami,če greste?

Letošnji pričakovani tempo bo pogovorno-pohodni, kajti Alenka mora priti v Dražgoše pred glavnino, in poskrbeti, da lakota ne bo ogrožala dobre volje :wink: seveda se ji bomo primerno oddolžili pri Jani :idea:
Miro in ostali ..... družba vas pričakuje, pa gantar tudi :?:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Aleš, tvoja ponudba (Prevoz Press.) je tako mamljiva, da se ji enostavno ne da odreči. :D

Odgovor na vprašanje, kateremu tempu in skupinici se nameravam pridružiti, se ponuja kar sam. :wink:

Detaljnejši dogovori :arrow: ZS ali GSM. 8)
Uporabniški avatar
 BoF
A gre kdo od TF na Pasja raven - Dražgoše sploh?
Uporabniški avatar
 Tuareg
BoF napisal/-a:A gre kdo od TF na Pasja raven - Dražgoše sploh?

Gre, pa še prej peš iz Loga do Pasje ravni, potem pa z Dražgoš proti
Železnikom, dokler kaka dobra duša ne ustavi avta za prevoz do
Šk. Loke.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA