Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 borchi
:lol: lep pozdrav vsem zagretim tekacem!!! :lol:
sezona se je ze zacela in cez 5 dni je prva tekma za slo_maraton v Logarski dolini letos bomo tekli 2 kroga po 10 km!
temperature so se te dni gibale v jutranjih urah od -5 pa vse do -15 okol 12-tih pa so znale prit tudi do 0! tak da bo spet prava umetnost zadet pravo kremo! vecina proge naj bi bila na spodnjem delu kjer je pretezno sonce en del pa malo visje v gozdu kjer zna bit prav zanimivo saj so baje kr zaviti spusti ki so pa nerodni in ozki tak da zna bit tam guzva:)

tolk vem jaz, ce ima se kdo kaksno informacijo naj se kr veselo razpise!!!
hvala in lep pozdrav
se vidimo![/b]
 ton
Borchi, videl sem razpis, me pa veliko bolj od izbire maže skrbi nekaj povsem drugega: kam naj se postavi en navaden začetnik, kako so v taki gneči videti prehitevanja (na 'kopenskem' tekaškem maratonu je preprosto), se rado dogaja, da ene sto tekačev kolne stoprvega, ki spredaj kolovrati po progi?
A recimo na 2 x 10 progi tahitri ujamejo one, ki še kolovratijo v prvem krogu?
Skratka: je moč kulturno sodelovati na taki zadevi?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
ton napisal/-a: ... me pa veliko bolj od izbire maže skrbi nekaj povsem drugega ...

Pri teku na smučeh ni toliko počasnih, kot na maratonih. Jaz sem običajno med zadnjimi, čeprav imam nekaj osnovne kondicije. Leta 2006 sem naredil celoten pokal SLOvenSKI maraton in je bilo edino na Blokah večje število počasnejših rekreativcev.
Glede prehitevanja ni problema. Hitri znajo prehitevat, počasnejši pa jim "morajo" to kulturno in športno omogočit - bolje rečeno, jim ne smejo preprečit. Proge so večkrat dostopne tudi netekmovalcem, tako se je treba izogibati tudi naključnim tekaškim sprehajalcem na smučeh. Na koncu ugotoviš, da je bilo dovolj prostora za vse.
Uporabniški avatar
 borchi
da bi en pocasen zavirall ta hitre? hmm to se skor ne zgodi, ker ta hitri takkoj krenejo se ze na startu postavijo naprej, ponavadi je tak kao neka jakostna skupina iz lanskega leta no tak je na pokljuki, blokah za logarsko nisem cist siguren. ce se pa ze znajdes kot pocasnejsi odspredaj nic za to tisti ki je dovolj mocen bo ze nasel nacin al pa ti odzadaj rece levo ali desno kar pomeni po kiri strani gre mimo tak da se lahko umaknes! na startu je po navadi res malo guzve tak da se lahko zgodi da ti kdo stopi na palco ali smuci zato ce ti ni do guzve pac startas bolj od odzadaj pa verjemi da bos mel dovolj casa da nadoknadis, le ce mas dovolj volje:)
logarska ima dovolj siroko stezo po vecini. l2006 smo tekli 2x8 km in se je kr hitro po startu kakih 3oo metrol zacelo spenjat taki kratki pa strmi vzpon;dva trije pol pa zavit spust pa na spodnjo stran mimo starta pa dolga ravnina z rahlimi spusti,vzponi pol proti cilju pa spet en al dva malo daljsa vzpona.
pred leti ko so potegnili 10 km pa se je proga po startu raztegnila v tistih zacetnih vzponih in baje da je blo tam kr nekaj padcev ker je ozko in zavito, pa ledeno ker je to v gozdu speljano!
res je! je pa tudi res da imajo na Blokah tisti tunel ki mocno razreci razgrete tekmovalce tak da ce tam ne startas vsaj med prvih 100 se zna zgodit da pred tunelom obstanes ker se eni res prav nabijejo v tisti tunel...ce se ti pa to ze zgodi pa je pametno skije dat dol pa pes preku si prej! :lol: ZdravkoC, letos gres v logarsko? pa daj povej mi ce zdaj se gres kaj na areh al pocivas za tekmo?
pa lep pozdrav!
borchi napisal/-a: ZdravkoC, letos gres v logarsko? pa daj povej mi ce zdaj se gres kaj na areh al pocivas za tekmo?
pa lep pozdrav!

Tisti tunel na blokah res svojevrsten :D
Upam, da mi uspe tokrat it v Logarsko. Nič še nisem bil na Arehu, zaenkrat le še peški tek. Že zamujam. Mogoče jutri Areh? Za tekme pa jaz nikoli ne počivam, saj je moj pričakovan rezultat, da se imam fajn 8)
Uporabniški avatar
 borchi
ja se mas prav...ampak jaz sem vcasih malo len pa me to pricakovanje tekme motivira! nas gre vec skupaj pa se pol malo primerjamo pa malo posmejimo, pa se pol spuscamo v smesne debate kak je mel kdo namazane skije, kaj je prejsni dan jedo pa take smesne a vendar sproscujoce debate! :lol:
 hribovc1
še mene mika, da pridem. A je klasika?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA