Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Zdravo

Tradicionalni uvod v sezono Gorenjskega pokala v rekreativnih tekih bo na 16. Gorskem teku pod Kriško goro. Proga ista kot pretekla leta, torej dokaj hitra gorskotekaška, kjer so se vedno dobro znašli tudi hitri ravninski tekači.

Razpis na http://www.klub-trmastih.si/gp09/kriska09.pdf

Vse o Gorenjskem pokalu za leto 2009 pa na http://www.klub-trmastih.si/gorenjskip.htm

Lepo vabljeni v zavetje Kriške gore

Janez
Uporabniški avatar
 IRA
Mene pa mal zanima kako je s temi gorskimi teki :twisted:

A so humani, primerni tudi za začetnike in polžke :?: :roll: :oops:

Se počaka tudi tazadnje, al organizatorji prtlago kar domov vzamejo :D :lol: 8)
 večno mlad
IRA napisal/-a:Mene pa mal zanima kako je s temi gorskimi teki :twisted:

Gorski teki so zakon. Ko sem jaz začenjal sem na Kamniškem sedlu padel skozi cilj direkt v zdravniško oskrbo, pri pripravah na Kališče sem si poškodoval koleno, večkrat zvil gleženj, nazadnje sem si natrgal stegensko mišico, pri teku z Ulovke mi je spodrsnilo, letel sem naravnost v drevo, pa sem glavo obrnil in sem z nogo priletu naravnost v drevo-zlom gležnja. Pa še kej se najde. Ampak gorski teki so pa zakon. Sčasoma, ko zrasteš se tudi malo umiriš, opazuješ okoli sebe pa naravo, bolj zgodaj vstajaš, da slišiš tudi ptičke peti itd.

Ma zakon je tekat gor in dol, pod Kriško tudi zadnji dobijo palačinke.

Je pa res, da me doma skoraj nihče ne razume.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
IRA napisal/-a:Mene pa mal zanima kako je s temi gorskimi teki :twisted:

Ta tek si komaj zasluži ime gorski. Žal se teče samo do Zavetišča na gozdu in ne na vrh Kriške gore. Tja naprej gor je drgač ful super za laufat. Res ne razumem zakaj se ne teče več tja gor.

Pridem na ta tek- bo moj prvi gorski letos.
Uporabniški avatar
 IRA
Super, verjetno pridem tudi jaz ... če ne bo kaj nepredvidljivega "po sredi!"

Hvala in lp :twisted:
Uporabniški avatar
 IRA
večno mlad napisal/-a:

Mene tut ne, pa se mi niti pol tolko ni dogajalo kot se je očitno tebi :twisted:
Uporabniški avatar
 Ksenija
[quote="večno mlad,
opazuješ okoli sebe pa naravo, bolj zgodaj vstajaš, da slišiš tudi ptičke peti itd.

[/quote]
citirat tole verjetno ne znam, sem pač polž ;) ampak tole je pa zakon... danes opazovala srnjake... več kot deset... noro
Uporabniški avatar
 Cveto
večno mlad napisal/-a:
Gorski teki so zakon. Ko sem jaz začenjal sem na Kamniškem sedlu padel skozi cilj direkt v zdravniško oskrbo, pri pripravah na Kališče sem si poškodoval koleno, večkrat zvil gleženj, nazadnje sem si natrgal stegensko mišico, pri teku z Ulovke mi je spodrsnilo, letel sem naravnost v drevo, pa sem glavo obrnil in sem z nogo priletu naravnost v drevo-zlom gležnja. Pa še kej se najde. Ampak gorski teki so pa zakon. Sčasoma, ko zrasteš se tudi malo umiriš, opazuješ okoli sebe pa naravo, bolj zgodaj vstajaš, da slišiš tudi ptičke peti itd.

Ma zakon je tekat gor in dol, pod Kriško tudi zadnji dobijo palačinke.

Večno mlad! Tple pa si res Čudovito napisal :) menim, da si pritegnil precej novih gorskih tekačev!

Se vidimo na tekmi 12ur Kališče in kasneje pod Kriško goro
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Gorski tek je popolnoma nova dimenzija doživljanja gora.

Tečeš, napenjaš mišice,.... boli. Ne, ti ne nehaš - ti vztrajaš. Ti pritisneš še bolj! Biješ boj z gorsko strmino, ki se ne preda brez davka. Hladen pot obliva čelo. Mišice se treso od napora. Jaz je na robu psihičnega zloma. Na ime se več ne odziva. Nič več ne ve, razen tega da je treba storiti še naslednji predposlednji korak.

Cilj je tanka črta na obzorju. Premika se. Vse bližje je. Telo se zbuja. Spet je pri sebi. Navdušeno stopa še zadnje metre višine. Ne ustavi se več. Teče vse hitreje. Sedaj ga sam vrag ne zaustavi. Bodrijo ga odmevi korakov, ki odmevajo v vse globlji dolini. Zadnji korak- je vedno zmagovalni korak. Zmaga nad goro in nad jazom.
 kožuščki
Mogoče bo pa po mojem pisanju še kdo dobil veselje do teka.Že naslov trideset let pove da se ukvarjam z gorskim tekom že tridest let,res je bilo vmes malo tekmovalne pavze,kar pa je zelo priporočljivo ker potem dobiš nov zagon.V teh letih se spominjam samo lepih trenutkov tekanja po naravi,prečudovitih sončnih vzhodov,zahodov.Marsikateri lovec nebo nikoli videl toliko srnadi,ptic,lisic in ostalih živali,kolikor sem jih presenetil med svojim potepaju po gozdovih,hribih.Ni lepšega kot garanje v naravi.Verjetno nima vsak te sreče da ga pri tem tudi vsa leta nekdo vzpodbuja in se mu potem v kasnejših letih tudi pridruži(žena).Skratka pri teku posebno v naravi je potrebno UŽIVATI,življenje je prekratko.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
kožuščki napisal/-a:Mogoče bo pa po mojem pisanju še kdo dobil veselje do teka.Že naslov trideset let pove da se ukvarjam z gorskim tekom že tridest let,res je bilo vmes malo tekmovalne pavze,kar pa je zelo priporočljivo ker potem dobiš nov zagon.V teh letih se spominjam samo lepih trenutkov tekanja po naravi,prečudovitih sončnih vzhodov,zahodov.Marsikateri lovec nebo nikoli videl toliko srnadi,ptic,lisic in ostalih živali,kolikor sem jih presenetil med svojim potepaju po gozdovih,hribih.Ni lepšega kot garanje v naravi.Verjetno nima vsak te sreče da ga pri tem tudi vsa leta nekdo vzpodbuja in se mu potem v kasnejših letih tudi pridruži(žena).Skratka pri teku posebno v naravi je potrebno UŽIVATI,življenje je prekratko.

Se popolnoma strinjam s tem seveda medrugim "ŽIVLJENJE JE PREKRATKO!"

Lahkoten korak vam želim vsem, ki se boste podali na to Križko progo..

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA