Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 natasa
Hojla,

Mnišek je za mano in odločila sem se, da bo moj drugi tek, ki šteje za eurocup 100 km v Bielu.

Vem, da vas je kar nekaj takšnih, ki ste ga že pretekli....kaj pravite, kaj moram vedeti o teku.......veliko sem prebrala ( hvala Zdravko), slišala, ....ampak sigurno je še kaj česar še ne vem in bi morda morala vedet.
Prosim z besedo na dan....lenarim še do torka, da se spočijem ( vmes nekaj raztekov ) pol pa gasa naprej.........časa ni več veliko.

Hvala.

Za tiste, ki vas morda zanima še link http://www.100km.ch/.

:wink:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Svoje meje pozna vsakdo najbolje sam. Ker običajno pred tekmo ne delamo 100 km treningov, se dejansko v tem primeru podaš v območje somraka. Nikoli ne veš, kaj te bo presenetilo.

Moje modrosti :D
:arrow: tek je ponoči, zato je dobro imeti kak nočni trening, da začneš zvečer in končaš zjutraj - nizka intenzivnost. Noč ima svojo moč.
:arrow: o dolgih treningih tu seveda ne govorimo, saj nekaj pa nam je že jasno (da se ne bo kdo obesil na te alineje, kako so pomanjkljive :shock: )
:arrow: razdalja je strahovito dolga, zato je rešpekt in spoštovanje do takšnega teka priporočljivo. To je le dodatna injekcija v žilo.
:arrow: moj moto je, da tečem optimalno, predvsem pa "ostati čim dlje spočit" kar se komu zdi morda smešno, vendar ... to je moj moto
:arrow: jej in pij dovolj in pravočasno
:arrow: Dušan Mravlje bi rekel, da moraš na startu videti cilj, torej v uspeh ne smeš dvomit, temveč moraš biti vanj prepričan/a. To ni domače dvorišče in mama te ne gleda skozi okno. Za teboj je toliko podciljev, da je ta cilj realen.

.
.
.
.
aja, pa ne pozabi, čuj, da je vse v glavi

Pa srečno Nataša in ostali ultraši. Držimo pesti.
Uporabniški avatar
 natasa
Se strinjam na štartu moraš videt cilj :D .

Zanima me še nekaj, glede na to, da je na okrepčevcalnicah skoraj vse od gelov, izotonične pijače, vode......in, da so okrepčevalnice na 5 km, kaj je poleg soli in naglavne lučke še dobro imeti s sabo na progi?
Glede na to , da se je moj mož odločil tudi preteči 100 km sem namreč ostala brez spremljevalca na kolesu, kar je o.k., saj bova lahko tekla skupaj......no ja, vsaj dokler me ne bo pustil zadaj :oops: .

Uporabniški avatar
 dexi27
Ti povem po pravici, midva z Ečotom sma sicer mela naglavne lučke še baterije sma nabavla, pa kaj ko sma pol vse skupaj pozabla v avtu. Ampak so dobrodošle v enem delu vsak ko se teče po neki ozki potki in je res tema, pa še ful slaba podlaga za tek.
Drgač pa ne rabiš s sabo nič vse majo na okrepčevalnicah za pit za jest WC so tud vsake tolk cajta. Tak da ne vem jaz nisem pogrešal nič in ko bom spet šel bom spet naredu isto.

Ker pa je bolj previden pa ima s sabo kolesarja, eni so meli cele kište not pa vse od rezervnih cot pa copat, pa hrano. Ampak kot nem reku ni potrebe.

Sam prepustiš se teku v množici in posebnemu doživetju na poti. To ne boš pozabla nikol, po moje tud če na glavo padem pa se bom to še vedno spomnu, pa vem da je za vse ki to pretečejo prvič isto. :laola
Uporabniški avatar
 ero
okrepčevalnice so zelo dobro založene, tako da ne rabiš s sabo nosit nič razen kakega kristala himalajske soli :)

naglavna lučka je obvezna oprema. tisti del poti po zelo slabem kolovozu skozi gozd ob štirih zjutraj je verjetno nevaren za gležnje še sredi dne. tam se nas je nabrala skupinica, kjer se je tekač brez lučke šlepal na lučko sotekača, tako da sta tekla vštric. težava je v tem, da kolovoz konkretno visi s sredine na oba roba. dvakrat neugodno torej.

že zdaj ti želim srečo. verjame, da bosta oba Biel zmogla brez pretresov!
Uporabniški avatar
 EčO
dexi27 napisal/-a:Ti povem po pravici, midva z Ečotom sma sicer mela naglavne lučke še baterije sma nabavla, pa kaj ko sma pol vse skupaj pozabla v avtu.

Pozabla dexi??? ;):)

Pustva podrobnosti!

Res je na okrepčevalnicah vsega. Pa tud dost pogost so.

Lučka pa... Jaz sem kar fajn klel. Tist del sem večinoma tekel sam. Tekači, ki so me prehiteval so tekl štafeto in so letel mimo kot snete skire, ni blo šans da bi se katerega prijel. Ostali so bli pa taki reveži kot jaz, brez lućke, al pa so res že hodil, to pa jaz takrat še nisem hotel. Je blo kar nevarno ja.

Nataša mislim, da imaš vse kar rabiš že v glavi in nogah. Kar hrabro. Mogoče bi povdaril že izrečen nasvet Zdravka. Kakšen nočni trening ne bo škodoval. Sploh če nisi zgodnja jutranja ptica, ki zna letet tud po prečuti noči. Mene je vzhajajoče sonce kar fajn zdelalo.
Uporabniški avatar
 dexi27
Vidiš men pa se vsi norce delajo ko vstajam ob 4-ih pa grem tečt pred šihtom, sem delal treninge za Biel pa še vedel nisem :oops:

Ečo a moraš res vse priznat ja "pozabla sma", tak se reče, ne pa da sma htela bit frajerja :roll:
Uporabniški avatar
 natasa
Torej " frajerka " brez lučke ne smem bit :wink: , obvezna oprema je tud sol.
Samo nekaj še s strani DMP-ja so me opozorili, da gelov za " počasne " zmanjka??
Kako počasne??
Treningi ponoči ?? Tole zna bit pa problem, ker me je ponoči strah samo teč ?? V Celju že za čez dan ne najdem sotekača za dolge teke, za ponoči pa......

Uporabniški avatar
 ZEBRA
dexi27 napisal/-a:ka pa vem jaz nisem bil med tahitrimi

Ja, za hitrost ima pa res vsak svoj občutek... :wink: (mislim da se mirne duše šteješ med "ta hitre")
Drugače pa če gledam rezultate od lani
http://services.datasport.com/2008/lauf/biel/#Marke1
se mi sama od sebe ponuja delitev kakršno podajajo tudi pri rezultatih
1-500 (6:49.43,9 - 10:40.43,4).......... to je "ta hitrih" 500 tekačev
501-1000 (10:40.43,4 - 12:16.40,8)..... prva polovica sredine
1001-1500 (12:16.40,8 - 13:56.17,1).... druga polovica sredine
1501-2000 (nad 13:56.17,1).............. "ta počasnih" 500 tekačev
Zlata sredina zgleda da je tam med 11 in 13 ur?
No, upam da bom padel nekam v to sredino in da ne bo zmanjalo gelov... :wink:
Uporabniški avatar
 ZEBRA
Grem, ja.
Na svojo krstno stotko :shock:
Ma po eni strani poskušam čim manj misliti na vse skupaj in tja do konca maja nabrati še nekaj kilometrov... Po drugi strani bi pa najrajši videl da bi bil Biel že ta vikend in da opravimo ta krst :?
 OLE
Prebiram in se že sedaj veselim nove avature 100 km Biel-a. Zasedba bo zelo pomlajena, pa tudi ozaljšana z nežnejšim spolom. Čestitam! Ko sem sam pred dvemama letoma stal na štartu sem v podzavesti čutil tisti ekipni duh, no že kmalu na progi pa sem ostal vpet v lastne misli in predan lastnim močem. Vendar OLEEEE :laola v Aarebergu in kolegi (ZdravkoC, Dragons,...) ter vera, da je na koncu vendarle ZIEL sta me gnala, da sem vse tegobe uspešno premagal. Uspešno! Lani je bila slika kristalno boljša in rezultat tudi ! Upam, da bo letošnja izvedba ob Higinovi 20. udeležbi Biel-a še toliko bolj slovesna in vesela! Se prijavim, garam, čakam...

LP, DARE

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA