Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Sljemenski maraton "Kuda idu divlje svinje"
Organizator: AK Sljeme, Zagreb
05.07.2009, 10:00, vrh Sljemena/TV stolp,
mesto Zagreb/PP Medvednica;

DOLŽINA: maraton 42,2km, štafeta 2 x 14km; štafete moške ali mešane, ženskih štafet ni; mogoč je tudi posamezen nastop na 14km, za to ni predviden nagradni fond.
STEZA: krog je dolg 14km (višinska razlika 940m, 470m vzpona + 470m spusta), svak član štafete teče 1 krog, maratonci tečejo 3 kroge.

Razglas v hrvaščini:
http://www.aksljeme.com/?cat=4
Razglas v angleščini, googleearth, video:
http://www.aksljeme.com/?page_id=458
PDF format za nalaganje v angleščini
http://www.aksljeme.com/wp-content/uplo ... gs2009.pdf
MARIOLINO napisal/-a:Mene pa zanima, koliko je vroče v tistem času :( ? Bi se ga udeležil, če ni prehuda zadeva :? :? .

Lp

Mario

Na Sljemenu je vedno prijetno. Vedno okoli 10 stopinj hladneje kot dol v Zagrebu.
Se pravi, recimo danes je ob 16h v Zagrebu 28 stopinj, gor na Sljemenu pa 20 stopinj. Steza je večinoma v "debelem" hladu, pod krošnjami. Razen na Horvatovih stubah (stopnicah) cca 200m navkreber na soncu, katere so na SZ strani, tako da je tam šele popoldne sonce, je pa to sicer zelo kratek del tekme.... in pa še en krajši vzopn cca 100m do Hunjke in kakih 100metrov prek jase pri Hunjki - tudi oboje brez zaščite dreves, ni pa vroče,....

Si pa dobro poglej opis steze. Katera je zelo specifična. Vreme je najmanjši problem.

LP
Nazadnje spremenil missy_si, dne 30 Jun 2009, 13:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Tadeja,ta "nova" proga je fantastična,pretekel sem jo samo enkrat v štafeti, sedaj bom pa že drugo leto za "vaš" maraton (sljemenaši),na morju.
Bom pa enkrat sigurno pretekel cel maraton-3kroge, ker je proga zares lepa.
Ta tek priporočam,čeprav je zahteven!
Lp
Miro
Torej, če sem prav prebral, je štart ob 10.00.
Prijavim se lahko do 1.julija
Štartnino plačam na prizorišču. Za štafeto se plača 20 eur (vsak 10)
V štafeti tečeta 2, se pravi vsak po 14 km.

Zanima me, če se na štart proge lahko pripeljem z avtom in kakšna cesta je?
Gorski tekač napisal/-a:Torej, če sem prav prebral, je štart ob 10.00.
Prijavim se lahko do 1.julija
Štartnino plačam na prizorišču. Za štafeto se plača 20 eur (vsak 10)
V štafeti tečeta 2, se pravi vsak po 14 km.

Zanima me, če se na štart proge lahko pripeljem z avtom in kakšna cesta je?

Ja, vse je točno.
Za pot si poglej gornji google map link.
Cesta je asfaltirana (odlična), enosmerna iz Zagreba (Mihaljevac-Gračani-Bliznec-Vrh- vse označeno z smerokazi za smučišče), ali dvosmerna iz zagorske strani.
Pozdravljeni maratonci in ultraši!

Zelo priporočam udeležbo. Odtehta lepo okolje, dobra organizacija, dobra (tekaška) družba in mogoče še največ: zmaga nad "zahtevno progo".

Gorski maraton "Divlje svinje" sem tekel še pred leti (ekipno 3. mesto), in že tedaj je bil "zelo zahteven" (dva koroga po 21 km, z višinsko razliko kroga cca 450 mvr gor in prav toliko dol).

Sprememba (trije krogi po 14 km in višinsko razliko kroga cca 450mvr gor in prav toliko dol) je v dodani 33 % višinski razliki. Nekoliko je spremenjena tudi trasa.

Torej lahko rečem, da bo ta gorski maraton zelo zahteven in pogoji organizatorja za udeležbo na maratonu so več kot upravičeni.

Če bo le možno, sem zraven!

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
Lep pozdrav vsem ki planirajo iz "Dežele" v nedeljo na "Zagrebačko goro"! :wink:

Vprašanje!

Ali pride kdo iz okolice Kranja ali iz Ljubljane, namreč potrebujemo pomoč.
Rabimo prostovoljca, ki bi nam do nedelje pripeljal medalje iz K-printa (Kranj, Primsko)???

Javite se na PM, hvala.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA