Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 RoKo
http://www.np-plitvicka-jezera.hr/hrv/maraton/

Plitvički maraton
Datum utrke: 07.06.2009.
Mjesto utrke: Plitvice
24. plitvički maraton

ORGANIZATOR: Nacionalni park Plitvička jezera
START: Nedjelja, 7. lipnja 2009. godine u 09:30 sati na Velikoj Poljani kod hotela Plitvice
TRASA: Područje Nacionalnog parka Plitvička jezera (vidi kartu)
STAZE: 42 km, 16 km i 5 km Ekipno PH u maratonu. Utrke na 42 i 16 km boduju se za HUCIPT-ov cestovni kup. Utrka na 5 km boduje se za HUCIPT-ov juniorski cestovni kup.

Natjecanje se odvija po pravilima HAS-a, IAAF-a, WMRA-a. Zabranjeno je konzumirati bilo kakvu okrepu bez uvida organizatora. Svi natjecatelji koji koriste vlastitu okrepu dužni su je predati organizatoru. Na 42 km mogu nastupiti trkači koji na dan održavanja utrke navršavaju 18 godina i stariji. Svi trkači nastupaju na vlastitu odgovornost.

KATEGORIJE:

42 i 16 km žene
ŽU23 (rođene 1987 i mlađe), seniorke (1986-1975), Ž35 (1974-1970), Ž40 (1969-1965), Ž45 (1964-1960), Ž50 (rođene 1959 i starije)
42 i 16 km muškarci
MU23 (rođeni 1987 i mlađi), seniori (1986-1975), M35 (1974-1970), M40 (1969-1965), M45 (1964-1960), M50 (1959-1955), M55 (1954-1950), M60 (1949-1945), M65 (1944-1940), M70 (rođeni 1939 i stariji)
5 km žene JEDNA KATEGORIJA muškarci JEDNA KATEGORIJA
KATEGORIJE ZA JUNIORSKI CESTOVNI KUP:

kadeti / kadetkinje (rođeni 1994 i mlađi), ml. juniori / juniorke (rođeni 1992 i 1993), st. juniori/ juniorke (rođeni 1990 i 1991)
STARTNINE: 42 km = 120 kn, 16 km = 100 kn, 5 km = 80 kn
Uplaćivanjem kotizacije sudionici svih utrka dobivaju: startni broj, majicu, okrepu na stazi i startu/cilju, bon za Pasta party (petak), priznanje s postignutim rezultatom, ručak u restoranu Poljana na dan utrke te ulaznicu za obilazak Parka. Maratonci i trkači na 16 km dobivaju i medalju.

PRIJAVE: Prijavnicom s letka do 29. 05. 2009. godine, on-line prijavnicom ili na maraton@np-plitvicka-jezera.hr do 05. 06. 2009. godine. Uplata kotizacije i podizanje startnih brojeva vršit će se u subotu, 06. 06. 2009. godine od 16:00 do 21:00 sati u restoranu Poljana i na dan utrke u nedjelju, 07. 06. 2009. godine od 07:00 do 09:00 sati na STARTU.

NAGRADE:

Nagradni fond 24. Plitvičkog maratona 2009.

Maraton:
1.mjesto 7 500 kn
2.mjesto 5 500 kn
3.mjesto 4 000 kn
4.mjesto 3 000 kn
5.mjesto 2 500 kn
6.mjesto 2 000 kn
7.mjesto 1 700 kn
8.mjesto 1 300 kn
9.mjesto 1 100 kn
10.mjesto 1 000 kn

Nagrade za domaće maratonce:
1.mjesto 2 500 kn
2.mjesto 2 000 kn
3.mjesto 1 500 kn
4.mjesto 1 200 kn
5.mjesto 1 000 kn

Jack-pot nagrada (rekord staze): 3 000 kn

REKORD STAZE: 42.195 m
Žene - Ida ŠURBEK (SLO) 2:55:51 (2000. g.)
Muškarci- Emanuele ZENUCHI (I) 2:28:26 (2002. g.)

Pobjednici u kategorijama (prva 3 mjesta) dobivaju poklon paket sponzora. Nagrade se podižu na štandu Organizatora uz predočenje osobnog dokumenta.

16 km:

1.mjesto - 2 000kn
2.mjesto - 1 500kn
3.mjesto - 1 200kn
4.mjesto - 1 000kn
5.mjesto - 900kn

5 km:
Pobjednici utrke na 5 km (prva 3 mjesta) dobivaju poklon paket.

Obiteljski maraton:
Pobjednici obiteljskog maratona (prva 3 mjesta) dobivaju poklon paket.

Pravilnik o nagrađivanju

Novčane nagrade za maraton dodjeljuju se natjecateljima koji u ukupnom poretku ostvare plasman od 1. do 10. mjesta. Iznos novčane nagrade isti je u ženskoj i muškoj konkurenciji.
Novčane nagrade za utrku na 16 km dodjeljuju se natjecateljima koji u ukupnom poretku ostvare plasman od 1. do 5. mjesta. Iznos novčane nagrade isti je u ženskoj i muškoj konkurenciji.
Maratoncima koji su osvojili novčanu nagradu temeljem plasmana u ukupnom poretku ili temeljem plasmana za najboljeg hrvatskog maratonca i maratonku ne pripada nagrada po kategorijama.
Trkačima na 16 km koji su osvojili novčanu nagradu temeljem plasmana u ukupnom poretku ne pripada nagrada po kategorijama.
Novčana nagrada može se osvojiti samo po jednoj osnovi. (Ovo se pravilo odnosi samo na 5 najbolje plasiranih hrvatskih maratonaca i maratonki ukoliko ostvare plasman od 1. do 10. mjesta u ukupnom poretku.)
Pobjednici u kategorijama (prva 3 mjesta) dobivaju poklon paket sponzora.
U slučaju da više natjecatelja postigne rekord staze ili Jack pot, nagrađuje se samo prvo mjesto.
Nagrade se mogu podići samo uz predočenje važećeg osobnog dokumenta.
REKORD STAZE: 42.195 m

Žene Ida ŠURBEK (SLO) 2:55:51 (2000. g.)
Muškarci Emanuele ZENUCHI (I) 2:28:26 (2002. g.)

OBITELJSKI MARATON: Obiteljsko natjecanje koje uključuje nastup troje trkača. Obitelj "pokriva" svaku od staza (42,195m, 16km i 5km) s jednim članom. Dopušta se nastup OBITELJI u raznim kombinacijama. npr. 3M, 3Ž, 1M+2Ž, 1Ž+2M...
Svaki član Obitelji ujedno ostvaruje plasman i u pojedinačnoj konkurenciji na stazi na kojoj nastupa. Kod prijave za OBITELJSKI MARATON članovi obitelji dužni su predočiti dokument sa slikom. Redoslijed obitelji određuje se zbrajanjem vremena sva tri natjecatelja sa sve tri staze. Najuspješnije obitelji (prve tri) očekuju posebno pripremljene i vrijedne nagrade organizatora.

VREMENSKI LIMIT MARATONA: 5 sati i 30 minuta
PROGLAŠENJE POBJEDNIKA: U 15:00 sati na STARTU / CILJU.

http://www.np-plitvicka-jezera.hr/hrv/maraton/
Maraton se teče v enem krogu, pogled na traso http://www.np-plitvicka-jezera.hr/hrv/m ... _staza.jpg pa razkrije, da ima proga kar nekaj vzpona.
Zanimiva tekma, ki pa žal, takole na hitro, ne "sede" v moj koledar... :?

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 miro
Jaz sem se letos oločil, da ga pretečem.Sicer, sem se pred leti že dogovarjal z "lučkotom",pa je pohitel in ga odtekel eno leto prej,kot sva se dogovorila.No bo pa "padel" letos.
Se vidimo,prijavljenih je kar nekaj Slovencev, tudi članica "moje"letošnje trojke.
Lp
Miro
Dodatek je vstopnica za ogled parka, ki stane v prodaji 110 kun. Če bo ostalo volje po teku. Odločil sem se za krajšo (počasnejšo) pot po stari cesti do Senja in preko Vratnika.
Zgodaj zjutraj, lepo umirjeno..................
Večkrat sem šel po stari cesti,čez Vratnik...lepša mi je pa pot po avtocesti Reka-Split....izhod Otočac.
RoKo pazi kam hodiš scat....vse je posejano z minami...na odseku Otočac-Plitvice.
lonely napisal/-a:Večkrat sem šel po stari cesti,čez Vratnik...lepša mi je pa pot po avtocesti Reka-Split....izhod Otočac.
RoKo pazi kam hodiš scat....vse je posejano z minami...na odseku Otočac-Plitvice.

Ne boj se, poznam teren, Liko imam v malem prstu. :D
No,pol pa ti želim srečno pot in uspešen nastop...kot sem videl,pripravljen si dobro...maraton je lep...dokaj zahteven....ampak to bo za tebe "mala malica".
 MARDUK
Vsem udeležencem na Plitvičkem maratonu želim čim boljše rezultate in veliko uživanja v lepi naravi. Jaz tečem letos na krajši 16 km razdalji tako, da bom preostanek dneva izkoristil za družinski ogled parka. Upam samo da ne bo prevelike gužve . No z ladjico bomo že naredili en krog :) Temparature bodo nekje okrog 22 stopinj z možnostjo ploh v popoldanskem času.
Dam kar sem, ne odpiram nove tem.

Ko sem pred časom na http://www.utrke.net/ pregledoval možnosti za tek na Hrvaškem, mi je v oči padel razpis za Plitvice. Nekako mi ni šel iz glave pa sem se odločil za prijavo. :bum: Po vseh podatkih sem pričakoval težak maraton, koliko težak je v resnici pa vem zdaj.
Dan prej sem si za pokušino vzel tek na Mašunu, ki ni pustil nobenih posledic. Lotevala se me je trema, spanca ni bilo od nikoder. Verjetno sem ravnokar zaspal ,ko me je predramil zvonec. Vrata zaklenjena, mlajši sin je prišel domov, nikjer nobenega žura. Lepo, sem si mislil, pa je šel moj spanec. Odhod je pospremil dež in čudni pogledi :roll: policistov in carinikov na meji. Odločil sem se za pot po stari cesti, brez dirkanja po avtocesti. Že v Matuljih so me čakale ovire, vozil sem slalom med prevrnjenimi smetnjaki in smetmi na cesti. :drink Mladina očitno ponoči ni imela kaj početi. Dež me je spremlja skoraj do Senja. Morje je naredilo svoje, prikazalo se je sonce, prikazala pa se je tudi meni znana uniforma in seznanjen sem bil z neznatno prekoračitvijo hitrosti, ki pa me bo nekaj stala. :oops: K sreči je zadostovalo opravičilo in omemba Plitvičkega maratona, odnesel sem jo z opozorilom. :D Hvala.
Pot skozi Liko je minila hitro, presenetila me je dolžina obnovljene ceste med Otočcom in Vrhovinami in še naprej. Celo s pločniki v vasi. Pri nas lahko o obnovljeni cesti v takšni dolžini samo sanjamo. V Plitvicah je bilo že precej gneče, prostora za vozila ni bilo več. Domačin, uslužbenec mi je na moje presenečenje odstopil svoje parkirno mesto. Tudi njemu hvala. Prijava in pridobitev številke je šlo kar hitro skozi, glede na vrsto, ki je bila pred mano. Ostalo je časa za kratko ogrevanje okrog dveh jezerc. Skupno število udeležence ni preseglo št. 1000, na ozkem štartno-ciljnem mestu je bila gneča precejšnja. Prvi del do 7 km je proga v ravnini in navzdol, temu primeren je bil tudi tempo. Nato se je začela ura resnice. Kaj ura, celo dopoldne. Po cesti za Plaški, od 7 do 19 km sami vzponi, eni lažji, eni težji, predvsem pa dolgi in utrujajoči. Gledalcev ob progi je bilo komaj kaj, največja skupina je bila prav ob zapori ceste pri odcepu za Plaški. V hladni senci, tam nekje okoli 15 km se nekdo oglasi, da je tu škoda teči, ker je najlepši del proge. Nekaj bližnjih, ki so to slišali, z mano vred, se je ustavilo in začelo hoditi. Samo še to mi je manjkalo. To so mi je motalo v glavi že par minut nazaj, vendar sem odlašal. Ker klancev ni bilo ne konca ne kraja je bila odločitev o hoji lahka. Pretekli sta že dve uri, nisem še niti na polovici. Odločil sem se, da končam tekmo z čimmanj muke, tudi s hojo. Na 20 km me dohiti trojka Dolenjcev, priključim se in lepo nam gre do 28 km, spet vzpon in hoja se nadaljuje. Dolenjci so odbrzeli naprej. Po 30 km ni bilo več tako hudo, nisem pa imel nobene volje do pretiranega teka. Pripadnika hrvaških specialnih enot, s katerim sva bila v mrtvem teku do 21 km sem pustil za sabo, do konca sem se nekako prepričal da zadnji del le lahko pretečem. Hitrost ni bila velika, tako da sem rešil življenje vevericama, ki sta skočili pred mano. Še pozdrav gledalcem v cilju in teka je konec. Po kratkem oddihu ugotovim, da se počutim dobro, noge me ne bolijo preveč, pri preoblačenju ni krčev v nogah, odločitev o turističnem teku je bil pravilna. Pridem še.
Dolenjci so pobrali nekaj medalj, :laola Ida Šurbek je prehitela vse Slovence :clap: , Madžari pobrali vse pri moških, Hrvati z Marijo Vrajić po dolgih letih dobili zmagovalko. To je kratek povzetek podelitve. Največ časa sem porabil v vrsti za prejem diplome. Kosilo v hotelu je prijalo, ogled parka je preprečil dež. Dobro so storili tisti, ki so odtekli 5 km in si privoščili ogled parka z brezplačno vtopnico, za katero bi sicer odšteli 110 kun. Nazaj grede so me spet do Senja spremljale nevihte, v Vinodolskem se pomočil noge v morje, za kaj več si telesa nisem upal šokirati.
Današnji dan ne čutim nekih posledic, torej preneham u mučenjem tipkovnice in grem tečt.
V hrib, se razume.Samo malo.
:D
RoKo čestitam ti na opravljenem maratonu......proga je zahtevna,tako da čas ne moreš primerjati z nižinskimi maratoni.
Čestitke tudi ostalim TF-članom: to-le,missy_si,miro,Zdravko (B)....
Nazadnje spremenil lonely, dne 08 Jun 2009, 16:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Dobro,bom pa še jaz "zasmetil" v tej temi.
Tudi jaz sem se odločil na brzino za ta maraton,ko sem zvedel da "marathon" iz Novega mesta organizira avtobusni prevoz v Plitvice.
Družba tekačev je bila odlična,nastopili smo na vseh razdaljah,v avtobusu je bilo tudi pet maratoncev in dve maratonki.
"Naš" avtobus je bil tudi tekmovalno zelo uspešen:
Kozan absolutno drugi na 16km
Bešo tretji v kategoriji na maratonu
Rogelj prva v kategoriji na maratonu
Lindič tretja v kategoriji maraton
Tudi ostali maratonci uspešno končali maraton.
Na avtobusu organizirana malica,deljenje majic sponzorjev,veliko doma pečenega peciva in vseskozi dobra volja.
Še o mojem teku:
Ker sem bil zaradi hitre odločitve v bistvu nepripravljen na tekmovalni tek,sem ravno tako, kot Roko nekje na polovici odločil,da pričnem teči turistično in tudi malo pohodim,saj mi rezultat ni bil v ospredju - odločil sem se,da da maraton končam nekako v štirih urah in pol - do pet ur.Tako sem potem tudi tempiral čas.
Sam amraton mi ni bil preveč všeč. Nobenega stopnjevanja razpoloženja pred štartom,slaba kontrola tekačev na pet km,zavlačevali z "tombolo"...
Tudi okrepčevalnice so v glavnem na vodi,sladkor so delili le na dveh postajah,malenkost več koščke pomaranč in bananc.
Tudi jaz sem danes že povsem regeneriran,službo sem opravljal normalno,tako, da tudi jaz nimam večjih posledic.
Še to med tekom sem spregovoril tudi par besed z missy-si,ki me je tudi prehitela.
Toliko za enkrat še z moje strani.
Upam, da bo še kdo od "dolenjcev" napisal par besed!
Lp
Miro

Ps: Ero to lahko premakneš med poročila!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA