Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 MEDVED
Letos bo na tem teku novost oz. sprememba, da se bo teklo v kilometrskem krogu (za razliko od prejšnjih let - 2 km krog), in sicer je krog popolnoma ravninski (odpade del skozi stari del Radovljice). S tem bo mogoče tudi za marsikoga meriti točne čase na vsak krog oz. km. :clap:
Uporabniški avatar
 Dari1
Medved -
Kilometerski krog je fajn ideja. Kje se bo točno teklo? Imam tudi en dobronameren namig za letošnji tek: merite, oz objavite čase vseh tekmovalcev. Lani sem vprašal kolk sem tekel, pa mi je bilo odgovorjeno, da imajo rezultate le za najboljše - bilo bi smešno, če ne bi bilo žalostno. Pa mogoče še za naslednje leto (glede na to, da je razpis za letos že objavljen), mislim, da bi bili vsi bolj zadovoljni, če bi bila proga enaka tudi za dame.
Drugač pa vse pohvale Zvonetu in ostalim fantom, ki se vsako leto lotijo organizacije te prireditve.
Uporabniški avatar
 MEDVED
Ojla.
Seveda se bo merilo čase za vse tekmovalce in rezultati bodo tudi takoj objavljeni.
V kolikor bo možno, bomo tudi merili čase vsakega kilometra za vse tekmovalce, da bo vsak lahko primerjal svoj čas po vsakem km, vendar tega še ne upamo obljubiti...odvisno od možnosti izvedbe.
Kar pa se tiče enake dolžine proge za dame, pa...letos je res razpis že zunaj...za nadalje pa je to lahko stvar interesa in debate. V tem ne vidim težave.
Krog pa (kolikor mi je znano) poteka od štarta takoj ob Ekonomski šoli v Kajuhovo ulico in potem po isti trasi kot do sedaj in je zaključek kroga spet pri šoli (se pravi, da odpade tek skozi stari del - Predtrg, s spustom in vzponom za Gostilno Kunstelj...)
Lp :)
 luzr
Lahko delaš vozle na vrvici od hlač. Ali pa imaš s sabo košček vrvice na zapestju, podoben tistim zapestnicam za srečo.

Ne, ne norčujem se. Tudi sam imam s tem težave na stadionu... In če ura ne omogoča štetja krogov, je to čisto solidna možnost.

Tercialke že vedo zakaj imajo tiste kuglce v rokah...
 Matej79
MEDVED napisal/-a:Letos bo na tem teku novost oz. sprememba, da se bo teklo v kilometrskem krogu (za razliko od prejšnjih let - 2 km krog), in sicer je krog popolnoma ravninski (odpade del skozi stari del Radovljice). S tem bo mogoče tudi za marsikoga meriti točne čase na vsak krog oz. km. :clap:

Kakšen bolj utemeljeni razlog zakaj? Ali se zgolj trudite(trudijo) uničiti še tisti edini del zanimive trase Radovljice? Sej sliši se krasno-samo ravninski del, ampak izpade zadeva po treh krogih že povsem bedasta in bi bilo vseeno, če gremo teči na stadion. Tek po ulicah Radovljice? Hmmm... Radovljica ima res cel kup ulic, tukaj pa izkoristimo samo del Kajuhove, Cankarjeve, Prešernove in Gorenjske. In iz že tako osiromašene trase bo sedaj postala ta še bolj nezanimiva. Zastopim, da je problem z zaporami dodatnih cest, ampak potem vsaj pustite traso kot je bila.

Ne vem, za letos je naša družba v resni dilemi ali bomo sploh tekli MONOTONI TEK PO ULICAH RADOVLJICE. :(
Ne poznam sicer Radovljice, niti te proge. Ampak v teoriji je asfaltna ravnina zakon zame. Morda celo pridem.

Samo še nekaj me zanima: javni razpis še vedno govori o 2km krogih, ali to zdaj pomeni, da se bo teklo 8 krogov po 1km ?
Ja res je malo škoda, da bo samo 1km krog. Je preveč ovinkov pa še večja gužva bo in dosti več prehitevanja :driver:

Je pa tudi res, da ko preneha padat ta dež, mi bo čist vseeno če tečem tudi 100m kroge, samo da lahko tečemo. :clap:
Gužve ne bo, ker so ceste dovolj široke, in ker nikoli ni veliko tekačev (če jih bo 50 bo to ogromno). Organizacija je bila običajno zelo povprečna. Tek med bloki pa nezanimiv. Če ne bi bil praktično domačin, mi udeležba na tem teku niti na misel ne bi prišla.

Meni se je zaradi poškodbe vseskupaj malce podrlo. Nimam več tiste vzdržljivosti, hitrost po ravnini sem čisto izgubil. Bom še videl, če po Vršiču pridem še to odlaufat. Čas pa imam: počitnice. :)
Kot sem že napovedal se teka nisem udeležil. Sem si ga pa ogledal.
Najprej...Čestitke Bojanu, ki sem ga videl teči kljub Vršiču in težavam, ki jih opisuje.

Ocena organizacije: povprečna.
O trasi ne bom zgubljal besed, ker sem se že enkrat razpisal in po današnjem ogledu nisem čisto nič drugačnega mnenja.

Bi pa podal povsem neko drugo kritiko, preko katere žal ne morem. Pa ne me linčati, ker boste rekli kaj ima glasba s tekom.... Ampak kakorkoli...če se gremo tek v čast dneva državnosti, bi si lahko organizator glasbeno listo bolj skrbno izbrali in ne da se je skozi tek sukala sama Yugo glasba. Pri vsem tem pa na koncu primašira Pihalni orkester Lesce, ki je bil pripravljen za konec prireditve. A da nobenemu ne potegne, da bi morda iskoristili možnost in jih povabili, da igrajo med tekom. Se mi zdi, da bi bilo vzdušje veliko boljše kot pa ob taktih Tošeta Proeskega (pa z vsem spoštovanjem RIP).
Jah toliko bi se še dalo naredit v teh devetih letih...pa se mi zdi, da vse drsi nazaj. :(

Zgolj v razmislek...in naj na koncu še dodam, da je to izključno moje osebno razmišljanje in mnenje.
No men se je uspelo udeležiti teka, ampak mislim da bi bla organizacija lahko boljša.

Trasa je bila taksna kot je bila. 1km vs. 2km je upam vsaj za gledalce bolj zanimiv.

Hvala tistemu, ki se nas je usmilil in izključu dež pol urce pred tekmo :clap: . Osebno me je najbolj zmotilo, da je bila trasa kar malo daljša od objavlene, Polar S625X mi je celotno progo zmeril na 8,6km (nekdo je zgoraj napisal da mu je Garmin zmeril 1,080 km). Med tekom mi ni slo v glavo zakaj tako počasi tecem posamezni krog - seveda ce je za 80 do 100m daljsi. :roll: Casi in razvrstitev po koncu tekme pa so tudi ostali neznanka.

Vrecka, za tako visoko prijavnino je bila pa tudi obcutno preskroma (banane, jabcki in sok) za tako visoko startnino, ki jo tudi niso objavili v letaku. Zgleda da smo tekaci sponzorirali celotno slovesnost. :--

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA