Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 MatjazV
spela* napisal/-a:A gre kdo v nedeljo na ta tek?
Poročil od lani je bolj malo, mene vseeno mika iti.

prireditve/24_tek_ob_krki_2009

Špela,

zelo lep tek, ki ga vsekakor priporočam. Proga je precej razgibana, a čiste ravnine na Dolenjskem itak ne moreš pričakovati. Jaz grem, tokrat z ekipo "ta zelenih" (SV), ker je to ena od vsakoletnih tekem, ki je v našem planu.

Se vidimo v Kostanjevici, Matjaž
 spela*
ROSI64 napisal/-a:Lep tek, v lepem okolju, ob dobri organizaciji. :D

Sploh ne dvomim, glede na izkušnje z dolenjskimi teki (ki jih je sicer malo :oops: ).

Potem se najbrž vidimo.
(Rosi64, prideš na iztek?)
Uporabniški avatar
 ROSI64
spela* napisal/-a:
ROSI64 napisal/-a:Lep tek, v lepem okolju, ob dobri organizaciji. :D

Sploh ne dvomim, glede na izkušnje z dolenjskimi teki (ki jih je sicer malo :oops: ).

Potem se najbrž vidimo.
(Rosi64, prideš na iztek?)

Ker je lep tek in sem bil že 4x ali 5x, me res mika, :D da bi prišel. Ne vem pa kako se bo izšel ta moj prvi gorski maraton, :oops: pa še stegenski mišici so poškodovani.
Uporabniški avatar
 bucko
Progo v Kostanjevici smo bili "prisiljeni" spremeniti, ker je cesta, po kateri je potekal tek v prejšnjih letih postala državna cesta(zaradi obnove mosta v Kostanjevici). Prireditev bo še vedno potekala na isti lokaciji, pri OŠ v Kostanjevici, le da bo šla proga drugje. Malo smo pozni z objavo, a bolje pozno kot nikoli. Hvala Špeli* da je odprla to temo :D
Opis proge:
Štart teka je nasproti OŠ v Kostanjevici. Začnemo po cesti ki vodi proti Kostanjeviški jami, nato po 700m asfalta zavijemo desno čez lesen mostiček. Po 160m makadama zavijemo levo, kjer nas čaka tek čez travnik(pot je urejena) in gozd v dolžini 320m. V gozdu nas čaka kratek klanec. Nato zavijemo desno in tečemo po makadamu 720m, nato nadaljujemo po asfaltu po vasi Orehovec, kjer nas na 2,5km proge čaka še en kratek klanec. Po 1700m asfalta, spet nadaljujemo po poljski poti in gozdu v dolžini 480m, tu se proga skoraj ves čas vzpenja, vzpenjanje(ravnina-hribček) se nato nadaljuje še nekaj 100m po asfaltu, ko prispemo na zadnji klanček, lahko na desni strani vidimo NEK(nuklearna elektrarno Krško) in zvonik Kostanjeviškega samostana. Po najvišji točki trase, se začnemo spuščati proti Kostanjevici. Dolžina asfalta v tem delu je 2500m. Ko pridemo na ravnino, naredimo krog(skoraj cel) okrog Kostanjeviškega samostana(grada). Po koncu asfalta nadaljujemo skozi samostan, kjer je 300m makadama, nato imamo spet malo asfalta 150m, nakar preidemo ponovno na makadam. Sledi 1270m rahlo valovitega makadamskega odseka. Potem gremo čez lesen mostiček(čez katerega smo šli že na začetku) in zavijemo levo, kjer nas po 700m asfalta čaka cilj. Celotna trasa je tako dolga 9km.

Pot sem izmeril z garminom405, lahko da pride do malenkostnih odstopanj(8,9km-9km). Na progi bodo kilometrske oznake(danes spet pretekel in označil), za orientacijo pa bo skrbelo čez 30 smerokazov in pa nekaj redarjev.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Škoda, da ste bili primorani spremeniti progo, ki je bila res lepa in zanimiva, vsaj zame. Tole kar berem mi sploh ne odgovarja, sploh pa ne en teden pred maratonom :--(

Lp, Matjaž
Uporabniški avatar
 bucko
Težko je speljati progo, tako da bo vsem odgovarjala. Vsaka ima svoje čare :D medtem ko si lahko na prejšnji opazoval reko Krko, lahko na letošnji pri teku okoli in skozi grad opazuješ stalno razstavo lesenih skulptur( http://www.galerija-bj.si/forma.htm ) Galerije Božidarja Jakca( http://www.galerija-bj.si/ ). V primeru lepega vremena(brez dežja in vetra) bo vsaj 10 srečnežev(v žrebu nagrad) imelo možnost ogleda Kostanjevice z balona za nekaj minut(5-10). Seveda pa po teku ne bo manjkalo sadja in Cvička :clap:

MatjazV, po tvojih objavah na forumu vem da si odličen tekač in ti ta proga ne bi smela predstavljati prevelikih ovir. Iz izkušenj po mnogokrat pretečeni progi lahko povem, da skoraj nič ne izgubiš če greš malo z rezervo prvi del(mislim vzpone), ker imaš v drugem delu, prvo dober kilometer spusta in pa 3km ravnine(rahlo valovito) do cilja. Tu se da še veliko pridobiti :D
Uporabniški avatar
 MatjazV
Ja, saj to ni bila kritika. Na Dolenjsko se vedno rad vračam, ker so tekme dobro organizirane. Spoštujem trud organizatorjev in krajanov. Verjetno pridem tudi v nedeljo, če drugega ne, pa na pokušino odličnega cvička.

Lep športni pozdrav, Matjaž
Uporabniški avatar
 bobr
Špela a greš vseeno? Mene mika ker mi sovpada z lahkim nedeljskim treningom. Ne bom tekmoval ampak bi imel tempo okoli 5:00.

Torej kaj rečeš?
 spela*
bobr napisal/-a:Špela a greš vseeno?

Kako to misliš?
Meni so take trase všeč. :D
Ja, mislim, da grem.
Tempo 5:00 ... hm ... sliši se fajn. :D
Uporabniški avatar
 bobr
spela* napisal/-a:
bobr napisal/-a:Špela a greš vseeno?

Kako to misliš?
Meni so take trase všeč. :D
Ja, mislim, da grem.
Tempo 5:00 ... hm ... sliši se fajn. :D

Kako to mislim? Preberi si svoj dvoumen odziv in boš videla kaj mislim :lol: Misliš da greš ALI GREŠ? Joj ženske skoz neki komplicirate :--

Če je ob 10ih štart se dobiva nekje v LJ ob 8ih. Bo ok?
Uporabniški avatar
 MatjazV
Špela, Bobr, se vidimo v Kostanjevici. Bomo šli pa bolj počas :wink:

Matjaž
 spela*
Pridem, če le ne bo snega ali nevihte. :D
Torej ni 100 %.
Kot nič v življenju. :D

bobr napisal/-a:Če je ob 10ih štart se dobiva nekje v LJ ob 8ih. Bo ok?

A lahko jaz vozim?

MatjazV napisal/-a:Bomo šli pa bolj počas

Kdo to, "mi"? Ti, počasi? :rol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA