Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Januarja 2009 sem se udelezil svojega prva ultramaratona. Ker pa se ze dobrih deset let intenzivno ukvarjam z afriko kot popotnik, predavatelj, aktivist in "razvojnik" (to je moja beseda za akcije pomoci, ki smo jih furali z nekim drustvom, sedaj pa to pocnem sam, sem si izbral tek v juznem Maliju, v deželi Dogonov, izjemnega ljudstva v mnogotrerih pomenih te besede. Zgodbi o teku in Dogonih (pa se nekaj drobtinicami o Afriki nasploh itd) sem zdruzil v predstavo z naslovom "222 km Dogonije - po puščavi in goščavi med izjemnim ljudstvom in veličastno kulturo v južnem Maliju", s katero obiskujem kraje, kjer me zelijo slisat, videt fotke in video ter uzivat v cudoviti malijski glasbi.

Naslednji dve pedstavi sta:

21. 1. 2010 v Mega centru v Kranju ob 19,00

6. 2. 2010 v prostorih CMAK v Cerknem. Ure se ne vem, na voljo pa bo afriska kuhinja, chef: Serge (iz Kameruna)

Vabim vse, ki to berejo, da sporocijo to novico cim bolj na siroko
Ne morem verjet, da teli forumi res delujejo in da bo mojo objavo sploh kdo videl. Z veseljem se odzovem vsakemu vabilu v katerokoli drustvo, klub, knjiznico, vasko dvoranico... ne morem pa obljubiti, da se bom spomnil za vsako lokacijo, koga povabit (ker sem smotan). Povabite vi mene, potni stroski in publika, to je vse, kar rabim, da se mamo lahko fajn.
V Ljubljani sem se menil v knjiznici Otona Zupancica, pa je organizator nekaj skepticen do teme, ki jo predstavljam, saj je ocitno tam bolj fino, ce v zvezi z Afriko govoris o zivalih in plemenih (osebno sem izganjalec besede pleme iz slovenskega pogovornega in knjiznega jezika, a o tem na predstavi). V Mariboru pa sem imel v četrtek in bi šel še enkrat, na kako drugo lokacijo pred publiko, ki me ne pozna (Vagantovci so me poslusali ze pred leti in je blo full zabavno) Tko da: moj mail je geobi@t-2.net, telefon 041 787 068, pa me kontaktirajte. Pa ce pridete poslusat, morate pricakovat, da je vec debate o kulturi ljudi ob poti, kjer sem tekel, kot pa o postavljanju leve pred desno in obratno. Seveda pa spregovorim o pripravah in opremi, kemiji, organizaciji, orientaciji...
Ce me povabijo tekaci, bo morda več našega štofa, če popotniki, popotniškega, če punkerji, pa družbenokritičnega.

Vabljeni!!!
Če ste se naveličali poslušati moje razlage teka v Maliju Vas z veseljem povabim na Samotovo družbeno-kritično-kulturno-zgodovinsko predstavitev njegove lanskoletne tekaške izkušnje ob vznožju Bandiagare. Priporočam!

p.s. za okolišane še povezava na zemljevid
Ja, Aleš, kok si pa ti prjazn! za zemljevid mi ni prislo na misel, ce pa kdo kljub karti ne najde (dostop iz zahodne strani (Jelenovega klanca) je se vedno razkopan), pa naj poklice kar mene. Stevilka malo visje. Pa da se Alesa zaspecam: on mi je dal link za tele Dogone!!!!
Uh, morda bi bilo bolje dati link na clanek, ki je bil v Poletu. Sej ni čisto nič narobe, hvala za link, sploh vedel nisem, da ima to kdo na www, res pozitivno presenečenje. Ta je morda prevec oseben, saj je sel direktno iz srca na tipkovnico. Če ga imas, raje zamenjaj, ce ga nimas, ti ga posljem.

Hvala
Ne samo zato, ker je Samo moj najboljši prijatelj, tudi zato, ker sem njegovemu predavanju že 2 x prisostvoval in predvsem zato, ker ne gre samo za običajno predavanje, ampak Samo pove še veliko več zraven kot je v navadi, zadevo toplo priporočam, še posebej vsem tekačem, trekerjem, pohodnikom, ljubiteljem narave, ljubiteljem širokih obzorij in miselnosti, zaljubljencem v Afriko...........Uroš

(Megacenter Kranj danes ob 19h)
samo košnik napisal/-a:Uh, morda bi bilo bolje dati link na clanek, ki je bil v Poletu. Sej ni čisto nič narobe, hvala za link, sploh vedel nisem, da ima to kdo na www, res pozitivno presenečenje. Ta je morda prevec oseben, saj je sel direktno iz srca na tipkovnico. Če ga imas, raje zamenjaj, ce ga nimas, ti ga posljem.

Hvala

Čestitam za podvig in za zelo zanimiv članek! :clap:
A lahko nekaj vprašam: a je tisto o asociaciji ob srečanju s kačo res ali si to malo priredil, da si naredil članek še bolj zanimiv?
Ko sem hodil v vrtec, smo se ucili tisto Otonovo o cicibanu in cebeli in tam je bil en zelo lep verz "Laže pa ne ciciban" in to je se vedno moje geslo, ceprav sem ze velik. Na tem potovanju se mi je podobna asociacija zgodila tudi medtem, ko so mi ukradili kamero (poudarek: medtem. Tusiral sem se omenjeni mi spet pride na misel. Bad v zelodcu, pridem izpod tusa vzamem torbo in v mestu vidim, da ni kamere). Je pa res, da je v Afriki malo priloznosti za take asocialcije in tudi zato je dol fajn potovati.
V celotnem spisu ni niti ene najmanjse nakladancije. Ne rabim. Se mi ze itak prevec dogaja. Ce bi popisal se vse malenkosti, bi blo pa za 50 strani.

Lep pozdrav
ciciban
še enkrat vabljeni v CMAK, Cerkno, bivša TINČKOVA HIŠA, Bevkova 11, Cerkno.
Sobota 6.2. 2010 ob 20.00, na voljo afiška kuhinja (vegi + mesna), zelo ugodno in mmmmm dobro - kuhar Serge iz Kameruna. Po predstavi DJ Serge z muziko iz vseh koncev Afrike (brez tehnaze, ker so AFRICANI bolj za organske zadeve in muziko radi igrajo). Sporocite prosim folku od tam, ker jih osebno tako malo poznam. Ob 17 je intervju na radiu CERKNO (upam, da sem prav napisal)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA