Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Pozdravljeni ultraši!

Čas je za akcijo:

Ker ste (velika večina) več kot očitno v "izjemni formi", vas vabim na 75 km drila (malo teka, malo hoje) po zasneženem Pohorju (od Dravograda do Maribora).

Vreme bo - glih ta pravo (zadosti mrzlo, da bomo hitri, in zadosti jasno, da se naužijemo Pohorskih lepot)!

Če si pripravljen cca 15-18 ur uživati v zimskih lepotah Pohorja - vabljen!

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
POzdravljen Jože (klas)!

Res škoda! Bi že bil čas, da naredimo kaj skupaj...

Bo pa letos še priložnosti... Torej, čim prej "pozdravi" gleženj... ( upam da ni kaj hujega). lp. Zvone

Pozdravljen ZdravC!

Žal, med vikendom odpade:

Načrt je, začeti v Dravogradu v petek zvečer (22 h), ali v soboto zjutraj, potem pa čez Pohorske vrhove ( Kremžarjev, Kope, Črni, Ribniški, Lovrenška jezera, Pesek, (Klopni) Šumik, Areh , Belvi) do Maribora!

Ampak, priložnost udeležebe bo že v kratkem: načrtujem ponovitev ob prireditvi "Pohorske smučine"... lp. Zvone

*************************************************************************************************
...najbrž sem prepočasna za vas... Bi pa z veseljem šla... če ne bi bila prepočasna...
*************************************************************************************************

To pa ne drži!

Tempo ne bo hud ( bom že sam poskrbel ( še nisem v tekmovalni formi )), tako, da ti pomisleki odpadejo. Imamo pa tudi več "izhodov v sili": (Ribniška), ( Rogla) ali (Areh)

Dokončna odločitev bo jutri ob 14 h ( možno je, da bom zadevo speljal naslednji vikend).
Je odvisna tudi od vremenske napovedi za soboto...

Načeloma pa ta vikend!

Se slišiva! lp. Zvone
Pozdravljeni Ultraši!

Tokrat mi ni uspelo-narava je bila močnejša!

Kljub nekoliko slabi vremenski napovedi, sem se včeraj zvečer (ob 22 h) podal čez zasneženo Pohorje (iz Dravograda proti Mariboru).

Od Dravograda do Kremžarjevega vrha( po Šisernikovi planinski poti) in naprej do vzpona proti Kopam - B.P. (krasno: vetrovna ampak jasna noč, steze v snegu dobro shojene na vseh odsekih, ceste splužene, tako,da je šlo tudi tekaško... nekatere odseke delam tudi brez vklopljene svetilke.... Vzpon na Kope (do smučišč) tudi ni bil problematičen kljub temu, da delam gaz (snega je bolj malo). Naprej po smučišču od Kop do Ribniške pa se je veter okrepil, začelo je sneženje, za nameček se je še pojavila gosta megla nad 1300 mvr, posledično pa se je vidljivost zmanjšala na cca meter-dva (obupno)! Kljub temu, brez večjih težav pridem tudi do Ribiške koče in Ribniškega vrha (ob 4 h zjutraj), saj »sledim špuri teptalnikov pod nogami«. In tu (Ribniški vrh) se je vse "ustavilo": naprej so »kraljevali« le visoki zameti drobnega snega (propadanje do nad kolena), močan veter, sneženje, megla, tema, vidljivost le meter- dva, občasno še manj. In prav nobenih sledi ( niti od hoje, niti od smučk, niti od motornih sani...). O "vidljivosti" markacij in orientaciji v teh pogojih - nebi. Po treh težavnih poizkusov iskanja "poti"( spust ,vzpon (vrnitev na vrh), pa spet spust, vzpon , pa spet isto (v različne smeri) - "obupam" , saj tudi po dnevi ( če bi počakal uro- dve ) gaženje visokega snega "proti Lovrenškim jezerom in Pesku" - ne bi bila "najboljša odločitev". Odločim se, da se "spustim navzdol" in "kam pridem- pridem". Zelo sem pazil, da se , po možnosti "spustim levo" - proti Ribnici (Lovrencu), toda kljub temu, sem končal na "nasprotni strani"- ob 8 h v Mislinji ( veliko presenečenje – tudi zame).

Kljub vsemu sem se imel lepo in bo mi tudi ta obisk Pohorja ostal v prav lepem spominu.

Torej, dragi ultraši, zaenkrat vam odsvetujem »relacijo« Ribniška – Lovrenška- Pesek.
Bo treba počakat na »boljše čase«.

Lep pozdrav! Zvone
Dober si Zvone, da si se sem v takih pogojih spravil na pot. Sem mislil da mora biti jako neprijetno, ampak sem mislil da vas je šlo več. Če bi vedel da si sam, bi me skrbelo. Ne vem no, v takem ni najbolje sam rint tam čez. Ker ko enkrat zgubiš orjentacijo, pa da se pred tem kaj poškoduješ, ti noben naziv nič ne pomaga. Ne vem če se splača.
V takem mam jaz po navadi velik rukzak pa Semjula s seboj.
Drži se.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA