- 30 Jan 2010, 21:57
Pozdravljeni Ultraši!
Tokrat mi ni uspelo-narava je bila močnejša!
Kljub nekoliko slabi vremenski napovedi, sem se včeraj zvečer (ob 22 h) podal čez zasneženo Pohorje (iz Dravograda proti Mariboru).
Od Dravograda do Kremžarjevega vrha( po Šisernikovi planinski poti) in naprej do vzpona proti Kopam - B.P. (krasno: vetrovna ampak jasna noč, steze v snegu dobro shojene na vseh odsekih, ceste splužene, tako,da je šlo tudi tekaško... nekatere odseke delam tudi brez vklopljene svetilke.... Vzpon na Kope (do smučišč) tudi ni bil problematičen kljub temu, da delam gaz (snega je bolj malo). Naprej po smučišču od Kop do Ribniške pa se je veter okrepil, začelo je sneženje, za nameček se je še pojavila gosta megla nad 1300 mvr, posledično pa se je vidljivost zmanjšala na cca meter-dva (obupno)! Kljub temu, brez večjih težav pridem tudi do Ribiške koče in Ribniškega vrha (ob 4 h zjutraj), saj »sledim špuri teptalnikov pod nogami«. In tu (Ribniški vrh) se je vse "ustavilo": naprej so »kraljevali« le visoki zameti drobnega snega (propadanje do nad kolena), močan veter, sneženje, megla, tema, vidljivost le meter- dva, občasno še manj. In prav nobenih sledi ( niti od hoje, niti od smučk, niti od motornih sani...). O "vidljivosti" markacij in orientaciji v teh pogojih - nebi. Po treh težavnih poizkusov iskanja "poti"( spust ,vzpon (vrnitev na vrh), pa spet spust, vzpon , pa spet isto (v različne smeri) - "obupam" , saj tudi po dnevi ( če bi počakal uro- dve ) gaženje visokega snega "proti Lovrenškim jezerom in Pesku" - ne bi bila "najboljša odločitev". Odločim se, da se "spustim navzdol" in "kam pridem- pridem". Zelo sem pazil, da se , po možnosti "spustim levo" - proti Ribnici (Lovrencu), toda kljub temu, sem končal na "nasprotni strani"- ob 8 h v Mislinji ( veliko presenečenje – tudi zame).
Kljub vsemu sem se imel lepo in bo mi tudi ta obisk Pohorja ostal v prav lepem spominu.
Torej, dragi ultraši, zaenkrat vam odsvetujem »relacijo« Ribniška – Lovrenška- Pesek.
Bo treba počakat na »boljše čase«.
Lep pozdrav! Zvone