Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Pozdravljeni ultraši in ostali člani TF!

V enem od dnevov velikonočnega vikenda se bom podal po čudovitih poteh in stezicah Kozjaka (od Dravograda do Maribora ali obratno). Seveda, pod pogojem, da bodo vremenske razmere "primerne" (beri brez padavin).

Dokaj zahtevna pot skupne dolžine 85 km in z višinsko razliko cca 4000 mvr gor in prav toliko dol je idealna za dolg trening in pripravo za ultra tekaške izzive.

Če si v tem terminu prost in pripravljen za cca 16-18 ur "drila" po prelepi naravi- vabljen!

Lep pozdrav! Zvone
zvone napisal/-a: V enem od dnevov velikonočnega vikenda se bom podal po čudovitih poteh in stezicah Kozjaka ...
... Če si v tem terminu prost in pripravljen ...

Bravo Zvone. Spet bo akcija. Isti vikend je tudi STL.
Full bi sel...ampak sem oddan...eden dan za kuzeka, , eden dan pa za osebne opravke studij sluzba, eden dan pa bo...

Se pa podam...imam idejo ..lani ko sva jeseni s klopotcem sla od skrajnega zahodnega roba s kolesi iz Lavamnduea preko Kozjaka sem dobil idejo da bi sel od vzhodnega roba na AUT strani ter do zahodnega roba na AUT strani...Tako da bom kar malo ohladil vznemirjenje ob tvoji objavi in potrpel do te ideje...
Uroš Sobočan napisal/-a:Zvone ftrgaj!!!

Ne dvomim v to :mrgreen: :clap:

Pozdravljen Uroš!

Nič ne bom "ftrgal"- ni šans... Sem veliki ljubitelj narave in (če sem sam) se včasih vležem pod kakšno smreko in "štejem iglice"... zato so moji časi "nekoliko slabši"...

Lahko bi se mi kaj pridružil (da ti malo "zmanjšam hitrost")!

Lep pozdrav v Soboto... Zvone
ZdravkoC napisal/-a:
zvone napisal/-a: V enem od dnevov velikonočnega vikenda se bom podal po čudovitih poteh in stezicah Kozjaka ...

Pozdravljen ZdravC!

Brez izgovorov prosim: biti na dveh tekmah v dveh dneh je za tebe "mala malica"...

Drži se in lp. Zvone
Uroš Sobočan napisal/-a:Ti nisem mislil da laufaj na čas ampak da uživa 100%, se nisva razumela :wink:

Lp

Uroš

Pozdravljen Uroš!

Oprosti, res se nisva razumela!

To pa je še lepša novička! Hvala Uroš!

Tudi tebi lep ostanek vikenda! Zvone
zvone napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:

Brez izgovorov prosim: biti na dveh tekmah v dveh dneh je za tebe "mala malica"...

Aja, nisem vedel, da to ne bo isti dan. Potem grem pa lahko zraven :D
:D

dejmo mal bol konkretn prosim, starejši sem bol minute lovim u lajfi.Pa kr iti v pou ure tud ne morem od doma. :twisted:
Zvone, Kozjak je nekaj zelo lepega u mojem spominu in težko se mu odrečem, v soboto pa je Škofjeloški treking, ki se mu tudi težko odrečem. Tak maher kot Zdravko pa nisem, da bi šel iz tekme v tekmo :( . Napiš kaj bol konkretnega da se lažje odločim, kam jo uberem.
bila s žarkomm včeraj od mb do malo pred košenjakom,pa bom rekel da je snega vsaj 50 cm,tako da nisma prišla do dravograda,je bila muta zasilni izhod.pomoje bo treba počakat vsaj še en mesec.pa lp
Vsa čast slovenskim vremenarjem. Ko se jih enkrat naučiš razumeti, ugotoviš da so njihove napovedi precej točne. Tako sva se po zadnji večerni vremenski napovedi z Janezom odločila da v soboto zjutraj startava in to bo to. Krasno jutro se je prelevilo v čudovit dan tako da je bilo prav nenavadno da na svoji poti nisva srečala več kot krdela divjih svinj (na varni razdalji) in dveh pohodnikov v bližini Remšnika. Pot nama je bila na račun kolesarskih in dvonožnih parcialnih prečenj precej poznana tako da z orientacijo ni bilo težav. Kljub temu pa sem največje presenečenje doživel malo prej, ko sem po karti končno ugotovil zakaj mi je bil potek poti od Sv. Lovrenca proti Sv. Jerneju tako nenavaden. Nisem vedel da na Avstrijski strani obstaja sosed, soimenjak našega Svetega Jerneja. Tako sva proti našemu Sv. Jerneju prišla čisto z drugega konca kot sem računal, a je bilo kljub temu lepo.

Z napredovanjem do Pernic nisva imela težav, od tam proti Kozjemu vrhu pa je z vsakim višinskim metrom količina snega na poti le naraščala. Napihan, zjužen, gnil sneg, ki je ponekod presegal tudi 50 cm naju je izredno upočasnil. Pa tudi obuta in oblečena nisva bila za take razmere. Do Košenjaka bi bilo z vsakim metrom huje. Tako sva se odločila da pot predčasno zaključiva tako da se povzpneva do Kozjega vrha, kjer se meja spet dotakne grebena in spustiva po planinski poti, ki pelje po hrbtu v Gortino. Pričakovala sva da vsaj tam zaradi boljšega osončenja ne bo toliko snega, a sva se s premraženimi prsti na nogah spuščala čez nameten sneg vsaj do višine 1100 m. Nižje se je posušilo najprej okoli naju potem pa še v čevljih in po 13 urah, cca 80 km (po napaki sem predčasno izklopil GPS) in 4125 višincih sva zaključila najino popotovanje.

Krasna pot. Račun na Košenjaku ne bo ostal dolgo neporavnan, a kljub temu bova počakala da pomlad opravi svoje delo.

Nekaj utrinkov s poti pa tukaj.
Nazadnje spremenil ZarkoM, dne 28 Mar 2010, 21:43, skupaj popravljeno 1 krat.
semjul napisal/-a::D

dejmo mal bol konkretn prosim, starejši sem bol minute lovim u lajfi.Pa kr iti v pou ure tud ne morem od doma. :twisted:
Zvone, Kozjak je nekaj zelo lepega u mojem spominu in težko se mu odrečem, v soboto pa je Škofjeloški treking, ki se mu tudi težko odrečem. Tak maher kot Zdravko pa nisem, da bi šel iz tekme v tekmo :( . Napiš kaj bol konkretnega da se lažje odločim, kam jo uberem.

Pozdravljena Leon in ZdravC!

Termin? Kot sem napisal, eden od dnevov v naslednjega vikenda... Še največ bo odvisno od vremena... Nagibam se (kot vedno) štartati zvečer ob cca 22 h ali 24 h ( če bo vreme primerno, potem v petek zvečer, če ne v soboto zvečer)! V ponedeljek pa bom najbrž doma...

Se slišimo...

Lep pozdrav! Zvone
Bravo Žare in gozdni!

13 ur !!! Vau! :laola Res sta od "fare"!

Hvala za info!

Nekaj takega sem oz. pričakujem..Dobro vem "za problem Košenjak" (tam globok sneg ostaja še dolgo...), saj sem prečanje Kozjaka že naredil tudi v zimskem času!

Zaradi tega raje grem v nasprotni smeri : najprej se prebijem čez snežne zamete Košenjaka, potem pa proti Mariboru...

Ja, ne bo lahko, ampak "probati" ni greh!
Le da bo vreme "držalo"!

Lep pozdrav obema! Zvone

P.S. Hvala za "špuro"!
Pozdravljeni "ultraši"

Te pa gremo-v soboto (če se vmes kaj ne zgodi ...) :

Maribor-Mariborski park-Piramida-Ribniško selo-Urban-Gaj-Tojzlov vrh-Žavcarjev vrh- Duh-Remšnik-Kapunar-Lipje-Pernica-Košenjak-Dravograd.

Želim vam lepe in uspešne Velikonočne praznične dni! Zvone

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com