Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

spela*
Fredi, tale link pa ne bo pravi.

Zdaj je pa link že pravi. :D
Nazadnje spremenil spela*, dne 05 Jun 2010, 21:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 miciM
Ja, hvala, najbolj je bila na preizkušnji potrpežlivost :D , saj ob taki množici in tako različnih tempih res ni mačji kašelj tekat. Jaz pritekla iz službe, odtekla in nazaj v službo. Bilo je zanimivo :D :D :D

:wink:
Uporabniški avatar
 Asparagus
Fredi, hvala za sliko :D .

V primerjavi z letom 2008 sem bila dobrih 5 minut hitrejša, po uvrstitvi pa vseeno slabša :( , kar pomeni, da nas je res vedno več.

Gneča na progi se mi je zdela znosna, bolj me je motila pred garderobo, kjer mislim, da so imeli organizatorji premalo ljudi.

Kljub temu so vtisi pozitivni.
 LEON RO
Super je blo. Glede na množico tekačic je potrebno včas tud malo počakat in potrpet. Moj vtis je bil dober, zadeve so laufale,večina tekačic nasmejanih, nekaj tud rdečih v obraz,sonce,muska,prijaznost.Še gužva na progi se mi je letos zdela bolj znosna, razen za najhitrejše na 10km, ki so se morale prebijat skozi množico.S prijateljem sva pred spustom v cilj poizkusila navijat za vse,za poznane pa še bolj. Odziv tekačic je bil kar dober.Pa še enostavno je blo: Dajmo zelene,dajmo naše....
Upam, da so vse tiste, ki so dvomile v svoje sposobnosti preživele in si dokazale, da zmorejo.Vsem pa :clap:
Uporabniški avatar
 Bali
raf: hvala za slikice. Sicer se na njih nisem našla, ampak sem pa dobila vpogled v dogajanje na progi. Sama sem štartala bolj spredaj in tudi v cilj prišla bolj spredaj :D , tako da razen adrenalinskega zadnjega km na 10 km progi, ko smo morale po levi prehitevati trume tekačic (sprehajalk), sploh nisem vedela, da so se nekatere celo pot takole drenale.

Drugače pa, super organizirana prireditev, fino in sproščeno ozračje, samo sem pa kljub temu malo razočarana, da takoooo veliko punc ne zmore niti 5 km preteči v nekem zmernem tempu, ampak da celo pot lahko "samo" prehodijo. Pa vem, da je važno, da smo zunaj, da se gibamo, da ne tekmujemo, ampak vseeno sem pričakovala malo več živahnosti, saj navsezadnje je to DM TEK.
Uporabniški avatar
 natasa77
Bali napisal/-a:samo sem pa kljub temu malo razočarana, da takoooo veliko punc ne zmore niti 5 km preteči v nekem zmernem tempu, ampak da celo pot lahko "samo" prehodijo. Pa vem, da je važno, da smo zunaj, da se gibamo, da ne tekmujemo, ampak vseeno sem pričakovala malo več živahnosti, saj navsezadnje je to DM TEK.

zdaj sem pa kar malo žalostna, ko tole berem :( sama namreč spadam med tiste, ki ne zmorejo niti 3km v enem kosu. meni je gužva kar pasala, da smo hodili v klanec (namreč tudi tega ne zmorem (še) :( ) meni je važno, da sem prišla okrog, da nisem obupala in, da sem premagala samo sebe (kar se mi zdi, da je poslanstvo DM teka)
Uporabniški avatar
 Bali
natasa77: oprosti, če sem te razočarala, to še zdaleč ni bil moj namen. Čestitam ti za boj s samo seboj in naj ti bo tvoj dosežek vzpodbuda za nove "premigane" kilometre.

Poslanstvo DM teka (tudi zaradi proge, ki so jo izbrali in ki še zdaleč ni lahka!) je točno to kar si napisala, ampak vseeno sem presenečena - mogoče sem narobe napisala, da sem razočarana, da toliko punc že prvi km hodi. In še enkrat - zelo cenim to, da gremo ven, da naredimo nekaj za svoje zdravje in dušo. In glede na množično udeležbo, je očitno, da je takšnih prireditev premalo.
Uporabniški avatar
 jelenček
Jaz sem tekla na 10km in se mi zdi, da je bila na štartu in potem tudi na progi znosnejša gužva kot prejšnja leta (razen na nekaj mestih). Tudi sistem barvnih zapestnic je čudežno deloval in posamezne skupine so spuščali naprej z časovnim razmikom. To do zdaj ni nikoli delovalo tako kot bi moralo, ker babe tega niso nikoli upoštevale.

Meni je bilo dobro vzdušje. Me je pa motilo nekaj tekačic, ki tečejo po sistemu "ruši sve pred sobom". Če hočeš dobre rezultat, potem sigurno ne greš na DM tek in potem odrivaš pred seboj počasnejše. Bistvo DM teka res ni v postavljanju rekordov, razen pri prvih cca-. 20 tekačic, ampak da se tudi tiste ženske, ki se ne rekreirajo, spravi v pogon. Če kdo hodi, me ne moti, motijo me pa tiste, ki so to vzele kot družabni dogodek in med hojo še cel čas klepetale.

Glede težavnosti proge sem se tudi jaz spraševala kako to gre s podobo prireditve, in tisti klanec je ubijalski tudi za bolj izkušene tekačice, kaj šele za začetnice.
Uporabniški avatar
 solatka
Tudi jaz sem se letos udeležila tega teka.

Spadam med "tiste, ki so se sprehajale". Ampak če nisi štartal lih v prvi vrsti, ti kaj drugega kot sprehajanje niti ni preostalo.

Sem pa močno razočarana nad "tekačicami", ki si mislijo, da so boljše kot vsa ostala raja in se imajo za tako superiorne, da si dovolijo ,za dosego svojega svetega cilja, par tekačic kar pomesti s proge (dobesedno, ženska je punce pred sabo dobesedno potisnila čez rob hriba in so se potem lovile za grmovje in podobno, da se niso skotalile še dlje po hribu navzdol).

Športni duh? :roll:

No kakorkoli, odtekla sem svoje. Bolj ali manj uspešno.
Nazadnje spremenil solatka, dne 06 Jun 2010, 11:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Urška Sonček
solatka napisal/-a:... ženska je punce pred sabo dobesedno potisnila čez rob hriba in so se potem lovile za grmovje in podobno, da se niso skotalile še dlje po hribu navzdol).

:shock:

Čestitam vsem, ki ste zbrale pogum in se udeležile enega vaših prvih tekov! :clap:
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Najprej bravo vse ki ste obule copate in se včeraj zapodile med Tivolske griče.

Čestital bi tistemu modelu, ki je začrtal progo, najprej zahtevni konstanten vzpon (katerega ne moreš prelaufat če ne delaš cca 20-30 km na teden za moje pojme), potem pa hitra zelo ozka kozja steza v drugem delu. Ja čisto razumem da so ene pristale v grmovju na račun drugih, ki so pač hotele tako ali drugače pokazat da so dobre.

Še nekaj tehničnih podatkov z današnjega treninga, sem tudi sam šel 2x pretečt progo (podatki za en krog):
dolžina: 4,65 km
višinci: 101 m

Lp

Uroš

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA