Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Društvo maratoncev in pohodnikov Celje bo letos 4.09.2010 pripravilo 26. maraton od Celja do Logarske doline.
Za ostale tekače pa dodal še druge razdalje.

- 75 km Celje-Logarska dolina
- 42 km Mozirje-Logarska dolina
- 27 km Ljubno-Logarska dolina
- 17 km Luče-Logarska dolina
- 33 km Celje-Mozirje
- 58 km Celje-Luče

Start v Celju je ob 6h zjutraj, v Mozirju ob 9:00 , v Ljubnem ob 10.30 in Lučah ob 11.30.

Vse ostale podrobnosti preberite na http://www.drustvo-maratoncev-celje.si/ ... garska.htm

Lp
Sem že prijavljen za to ultro in v prvo grem kar na max.dobitek, kar so razpisali v pozivu in se že veselim tega preizkusa.........
Imam pa vprašanje za tiste, ki ste že bili na tej ultri. kako je z oznakami na progi, ker vsaj v prvem delu gre proga velikokrat levo, desno in po enih ozkih kozjih stezicah me zanima ali je na vsakem križišču kaka oznaka, ker se ne bi rad izgubil, kot sem se na Balatonu.
Zemljevid proge je objavljen na interetni strani, vendar je narejen z tako debelim flumastrom, da je pol ovinkov prekritih, oziroma nevidnih.
Ima mogoče kdo gpx datoteko iz garmina?
Raf na hitro, vse je označeno s trakovi, do Polzele se teče ob prelepi peš poti ob desnem bregu reke Savinje ( če gledaš smer toka je to sicer levi breg-sam mi gremo kontra), od Brega pri Polzeli pritečemo na asfaltirano cesto do Letuša, nato pa malo po cesti, mao čez travnik, pa spet na makadamsko cesto do Ljubnega, naprej pa samo ena cesta (glavna) vodi do cilja, ni panike, se ne da zgubit, želim pa ti obilo užitkov in se vidimo na progi!
raf napisal/-a:Sem že prijavljen za to ultro ...
... se ne bi rad izgubil, kot sem se na Balatonu.
... Ima mogoče kdo gpx datoteko iz garmina?

Oj, Raf. Čestitke za odločitev in pogum.
Ne boš se izgubil, saj je označeno enako kot na Balatonu :lol:
Garmin zapis jaz sicer imam, vendar je lani pot potekala malce po spremenjeni progiu in bi te ravno sled odpeljala po daljši poti. Lani smo podaljšali za dober kilometer.
ROBOCOP napisal/-a:Raf na hitro, vse je označeno s trakovi, do Polzele se teče ob prelepi peš poti ob desnem bregu reke Savinje ( če gledaš smer toka je to sicer levi breg-sam mi gremo kontra), od Brega pri Polzeli pritečemo na asfaltirano cesto do Letuša, nato pa malo po cesti, mao čez travnik, pa spet na makadamsko cesto do Ljubnega, naprej pa samo ena cesta (glavna) vodi do cilja, ni panike, se ne da zgubit, želim pa ti obilo užitkov in se vidimo na progi!

Ampak malo moraš pa le pazit in gledat na oznake. V primeru, da imaš v glavi samo hitro do cilja se ti lahko zgodi kot se je že Ilarju, da je zašel, se vrnil pa kljub temu zmagal.
Raf, lani smo napisali na to temo nekaj strani. Je kar kup uporabnih informacij. Drugače sem pa imel jaz lani isto vprašanje. Meni se ni uspelo izgubit, čeprav sem totalni anti-talent za orientacijo. Večinoma tako ali tako tečeš v skupini ali pa imaš koga pred sabo, da mu slediš. Trakov je pa tudi dovolj.
raf napisal/-a:ČE so trakovi potem ne bo panike, ker to je bolj vidno, kot sprej na tleh.....
skratka suport je verjento dovoljen, ker jaz brez njega ne bom prišel do cilja. :mrgreen:

Raf, me smo lani malo zašle :oops: in potem spet našle pravo pot :clap: v Polzeli, pa ni bilo panike, le malo obvoza...smo spregledale trak :oops: ...kaj pa nismo tekle ob Savinji :lol: . Ker boš pa bolj spredaj, pa boš imel itak v vidnem polju sotekmovalce, tako da ne bo panike.
skorc napisal/-a:Support dovoljen. Predvsem zadnji 17 km zaželjen, ker so okrepčevalnice preredke.

Suport je res zaželen posebno v času krize, ki jo na tako dolgi progi sigurno doživiš. Takrat je žeja večja in lepo je, če dobiš tisto kar si zaželiš oziroma rabiš.Da se pa tudi brez pomoči, sam mal težje.
Lani sem šel na 27km in me je tekačica s katero sva skupaj tekla kar mal dražila, kaj nosim vodo v bidonu. Ko pa se je na dveh okrepčevalnicah jezila, da imajo samo sok ji je pa voda prav prišla.
Je pa tako, da na začetku teka spremstvo ni možno ampak te lahko počakajo po enih 15km (saj mislim tako), kasneje pa ni panike, sam ne s kako specialko, ker gre tud po travi.
LEON RO napisal/-a:Je pa tako, da na začetku teka spremstvo ni možno ampak te lahko počakajo po enih 15km (saj mislim tako), kasneje pa ni panike, sam ne s kako specialko, ker gre tud po travi.

:D gre tudi prvih 15 km - preverjeno. Lani je bila moja spremljevalka z mano od začetka . Je pa res, da je fajn če poznaš teren, da veš kje narediti obvoz ali se malo umakniti. Prednost domačega terena :-- . Sva že tudi letos malo potrenirali :wink: . Seveda ,govorim o spremljavi na kolesu, z avtom te lahko support čaka na 3, 7, 10, 13, 16 km vse te točke so mostovi čez Savinjo ( Čopova, Kasaze, Griže, Šešče, Šempeter ), tudi naprej je z avtom malo težje, ...je potrebno naštudirat traso, razen zadnjih 30 km, ko itak tečemo po glavni cesti.

:wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA