- 14 Sep 2004, 19:21
No bom pa jaz povedal, kaj se mi je zgodilo že lansko leto.
Pridem na štart Kranjskogorske desetke, ker je proga izredno lepa predvsem zaradi tega.
Mislim, da je prav da človek pove kar misli potem pa če je komu prav ali ni.
Saj je konec koncev demokracija in to si želimo vsi kajne.
No pa dovolj politike.Ta je za v parlament.Tu nas druži šport, odkritosrčnost in pomoč drug drugemu.Z nasveti, izkušnjami veseljem radostjo debato itn.
NO se spomnim, ko sem pač pošteno plačal štartnino, ki ni bila majhna.
Ampak sem si rekel vsaj proga je lepa, če ne drugega.
Dobim štartno številko se lepo postavim na štart in odpeketam proti tem desetim kilometrom.Ko pridem skozi cilj lepo odpnem štartno številko jo dam organizatorjem in čakam na razglasitev kot vsi drugi tekači.
Ko konec koncev grem pogledat na seznam sodelujočih, ki smo pretekli 10km, da vidim rezultate, kako je z njimi.Gledam enkrat, gledam dvakrat in še v tretjo, a glej ga zlomka mene nikjer na listi.
No sem si rekel, saj nisem noben svetovni as, ampak tole se mi zdi čudno.Bom najprej vprašal, kako je s tem mogoče so se zmotili ali kaj.Danes je to vse mogoče, kakšen tiskarski škrat.Ne smem se takoj brezveze razburjati, da se ne bi spravil v brezvezno blamažo.Povprašam pri enem, drugem in mi odgovorijo, da sploh nisem tekel.Kako nisem tekel, če sem pa plačal štartnino kot vsak in še nekateri so lahko to potrdili, ker to ni bil moj prvi tek.Malce me izpod čela pogledajo in misleč kaj se grem s težavo pregledujejo listke, a mene nikjer.Potem izjavijo, da sem diskvalificiran.Zakaj sem rekel, kaj je pa bilo, kaj, kako in zakaj.
To pa priznam, da me je pogrelo zelo.Potem sem še nekaj spraševal okoli te zadeve, medtem so žrebali praktične nagrade udeležencem in rečejo kapo dobi Tomaž Zupančič.
A si potem lahko mislite najprej me sploh ni na seznamu in sem diskvalificiran potem sem pa izžreban.Meni to ni bilo čist nič jasn.
Pobral sem tisto kapo in odpeketal domov.
Samo to lahko rečem, da naj nihče od organizatorjev ne piše takih stvari, ki jih potem ne izpolnijo kot je navedeno v oglasih.
Samo poglejte na gorski tek na Javornik.Ni visoka štartnina, ampak tam če nekaj obljubijo to naredijo.Če pa ne piše nič, in da je štartnina recimo 1200,00 sit kot je nedolgo bila.Sem vedel, da za to nimam tudi nič za pričakovati odtečem in čao ragazi bi italijani rekli.
Ampak, da najprej napišeš dobite majico in topli obrok.Potem pa normalno dobiš malico in krpico v velikosti žepnega robčka.Miniaturna brisačka.V tem je finta, v tem.Če bi se tako naredilo na kakem od recimo bližnjih tekov na gorenjskem bi ravno tako človek odkrito rekel.Kar je res je res.Priznam pred 3 leti je bilo vse v redu in prav v Kranjski gori nimam kaj reči.
Ampak to pa ne bo v redu.Če ne drugače se bo videlo v kratkem po številu tekačev in kvalitete le teh.Glede na to kakšen pomp je okoli teka.
Čas bo prinesel svoje.Ljudje se bojopač udeležili drugih tekov pa bo stvar.Določeni tek bojo enostavno pozabili, ali se samo občasno spominjali kako je bilo pa je stvar rešena.
No takole sem jaz mislil.Vse to je živa resnica kar sem napisal.
No letos moram omeniti pa še to, da je na koncu zmanjkalo za piti.Plačali smo pa 2000,00 sit.Potem se pa človek res lahko vpraša kaj je sedaj s to stvarjo.
Upam, da koga nisem užalil.Tega namena tudi nimam.Rad bi pa predočil dejstva, ki so živa realnost.
ČAO!
TOMAŽ ZUPANČIČ
...danes je tvoj dan, izbira je tvoja...
http://www.adolimpik.com/