Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Mojmir Kovač
Ojla!

kot že najverjetneje veste mi je všeč, da smo drugačni, letos bomo tudi. naša drugačnost se začne z vabilom. letos bo le to krajše, le dve strani (ker itak že vse veste), poslali ga bomo na 3287 poštnih naslovov in na nekaj preko 17.000 e naslovov.

in ker je na voljo le 1500 štartnih številk se splača pohiteti, trenutno je že nekaj čez 200 prijavljenih.

tudi štartne številke bodo posebne, če jih bo Ero znal natisniti 8) na njih ne bo sponzorja ampak bo naš violinski virtuoz, ki mu bomo v aprilu posvetili tek, pohod in še kaj.

upam, da bo uradno vabilo z vsemi podatki že danes na http://www.skid.si

drugače pa sem vam za vse informacije na voljo na najboljsi@gmail.com
 Mojmir Kovač
uradno vabilo prvi del

Sol se dela pozimi!
Če solinarji dobro in z ljubeznijo pripravijo kavedine se obeta dobra letina. Seveda potrebujejo tudi pomoč narave. Sonce in veter morata biti v pravih odmerkih in na solnih poljih se bohotijo bogati kupi snežno bele soli.

Za »Povezovalce solin« je zgodba ista. Trud in delo skozi celotno zimo se obrestujeta na prvem večjem spomladanskem teku, ki sliši na ime Povežimo soline. Res je tudi na nas vpliva vreme. 2010 je bilo idealno in zato je tudi številka 2547 udeležencev presenetila vse. In pričele so se spremembe!

S pustom preganjamo zimo iz dežele. S tekom Povežimo soline pa v naše kraje VABIMO pomlad. Ni važno ali si preganjalec zime ali VABITELJ pomladi. Pomembno je, da si Povezovalec solin, saj doma še vedno hraniš certifikat, ki dokazuje tvojo pripadnost plemenu Povezovalcev. In prav ta certifikat ti daje prednost pred ostalimi navadnimi tekači, da se preko vrste uvrstiš med udeležence teka 2011.

Zato dobrodošel-la na otvoritvi solinarske in tekaške sezone!

Mojmir Kovač z ekipo te vabi na:

7. tek Povežimo soline 2011

Na koledar si zapiši: nedelja, 20. marec 2011

V bistvu poznaš že vse. 9350m dolgo, povsem ravninsko progo, ki se vije ob morju, način prijave, probleme s parkiranjem, sotekače, organizatorje, vetrič, ki okrog 12 ure zapiha z morja in prinese vonj po soli in algah, tunel, prevoz na štart z avtobusom. Veš, da je povsem netekmovalen primeren za začetnike in pa tudi dirkače, ki si želijo dobrega rezultata na samem začetku sezone... Opsi, imamo novo, prenovljeno plažo v Portorožu in NOVOST: ločili smo tek in pohod. Žal se je moralo zgoditi. Boš pa zato lahko z družino preživel dva prijetna vikenda na Obali!

Letos bomo na tek spustili le 1500 tekačev, ti imaš prednost ampak se moraš hitro prijaviti. Predprijave so že možne na http://www.skid.si Prijave se zaključijo 14.3.2011 zato pohiti, da dobiš svoje mesto. Prijave bodo možne tudi na dan teka, a le do (če bo še mesta) številke 1500.

POZOR, POZOR, POZOR
- V soboto, 19.3. bomo za vas pripravili voden pohod z baklami po Piranu, ogled Tartinijeve hiše in degustacijo naših vin. Seveda je organizirano tudi spanje v Piranu
- Po teku bo možen ogled strunjanske cerkve, kjer bo naslednje leto 500. obletnica prikazovanja Marije in strunjanskega križa.
- Potrebujete varstvo za otroke? Tudi zato lahko letos poskrbimo!
-

Za vse informacije sem ti na voljo na http://www.skid.si 041 72 42 62 najboljsi@gmail.com
Nazadnje spremenil Mojmir Kovač, dne 19 Feb 2011, 13:26, skupaj popravljeno 1 krat.
 Mojmir Kovač
uradno vabilo drugi del

Osnovni podatki o teku

Kaj: 7. tek Povežimo soline 2011
Kdaj: nedelja, 20.3.2011
Ob: štart ob 11.00, na vhodu v soline na Seči
Kako: predprijava na http://www.skid.si do 14.3.2011, prijava velja le s plačilom štartnine na TRR 1010 0003 6852 817 (škid, Obala 47, 6320 Portorož) obvezno napiši TEK in za koga plačaš ime in priimek!!!
Dvig štartnih številk:
1. Plačaš +1 € in jo dobiš po pošti
2. V soboto, 19.3.2011 v centru Portoroža
3. V nedeljo, 20.3.2011 od 8.30 do 9.30 v Strunjanu na cilju teka/na plaži
Trasabus: med prijavnim mestom in štartom je organiziran prevoz z busi, s štarta na cilj je organiziran prevoz opreme. Prosim te, da se takoj, ko dvigneš štartno številko odpraviš z busom na štart. Zadnji bus proti štartu odpelje ob 9.45. Veliko bo udeležencev, zato ti svetujemo, da dvigneš štartno številko med prvimi.
Z lastnim avtomobilom dostop do štarta ne bo mogoč!!!
Kategorije: netekmovalen tek z moško in žensko kategorijo
Podelitev nagrad takoj po prihodu v cilj prvih 10 (M+Ž)
Nagrade: najhitrejša (M+Ž) postaneta neuradna državna prvaka v povezovanju solin ter kraljica in kralj rodu Povezovalcev ter prejmeta oljčni venec.
Prvih 10 M+Ž prejmejo taperine
Štartnina: je 15€ Kaj je všteto v ceno: darilo, bobiči, avtobusni prevoz, certifikat pripadnosti rodu Povezovalcev, voda, sadje, štartna številka...in sodelovanje na POVEŽIMO SOLINE 2011
Solinada – ritual sreče - metanje soli čez ramo za srečo obvezno pred štartom

Vsak udeleženec sodeluje na lastno odgovornost. Za poškodbe ljudi in stvari ali odujitve lastnine udeležencev organizator ne odgovarja. Prireditev bo v vsakem vremenu. Letos bo toplo in sončno.

Za vse informacije sem ti na voljo na http://www.skid.si 041 72 42 62 najboljsi@gmail.com

Mimogrede
Če se teka ali pohoda ne moreš udeležiti, te kljub vsemu prosim, da o naši prireditvi obvestiš tvoje prijatelje. Hvala!

Druge prireditve
nedelja, 27.3.2011: kulinarični pohod Povežimo soline
nedelja, 17.4.2011: Velik pohod in živ obroč okoli jezera
nedelja, 24.4. 2011: Posvečeno Tartiniju (stare igre + tek, pohod,...)
27, 28, 29.5.2011: Otroci na trgu (športne delavnice, množično rolanje, tek med zvonenjem...)
Avgust 2011: Portoroški nočni tek – ko bo ognjemet (okrog 15.8.)
10.9.2011: Baklada pohod z baklami med tuneli in najdaljša rolada v tunelu
8.10.2011: množično kolesarjenje v spomin na Jure Robičevo kolesarjenje v Portorožu
26.12.2011: božično novoletni pohod z baklami

Na tek je OBVEZNA predprijava do 14.3.2011, letos le 1500 tekačev, POHITI!!!

PRIDI, SKUPAJ NAM BO LEPO!
 bojanm
Mojmir,da ne boš slučajno kaj v dvomih,jest pridem.
To je resnično lep in odlično organiziran tek,
čestitke za nazaj in naprej.
 Mojmir Kovač
Bojan živ!

Bojan, saj veš, da nisem nikoli dvomil v to, da boš prišel!
ta tek ima veliko ZVESTIH udeležencev in ti si najbolj zvest :clap: :clap: :clap:

drugače pa se približojemo že številki 500 prijavljenih...
 Mojmir Kovač
včeraj smo speljali zadnji pred tek in sedaj je prednami le še Povežimo soline 2011

POZOR!
vsak trenutek bo tukaj nagradno vprašanje. nagrada kapljica domačega, belega!
 Mojmir Kovač
poglej kako bo letos izgledala štartna številka
http://www.skid.si/

1500 je zadnja štartna številka

spodaj na dnu so trije kvadratki, lahko jih odrežete že doma ali pa samo načnete, da bo v Strunjanu na cilju bolj enostavno. a POZOR, brez bonov ne bo bobičev in ne darila!!!
 Mojmir Kovač
Nagradna igra

S prireditvijo Povežimo soline poskušamo promovirati tudi naš kraj in ljudi, ki so v njemu ustvarjali. Tako vam bomo letos predstavili:
- Škver = ladjedelnica, kjer se ladje delajo na star način
- klopco posvečeno Juretu Robiču
- Forma Viva praznuje 50 let in je najstarejša na svetu
- 499 let od prikazovanja Marije v Strunjanu
- Solinado = solinarski ritual za srečo
- Parenzano(tunel) = ozkotirno železnico
- Avditorij, kako, zakaj????
- Zaslužnega športnega ustvarjalca, ki bo letos (končno) ženska :clap: :clap: :clap:

In nagradno vprašanje: kako se imenuje (ime in priimek) violinski virtuoz, ki se je rodil v Piranu, po njem se imenuje osrednji piranski trg in bo na štartni številki letošnjih Povežimo soline?

Nagrada – so 3 x 5 l prvovrstne Malvazije iz kleti Ivančič s Šareda, ki se bo letos predstavila tudi na teku. Pravilne izgovore žrebamo in 3 srečniki dobijo po 1 x 5l malvazije

namig...poglej letošnjo štartno številko, klikni na http://www.skid.si/

Odgovore pošljite na najboljsi@gmail.com do torka, 8.3.2011

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA