Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

gazi
... Nadaljujemo torej prihodnjo sredo (16.2.) okrog Brda. Dobimo se ob 17h pri spomeniku - potem pa vsak v svojem tempu en krog (morda kdo dva, tri ...). Tokrat brez sodnikov (Vilko & Marjan brez zamere), analiza po želji udeležencev :toast: Konec marca, ko prestavimo ure na poletni čas, se bomo dobivali ob 18h ... Ampak do takrat je še kar nekaj krogov :lol:

Danes smo se zbrali v velikem številu (Janezu, Husein in Gazi) in lagano sportski odtekli en krog, preden bi nas zamedlo :shock:

Naslednjo sredo bomo najbrž na Joštu zaključevali Kranjsko zimsko tekaško ligo, vsekakor sporočimo kje se dobimo naslednjič. Danes smo namreč ugotavljali, da ne bi vsakič tekli okrog Brda, da se nam ne bo vrtelo v glavi :lol: in bomo dodali še kakšno novo traso (predlogi dobrodošli!).

Tekaški pozdrav,

Gazi
Zelo simpatičen predlog trase in tudi predlagana smer je (za moje pojme) boljša kot v "kontra" smer (a tudi to ni noben problem). :wink:

PS:
Zanima me, če je pri Mlinarju še vedno en zelo "dosaden" pes :?:
Trasa vzeta na znanje!

Je že Janezu omenjal te konce ... Sam sem jo enkrat podaljšal iz Bitnja čez Sorško polje do Orehka, kjer sem štartal. Če razmere ne bodo primerne lahko potegnemo tudi do Križne gore in mimo Crngroba nazaj (malo daljša, ampak za take junake ne bo problem).

Še kakšen predlog?
thief napisal/-a:Evo ene trase http://www.runmap.net/route/825571. Če ni ravno razmočeno (kot te dni) je prav luštna :mrgreen:
Bom pa še kakšno dodal, ni hudič. Gazi, ti pa vse tole obdelaj in izdelaj koledar, pol gremo pa migat.
pa lep pozdrav :-- ...

To trasa mi je pa pa domača, samo da jaz štartam kar doma v Zg. Bitnjah in tečem po gozdu do Javornika, potem do Čepulj in spet po gozdu do Suhe in domov. Je pa res, da takrat, ko je razmočeno, morš zelo lovit ravnotežje navzdol iz Čepulj do Suhe. Drugače so pa dobre tekaške proge tudi ob železniški progi od Orehka pa vse do Škofje loke, čez polje.
gazi napisal/-a:Trasa vzeta na znanje!

Je že Janezu omenjal te konce ... Sam sem jo enkrat podaljšal iz Bitnja čez Sorško polje do Orehka, kjer sem štartal. Če razmere ne bodo primerne lahko potegnemo tudi do Križne gore in mimo Crngroba nazaj (malo daljša, ampak za take junake ne bo problem).

Še kakšen predlog?

Pri podaljšani varianti http://www.runmap.net/route/826664 je treba prišteti cca 4km (če na Crngrob zaviješ že pri spomeniku pred Planico), čez Križno goro pa je že kar dolga http://www.runmap.net/route/826672.

Pa še o nadležnem psu pri mlinarju - ga ni več, vsaj tiste mrcine ne :lol: .
Danes gremo torej na Jošt na zaključek Kranjske zimske tekaške lige - več na:

viewtopic.php?p=246939#p246939
Ker gre za tekaško ligo bomo seveda tekli na vrh :lauf: (štart 17.30 pod prvim klancem)!

Za naslednje srede imamo izbrane naslednje 4 trase (dve ravninski in dve gor - dol):

- Brdo (vsem dobro znan makedamski krog v dolžini 9760 m)
- Sorško polje (asfaltna pešpot različnih dolžin od Orehka do Bitnja, Žabnice ali Trate)
- Stražišče - Čepulje - zavijemo na levo (in nazaj čez Bitnje ali Planico in Crngrob ali celo do Križne gore) - vodič in tehnični delegat proge Thief
- Stražišče - Čepulje - zavijemo na desno (Mohor ali Špičasti vrh oz. tam okrog) - vodič in tehnični delegat proge Janezu

Trase bomo prilagajali razmeram in vremenu. Kakšno na to temo rečemo zvečer na Joštu ...
Določiti je treba še izhodišča. Pri omenjenih dveh gorskih bo to parkirišče - vznožje Jošta (pod daljnovodi), ura pa, kot že rečeno, ob 17-ih.
Predlagam, da se teče zmerno, predvsem čez razgibane in za nekatere manj znane kraje. Da pa ne bo eden umiral :shock: , drugi pa dolgočasil :roll: , si vsak izbere svoj tempo, pred pričetkom pa določijo zbirne točke kjer se počaka, da se zberemo. :laola
Evo še ene trase: http://www.runmap.net/route/833112
Udin boršt je kar obsežen in, vsaj zame, še precej neraziskan. Parkrtat sem že tekel, tako, da lahko rečem, da je prav luštno teč po tem gozdu. Mal po makadamu, mal po gozdnih stezah, primerno za relaksacijski tek in je popestritev po teptanju asfalta. Temu primerna mora biti tudi obutev. Asfaltne "specialke" ne bodo ravno pravšnja izbira.
Vsekakor bom progo še prej trasiral, da ne bomo potem zalutal in se :argue:
To sredo je na vrsti ravninska trasa po Sorškem polju (bomo kombinirali - enkrat v klanec, enkrat po ravnini - da bo za vsakogar nekaj).

Dobimo se ob 17h na Orehku (čez Labore po stari cesta Kranj - Ljubljana in takoj po tabli konec Kranja in pred nadvozom čez žel. progo zapeljete z glavne ceste desno na makedam, kjer lahko parkirate ob robu).

Tekli bomo po (ob lepem vremenu zelo obiskani) asfaltni pešpoti, ki je zelo primerna za različne športne aktivnosti. Dolžino in tempo bomo prilagodili udeležencem.
Danes smo se na Sorškem polju dobili 4-je, poleg mene še gazi in janezu in alešu. Mal je pihal in sem pa tja kaka snežinka, sicer pa kar ugodno za tečt. No, podaljšano verzijo sem odrajtal sam. Se vidmo naslednjo sredo, mislim, da bomo šli mal gor dol (čepuljska varianta). Če bo ostalo suho kot danes bo prav super. Pridte v čimvečjem :laola
Priponka je v rar obliki, saj forum ne dopušča vnosa kml datotek.
Priponke
Izgled kompletne trase na Googlearth
(23.06 KiB) Prenešeno 217 krat
Udeležba se je opazno izboljšala - zadnjič 3 okrog Brda, danes že 4 po Sorškem polju :D
(vreme je bilo obakrat obupno, ko bo lepše verjamem, da se nas bo več nabralo ...).

Thief je bil neustavljiv (pohvale :clap: ) kljub vetru, ki nas je pošteno bril - ostali trije smo odtekli skrajšano varianto (Janezu z nujnim, a pomembnim postankom :lol:) ...

Se vidimo, ko se srečamo (če ne prej, pa naslednjo sredo)!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com