- 20 Jun 2011, 20:39
Tudi sam delim razočaranje z večino tistimi, ki ste prišli v nedeljo na šmarješki tek. Mislim, da smo se mi, ki smo na tek prišli, zavedali, da bomo tekli najverjetneje v slabem vremenu in seveda na lastno odgovornost.
Mene je zelo presenetil odnos organizatorja, ki je čakal z odločitvijo ali tek bo ali ne bo toloko časa, da je videl, koliko tekačev je prišlo in posledično ali se organizacija izplača ali ne. Ko je ugotovil, da se izvedba teka ne izplača, je le mrko zabrusil, da tek pač odpade - opravičilo, tistim, ki ste naredili 100 in več km, da ste na tek prišli se mu očitno ni zdelo potrebno. Dež je do 10. ure celo ponehal, tako, da je tistim, ki smo na tek prišli otročje govoriti, da je tek odpadel zaradi slabega vremena, ki se je sicer tako ali tako napovedovalo. Mislim, da bi bilo bolj primerno, da naslednjič organizator ne napiše da tek kljub napovedanemu slabemu vremenu bo temveč, da tek bo v premeru, da se ga bo udeležilo 200 ali več tekačev.
Ob tem moram povedati, da sem imel občutek, da se je organizator dolenjskega pokala močno prizadeval, da bi tek izpeljali, vendar je bil nemočen. Mislim, da ne bi bilo nič narobe, če se v letošnjem letu 3. termin šmarješkega tekA NE NAJDE.
Lep dan!