Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Izgleda, da se je prispevek nekje izgubil pa ga bom še enkrat napisal.
Zaenkrat bolj na kratko.Nekateri smo se že prijavili na tek ki bo od Amana do mrtvega morja v Jordaniji.To bo izredno fantastičen tek ravno prav v sredini aprila.Temperature dosežejo sredi dneva največ do 34c kako stopinjo
več ali manj.Tako jaz sem se že prijavil formalno na ta maraton.Upam, da bo udeležencev čimveč na tem teku po svojih zmožnostih, ki jih ima kdo.
Drugače sem se že prijavil 2.oktobra 2004.Dobil nazaj potrdilo, da sem registriran za ta tek.Ja vidim, da bo to enkraten tek, ki ti da krila, ko prideš skozi cilj.Pol pa samo hodiš po mrtvem morju. :lol: 8) .Drugače smo o tem teku že imeli neke debate na analizi v brunarici.Nekateri so tudi dejali da se ga bojo udeležili, no bomo videli kako in kaj, kajne.Drugače je do takrat še dovolj časa.Ampak je treba že sedaj nekako stopiti v akcijo, da se ne bi potem vse dogajalo v zadnjem trenutku.
Drugače se lahko prijavite in ogledate, kakor je že navedel Aleš na tem web naslovu:

www.deadseamarathon.com/index.htm

Tukaj pa imate še za posladek nekaj fotografij ki vas direktno osupnejo s svojo lepoto, ki jih ima ta dežela.No, kak bo rekel, kaj pa je tako lepega tu.Vsake oči imajo svojega malarja pravijo kajne.Mislim, da bo resnično ta tek zapisan v naših srcih.In pa da ponesemo glas tekaškega foruma še na daljni vzhod.

www.see-jordan.com/photo.php
Potem imate še nekatere informacije o možnosti in nastanitvi na tem naslovu:
www.yolla.com.jo

Do naslednjega leta upam, da se bo nabralo precej prijavljenih in da bomo veselo odjadrali na to pot.
ČAO!
Nazadnje spremenil tomaz.zupancic, dne 10 Feb 2005, 20:55, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Ne da bi se že odloču, ampak me zanima kako je z logistiko samega potovanja, kako nameravate tja, letalo, etc. Uradne potovalne agencije ponujajo potovanja, cene tam od 900 do 1200 evrov :(
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
KORISTNE INFORMACIJE O JORDANIJI!
Ura: Srednjeevropski čas + 1ura po vrhu.Nacionalna valuta je jordanski dinar, 100 USD je približno 85 JOD.Priporoča se, da se vzame s seboj konvertibilno valuto ( USD ali EUR ) v manjših bankovcih in da se denar zamenjuje sproti.Menjalnice so baje na voljo povsod.Čeki niso vnočljivi, kreditne kartice pa v trgovinah sprejemajo, ne pa na bazarjih.Napitnine so obvezne "BAKŠIŠ" v arabskem svetu je tako rekoč obvezen; v islamu je pravilo, da bogati pomaga revežu in iz tega izhajajo napitnine, ki jih Arabci pričakujejo od vseh turistov ( običajno 10% ).Cepljenje Jordanija ne zahteva, priporoča pa se zaščita pred komarji v Akabi ( kako je v drugih mestih pa bom še poizvedel ).Baje je dobro če se vzame s seboj ( AUTAN, BIBAN ).
Pogovorni jezik: je arabščina, sporazumevali se bomo lahko povsod tudi z angleščino, nemščino, francoščino :oops: , ščanščino, italijanščino, madžarščino, češčino in ruščino.Se vidi, da je svet majhen s koliko jeziki se lahko sporazumevamo.Priporoča se predvsem udobna obutev in obleka, pokrivala za na glavo, kopalke in brisačo, sončna očala, za hladnejše večere pa je baje dobro, da bi imeli s seboj tudi kako pulover.
Sadje in voda se priporoča pitje ustekleničene vode in se naj nebi uporabljal led.Sadje pa se mora sveže olupiti.
No toliko za danes.V naslednjih dneh po maratonu pa bom navezal stike
Generalnim konzulatom HAŠEMITSKE KRALJEVINE JORDANIJE, ki ima sedež na Zaloški cesti v Ljubljani.Tako bom nekatere stvari lahko izvedel iz prve roke, vsaj upam, da bo tako.In preden bom, bomo odjadrali bi se temu reklo bo že defenitivno vse kar se da natančno poizvedeno, kako in kdaj bomo prišli v Aman.
Kar se tiče pa Amana pa je izredno veliko za slovenske razmere šteje 1,5 milijona prebivalcev in leži na SV države.Razteza se po 19 gričih in ima staro središče Balada ter moderni in živahni Zahodni Aman.
Izgleda, da bo zanimiv ponoči Zahodni Aman, podnevi pa staro središče Balada 8) .
ČAO!
Uporabniški avatar
 MatjazV
Ja , tale tema je res že bila odprta. Nič zato. Tudi jaz sem že prijavljen od septembra. Dobil sem potrditev od organizatorja, da je prijava O.K. ter sporočilo potovalnega agenta: www.yolla.com.jo kjer ponujajo ugodno nastanitev.

Do aprila je še dovolj časa, za dobro pripravo na tekmo. Jaz bom tekel na dolžini klasičnega maratona, kjer bi se dalo doseči soliden čas, glede na to, da se ves časa teče nekoliko navzdol.

Prav radoveden sem že, koliko interesentov se nas bo odločilo za ta podvig.

L.P.

MatjazV
Uporabniški avatar
 miro
Tudi mene bi zanimal ta tek , samo najprej bi morral vedeti okvirne stroške , da vidim , če imam dovolj globok žep.
Pričakujem nadaljne informacije - kdo od "TF" bo orgaizator oziroma nosilec projekta?
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja to vlogo lahko prevzamem jaz, da bom res zbral kar se da izčrpajoče informacije v tej smeri.Okvirno bom to naredil čimprej.Se pozanimal koliko stanejo karte avionske in za hotele in tako naprej.Seveda pa bo odvisno koliko bo kdo pripravljen dati.Bom se pa pozanimal za kar se da najbolj ugodno varianto, cenovno in da bo temu primerno udobno.Ceni primerno.No kot sem omenil pa grem že ta teden v akcijo za bolj podrobne informacije okoli Jordanije.
Če boste spremljali to rubriko bodo informacije res čimbolj pestre in hitre.
Nekaj je pa treba vzeti z rezervo, kar se tiče cene prevoza.Mogoče, da bo prišlo, da rahlega plusa (se pravi navzgor ali pa navzdol-bomo videli).
Razen, če bi se kje pojavil kak bogat stric in nas počastil s kako vožnjo do Amana pa ne bo nič narobe. :lol:
No najprej pa odtecimo Ljubljanski maraton, da začnemo nov ciklus priprav in vse ostalo.
ČAO!
Uporabniški avatar
 MihaPR
TOrej, v zaletu od uspeha na Ljubljanskem maratonu kupil novo igračko in se začel odločat za program treninga za ultra maraton. Poleg tega padla tud stava z Binch tako, da bo treba tole definitivno izpeljat :D
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja Miha upam, da ti bo ta igračka dala krilaaaaaaaaaaaaaa, da boš poleteeeeeeeeeeeeeeeeel do Amanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. :lol: Ker dol boš pa moral dati 8) gor če ne bojo problemi s reportažo Jordanske tvDPOP.Tako mimogrede, sam ne okol govort, mi je rekel DPOP, da ima dol veze s to deželo.Mislim, da bo to še pestro.
No ja šalo malo na stran.Me veseli, da si se odločil.Seveda pa se do takrat lahko še marsikaj dogodi.Upam, da čimveč pozitivnih stvari, kajne.
Kajti življenje je lepo zato uživajmo ga, z veliko mero pozitivizma.
Ja kar se tiče nadaljnih informacij o zvezi s tekom do mrtvega morja.Pa bom šele v petek lahko poklical v Ljubljano, da se dogovorim za krajši pogovor v katerem bi lahko potegnil, kar se da čimboljše informacije o poti do Amana, najbližji hotel ob startnem mestu in tako dalje.
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Mogoče za kakega zanimiva informacija, da poteka proga na 50km takole:
"Prvih 12km rahlo gor in dol, res rahlo valovito, naslednjih 32km vse navzdol , zadnjih 5km pa je po ravnem.Nekaterim v tolažbo!
ČAO!
Uporabniški avatar
 rainbow
Jaaa, ko sem tole prebrala, sem se čist navdušila...
sem pobrskala tud po uradni strani in so me še bolj zasrbele pete :D :D

Torej fantje, jst sm zelo zelo za, da se vam pridružim! Ne sicer na ultra maratonu, ampak mali maraton bi pa zmogla. Se nadejam nadaljnjih informacij v zvezi s tem...in seveda računam še na kako tekačico s foruma :-)
Uporabniški avatar
 klaudi
Hojla!
Malo razmišljam, da bi šla tudi jaz. Glede na to, da sem spustila Dublin, bi bila tole nekakšna tolažba. Kraji so pa res, da te prevzamejo, čisto drug svet.
Lp, Klaudi
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Še nekaj informacij v zvezi z Amanom ( Jordanija ).Jordanija ima višji standard kot Egipt, zato so temu primerne tudi cene.Te so podobne precej evropskim, vendar se lahko poceni naspiš v hotelu.Stvar je pa v tem, da imajo cenejši hoteli t.i. dormitories, kjer deliš sobo z drugimi popotniki.Kar pa mislim, da nam ne bo prav všeč, ali se motim.V sobi je ponavadi od 4 - 6 postelj.Bomo raje prespali v kakem solidnem, a vseeno cenovno ugodnem hotelu.Da se pošteno naspimo in spočijemo do ultramaratona, maratona in malega maratona.
Še nekaj kar se tiče hrane na ulicah ponujajo kebab ( ovčetino na žaru ), ki ga postrežejo s popečenim paradižnikom in čebulo.Ali pa zelenjavne kroglice ( mešanica zelenjave, začimb in mesa ), ki jih zavijejo v arabski kruh - ta še najbolj spominja na lepinjo.Imajo tudi veliko drugih jedi ( humus, full ... ) ter zelo dobre slaščice, :lol: :wink:.To bo prišlo v poštev za tiste, ki imajo radi sadke dobrote.
Po Jordaniji se je najbolje voziti z nekakšnimi mini avtobusi.To so malo večji kombiji, ki so poceni prevozno sredstvo in tudi precej pogosto vozijo.Odpeljejo pa takrat, ko je mini avtobus poln.Se pravi precej kaotično, a zadovoljivo.
Kot sem omenil ima precej turističnih znamenitosti od Petre, rdečega in mrtvega morja, Wadi ruma, Jerasha, tako da se bo srečalo zagotovo veliko turistov tudi slovencev.Predvsem v Petri, ki je glavna atrakcija v Jordanij, kjer je pa vstopnina kar zasoljena 25 USD.
Ja za večere pa bo treba vseeno vzeti kak pulover s seboj, ker je baje kar hladno.
A nas bo grela misel na tek, ki ga bomo opravili od Ammana do Mrtvega morja. :lol: 8)
Mislim, da bi bilo najbolje, da se nastanimo v samem Ammanu, kjer bo tudi start in povratek od mrtvega morja.In si od tu ogledamo po skupnem posvetovanju kako znamenitost.In če nas bo res dosti ne bomo imeli problemov z zapolnitvijo mini avtobusa.
Zelo dobro bi bilo, da ne bi šli s kako agencijo, ne zaradi njihovega zaslužka.Ampak zaradi tega, da nismo vezani na njihov aražma, ki bi ga ponujali.Ker bomo mi imeli osredotočeno vsaj do teka vse okoli samega starta.Razen kakih izjem.Potem po teku pa ko bomo še kak dan ali tudi tri.Da pridemo k sebi od naporov, pa si bomo lahko skupinsko organizirali ogled kake znamenitosti, tako da bomo vsi zadovoljni z obiskom Jordanije.
LEP POZDRAV!
Uporabniški avatar
 editor
Moram priznati, da mene tudi malo vleče, ampak zaenkrat res malo.
Tomaž kaj pa cene, mislim komplet glede na to, da pride avio 90.000 sit
kaj pa ostalo.
Vsaj približno koliko računaš, da te bo zadeva stala.

lp editor :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
A ja, še nekaj sem pozabil povedati.
Start teka je 15 aprila to je na petek.V četrtek je pasta parti in razdelitev številk.Pasta party je plačljiv in še nekaj malenkosti.
Zato bomo morali biti v Ammanu že najman 13. aprila, da se vsaj minimalno adaptiramo na njihove razmere.
Letalske linije pa potekajo nam najbližje iz Zagreba do Istanbula in od tam naprej do Ammana.V Istanbulu še malce počakamo na naslednji avion.In odjadramo dalje do Ammana.
Dočim je pa baje iz Trsta direkt linija do Ammana.To informacijo pa moram še preveriti da bo držalo 100%.To mislim, da bi bilo najbolj primerno za nas.Seveda za tiste, ki bojo odšli in se seveda prej tudi prijavili.
Tako sedaj pa gremo naprej v iskanje ugodnih prevozov do Ammana.
ČAO!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA