- 10 Dec 2004, 18:13
Ja dejansko je tako kot je JanezC napisal.Ko se boste odločili iti v Pariz vzemite s seboj fotokopijo zdravniškega potrdila in vseh tistih dokumentov, ki jih boste morali poslati na omenjeni naslov.Nekako je težko zagotoviti 100% prispelost in preglednost pri letošnji udeležbi 34500 tekačev.Ja toliko nas je bilo romarjev na Pariškem maratonu.To je neponovljiv dogodek, ki ti ostane za zmeraj v spominu.Ta veličastna masa ljudi, ki te vpodbuja na vsakem koraku neglede na barvo kože, raso.Vsak pozdravlja vsakega.
To se mi je še posebej vtisnilo v spomin.
No kar se tiče pa garderobe je dobro imeti nekoga ob startu, da ti prime tisto mikico ali karkoli imaš na sebi.Kajti na štartu moraš biti kar nekaj časa prej če hočeš priti v svoj navedeni boks, ki ga pripravijo na bazi rezultata, ki jim ga posreduješ, kateri je tvoj najboljši čas v maratonu, tam tudi prideš.
Na sam štart se moraš odpraviti kar cirka eno najmanj do dve uri.Da oddaš opremo, ki te čaka potem na cilju.To moram rečti imajo perfektno organizirano.Ker cirka nekje 5minut pred štartom oziroma kake dve minuti prej pa začnejo leteti razne mikice, ki jih imajo tekači na sebi.In potem mikic ne vidiš nikoli več, razen kot sem omenil, če imaš v bližini kakega svojega navijača ali prijatelja, ki ti vzame mikico.
Sama proga je čudovita je precej lažja kot Ljubljanski maraton.Na trasi ni nobenega takega klanca kot na Ljubljanskem maratonu.Ne bom dajal v nič Ljubljanski maraton, ampak taka so dejstva.In to je čudovito ker poteka vse v enem samem krogu.Na letošnjem maratonu je bil najboljši Slovenec na tam nekje 650 mestu med 34500 udeleženci.Pa je tekel za naše razmere čudovitih 2h 45 minut če se ne motim.Kot vidite vam sam podatek pove, da je to mesarsko klanje, kar se tiče rezultatov ne samo boj.Zanimiv je tudi tek, ki poteka en dan prej in je na nek način ogrevanje pumpce, sploh ni tekmovalnega značaj.
A ja sem pozabil omeniti, da sem na sami progi tam nekje proti koncu, ko sem mislil da ima nek gospod ob progi jabolčni sok.Pa ga glej zlomka sem dobil v roke kozarec belega vina o jesus, kakšen okus je imel.Še posebej ker bi mi tisti trenutek pasal kaj sladkega.
Ljudje se veselijo ob progi, ko ti premikaš svoje noge kilometer za kilometrom.
Ja edino to ni nevem kako prijetno, ko se voziš skoraj 18ur do tja, pa je bil avtobus v redu nimam kaj rečti.Samo noge imaš pa kot kamenje.
No potem ko smo prišli v sam Pariz smo si ogledali par znamenitosti.Nekateri so šli še na sam Eiflov stolp.Vstopnina je bila 10euro.Je pa to seveda veličastni Pariz.V lepem spominu imam še tržnico, kjer so se zbirali sami umetniki slikarji in so risali res lepe slike od portretov in tako napre.Ogledali smo se še veliko drugi stvari.No jaz sem šel kar v hotel, da sem se vsaj malo spočil.
Hrana pa, kapo dol brezhibno dobra, še preveč dobra.
Sedaj, ko je na razpolago Easy jet za v Pariz.
Pa bi se lahko organizirali z letalom ki je sedaj res poceni.
Rekel pa sem si če bom še kdaj šel na mednaroden maraton.Kar pa mislim, da bom definitivno, bom vsaj še en dan ostal tam.Oziroma da se ne bom vrnil takoj ko pridem skozi cilj pa direkt domov.
To mi ni bilo všeč.Kajti telo pa vendarle rabi vsaj par ur počitka.Samo kaj hočeš nekaj pa smo le doživeli.
Če bi se organizirali v skupino, ki bi šla z avionom pol bi se dalo marsikaj narediti.S podzemno se lahko pelješ relativno ugodno, če kupiš 10 kart.Kar pa mislim, da ne bi smelo predstavljati problemov, če bi ji šlo več.
Odkrito povedano, je pri meni še zmeraj v ospredju JORDANIJA in ta ultramaraton.V skrajnem primeru se bom odločil za kako drugo inačico.
PARIZ JE PARIZ!
ČAO!
TOMAŽ ZUPANČIČ
...danes je tvoj dan, izbira je tvoja...
http://www.adolimpik.com/