Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

vasjaj
lep pozdrav

MTS Gorenje vabi vse ljubitelje maratona, da se pridružijo organizirani skupini, ki bo nastopila na maratonu v Parizu, 10. aprila 2005. Za prijavo mora poskbeti vsak tekač sam preko spletne strani www.parismarathon.com kjer najde tudi vse info. Na voljo je le še omejeno število startnih številk!
Na kratko o programu: 2x nočitev z zajtrkom, 2x večerja, odhod z avtobusom v četrtek popoldan,(nekateri bodo potovali z letalom in se nam priključili), tek prijateljstva (Breakfast run),marathon expo, ogledi z vodičem, maraton in oblikovanje navijaške skupine..tak bol na kratko

več info na vasjajercic@email.si
Potovanje bo organizirano ob zadostnem številu prijav, zato vabim, da se prijavite :)
Uporabniški avatar
 vidkul
živjo!
Koliko bo pa okvirna cena tega popotovanja.

lp Vid
Uporabniški avatar
 mihaperme
vidkul napisal/-a:živjo!
Koliko bo pa okvirna cena tega popotovanja.

lp Vid

Mene tudi zanima okvirna cena :?:
Hvala

Lp
Uporabniški avatar
 gorazd
Na priporočilo Mirota in Tomaža sem se odločil da se pridružim tej ekipi, pa še moja navijačica se mi bo pridružila.
Baje bo v dveh tednih padla odločitev o številu udeležencev itd.

Vasja, še enkrat hvala za hiter odgovor.
Uporabniški avatar
 MihaPR
kaj pa je s temle dokazilom o tem, da si zdrav. Kaj je treba to poslat tja, kakšen poseben obrazec al se samo izjava napiše?
Uporabniški avatar
 marathon95
MihaPR napisal/-a:kaj pa je s temle dokazilom o tem, da si zdrav. Kaj je treba to poslat tja, kakšen poseben obrazec al se samo izjava napiše?

Mi smo ove godine za Paris kod sportskog doktora podigli potvrde i poslali i to je bilo OK i bez problema trčali.
 vasjaj
Jaz sem predložil navadno potrdilo osebnega zdravnika, da je zd. stanje b.p.

lp
Uporabniški avatar
 marathon95
vasjaj napisal/-a:Jaz sem predložil navadno potrdilo osebnega zdravnika, da je zd. stanje b.p.

lp

To ti je isto, jer teško i ti pročitaš kaj doktor napiše, a kad da to pročita francuz.
Ma da mu daš i potvrdu od veterinara, bilo bi ok :mrgreen:
Uporabniški avatar
 miro
Na spletni strani je tudi obrazec , katerega naj podpiše in "žigosa" tvoj zdravnik.
Za vsak slučaj imej v Parizu kopijo s seboj!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 mihaperme
runner napisal/-a:cena?

Tole mi je poslal Vasjaj:
CITIRAM:
lani je bila cena 52.000 SIT (avtobusni prevoz, hotel *** z zajtrkom, 2 x večerja, lokalni vodič 1 dan)
Tu nekje bo cena tudi letos, seveda če bo vsaj 34 prijavljenih...
KONEC CITATA

Štartnino si uredi vsak sam!
Uporabniški avatar
 MihaPR
Hm, tole je res za razmislt. Bomo preštudiral progo in če se da zmagat pol grem :mrgreen:
 pikapolonica
Živjo!

Sem čisto "frišna" na forumu. Tale pariški maraton je pritegnil mojo pozornost. Sama tečem tu in tam, običajno, ko se hočem znebit učinkov stresa. Me pa mika nekoč preteč mali maraton. Mi lahko kdo odgovori: ali je možno ob načrtnem, vztrajnem in motiviranem treningu doseči psihofizično pripravljenost za tek na 21 km v 4 mesecih?

Hvala in lep dan vsem
Uporabniški avatar
 jcerni
MihaPR napisal/-a:kaj pa je s temle dokazilom o tem, da si zdrav. Kaj je treba to poslat tja, kakšen poseben obrazec al se samo izjava napiše?

Letos ko sem tekel na pariškem maratonu, mi je to zdravstveno potrdilo vzelo kar nekaj živcev. Od zdravnice sem si priskrbel zdravstveno potrdilo, ki je bilo napisano po vzorcu, katerega ima pariški maraton na svoji strani. Na naslov maratona sem poslal to zdravstveno potrdilo. Mislil sem da je vse v redu. Seveda pa seboj nisem vzel kopije tega potrdila.

Ko pridem na sejem v Pariz, kjer so delili štartne številke in na stojnici za prevzem številk pokažem dokument o moji številki, pa mi sporočijo, da nisem poslal zdravniškega potrdila. Nikakor ti ne dajo številke, če nimajo zdravstvenega potrdila. Na stojnici so imeli kar faks in so mi svetovali naj poskušam dobiti od doma zdravstveno potrdilo po faksu. Na srečo so mi od doma poslali po faksu to potrdilo. V nasprotnem primeru ne bi bilo nič s štartom.

ZATO NE HODITE V PARIZ BREZ KOPIJE ZDRAVSTVENEGA POTRDILA, KER ORGANIZATORJI POSLANEGA IZGUBIJO. POTEM GA NIMAJO IN ČE GA NE PREDLOŽIŠ, LAHKO TEČEŠ SAMO BREZ ŠTEVILKE IN ČIPA.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja dejansko je tako kot je JanezC napisal.Ko se boste odločili iti v Pariz vzemite s seboj fotokopijo zdravniškega potrdila in vseh tistih dokumentov, ki jih boste morali poslati na omenjeni naslov.Nekako je težko zagotoviti 100% prispelost in preglednost pri letošnji udeležbi 34500 tekačev.Ja toliko nas je bilo romarjev na Pariškem maratonu.To je neponovljiv dogodek, ki ti ostane za zmeraj v spominu.Ta veličastna masa ljudi, ki te vpodbuja na vsakem koraku neglede na barvo kože, raso.Vsak pozdravlja vsakega.
To se mi je še posebej vtisnilo v spomin.
No kar se tiče pa garderobe je dobro imeti nekoga ob startu, da ti prime tisto mikico ali karkoli imaš na sebi.Kajti na štartu moraš biti kar nekaj časa prej če hočeš priti v svoj navedeni boks, ki ga pripravijo na bazi rezultata, ki jim ga posreduješ, kateri je tvoj najboljši čas v maratonu, tam tudi prideš.
Na sam štart se moraš odpraviti kar cirka eno najmanj do dve uri.Da oddaš opremo, ki te čaka potem na cilju.To moram rečti imajo perfektno organizirano.Ker cirka nekje 5minut pred štartom oziroma kake dve minuti prej pa začnejo leteti razne mikice, ki jih imajo tekači na sebi.In potem mikic ne vidiš nikoli več, razen kot sem omenil, če imaš v bližini kakega svojega navijača ali prijatelja, ki ti vzame mikico.
Sama proga je čudovita je precej lažja kot Ljubljanski maraton.Na trasi ni nobenega takega klanca kot na Ljubljanskem maratonu.Ne bom dajal v nič Ljubljanski maraton, ampak taka so dejstva.In to je čudovito ker poteka vse v enem samem krogu.Na letošnjem maratonu je bil najboljši Slovenec na tam nekje 650 mestu med 34500 udeleženci.Pa je tekel za naše razmere čudovitih 2h 45 minut če se ne motim.Kot vidite vam sam podatek pove, da je to mesarsko klanje, kar se tiče rezultatov ne samo boj.Zanimiv je tudi tek, ki poteka en dan prej in je na nek način ogrevanje pumpce, sploh ni tekmovalnega značaj.
A ja sem pozabil omeniti, da sem na sami progi tam nekje proti koncu, ko sem mislil da ima nek gospod ob progi jabolčni sok.Pa ga glej zlomka sem dobil v roke kozarec belega vina o jesus, kakšen okus je imel.Še posebej ker bi mi tisti trenutek pasal kaj sladkega.
Ljudje se veselijo ob progi, ko ti premikaš svoje noge kilometer za kilometrom.
Ja edino to ni nevem kako prijetno, ko se voziš skoraj 18ur do tja, pa je bil avtobus v redu nimam kaj rečti.Samo noge imaš pa kot kamenje.
No potem ko smo prišli v sam Pariz smo si ogledali par znamenitosti.Nekateri so šli še na sam Eiflov stolp.Vstopnina je bila 10euro.Je pa to seveda veličastni Pariz.V lepem spominu imam še tržnico, kjer so se zbirali sami umetniki slikarji in so risali res lepe slike od portretov in tako napre.Ogledali smo se še veliko drugi stvari.No jaz sem šel kar v hotel, da sem se vsaj malo spočil.
Hrana pa, kapo dol brezhibno dobra, še preveč dobra.
Sedaj, ko je na razpolago Easy jet za v Pariz.
Pa bi se lahko organizirali z letalom ki je sedaj res poceni.
Rekel pa sem si če bom še kdaj šel na mednaroden maraton.Kar pa mislim, da bom definitivno, bom vsaj še en dan ostal tam.Oziroma da se ne bom vrnil takoj ko pridem skozi cilj pa direkt domov.
To mi ni bilo všeč.Kajti telo pa vendarle rabi vsaj par ur počitka.Samo kaj hočeš nekaj pa smo le doživeli.
Če bi se organizirali v skupino, ki bi šla z avionom pol bi se dalo marsikaj narediti.S podzemno se lahko pelješ relativno ugodno, če kupiš 10 kart.Kar pa mislim, da ne bi smelo predstavljati problemov, če bi ji šlo več.
Odkrito povedano, je pri meni še zmeraj v ospredju JORDANIJA in ta ultramaraton.V skrajnem primeru se bom odločil za kako drugo inačico.
PARIZ JE PARIZ!
ČAO!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA