Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Ja kot že sam naslov pove je to resnično eden najlepših tekov, takih kjer se v hrib rahlo vzpenja.Spodaj je naveden tudi spletni naslov, kjer si lahko pobliže ogledate tudi slike in vse potrebne informacije, ki jih želite dobiti v zvezi z tekom na Špičasti hrib.
Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je organizacija izredno dobra in da se organizator izredno prizadeva, da bi se tekači počutili kar se da najboljše.Tek spada tudi v pokal Gorenjske.Se pravi še en dodaten razlog več da se ga udeležite.Vsako leto pripravijo kaj zanimivega za vse tekače.
Udeležba je pa tudi vsako leto večja.In mislim da bo letos dosežena magična meja 200 tekačev.
Skratka poskrbljeno je za vse.Na vas samih je pa da se ga udeležite.
Malce bom pogledal za naslednje dni kakšno bo vreme, tako se bomo lažje odločili tudi seveda, če bo kdo za da naredimo ogled proge.Tako si jo boste lahko pobliže spoznali in videli da je res čudovita raznolika.
Seveda pa vas bom o tem sproti obveščal.
Želim da se nas udeleži tudi tukaj toliko forumovcev kot na novoletnem teku v Dolskem.
Lep pozdrav!
Še spletna povezava za "TEK NA ŠPIČASTI HRIB"

http://www.klub-studentov-kranj.si/sport/gorski_tek.asp

Sama tekma pa je 24.aprila ob 10.00 zjutraj.
Nazadnje spremenil tomaz.zupancic, dne 13 Jan 2005, 17:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 kemc
Živjo!

Tečem po trasi Jošt-Mohor in pri Špičastem hribu sem opazu smerokaz za Besnico desno v dolino če sva obrnjena proti mohorju (seveda naprogi). Zanima me ali se po tej potki pride dol do Besnice oz. ali je to pot po kateri gre tek na špičasti hrib? :lol:

Hvala in lp!
Uporabniški avatar
 Vlajko
kemc napisal/-a:Živjo!

Tečem po trasi Jošt-Mohor in pri Špičastem hribu sem opazu smerokaz za Besnico desno v dolino če sva obrnjena proti mohorju (seveda naprogi). Zanima me ali se po tej potki pride dol do Besnice oz. ali je to pot po kateri gre tek na špičasti hrib? :lol:

Hvala in lp!

Živio, Kemc :wink:

Točno tako! Po tisti poti prideš mimo Ribogojnice (tam je START Teka na Špičasti hrib) naravnost v Spodnjo Besnico. Pot je vzorno označena, zato jo težko zgrešiš. Za pomoč ti lahko služi zemljevid Škofjeloško in cerkljansko hribovje (1:50.000).

Namig: Za tek (ali hojo) je zelo lušten naslednji trikotnik: Ribogojnica (tam parkiraš avto) - Špičasti hrib - po tebi znani poti na Jošt - Ribogojnica (odcep za Besnico takoj pod vrhom Jošta). Za več informacij me lahko povprašaš po ZS.
Uporabniški avatar
 kemc
Vlajko hvala :D ! Samo še kilometrina me zanima in kakšen je spust od jošta do besnice glede na strmino pobočja (če se lomijo noge). Drugače hvala in lih tako špuro sem imel v mislih.

LP :lol:
Uporabniški avatar
 ales
Pa še ena (malo daljša) proga obstaja. Tudi luštna, se jo pa da v celoti pretečt. Z avtom se zapelješ do Besnice in ga pustiš tam nekje pri pošti(trgovini). Tečeš po ravnem proti gozdu, mimo lovske koče in potem zlagoma navkreber(držiš se bolj levih odcepov) po poti proti sedlu za Špičastim hribom. Pot je tu ves čas makadamska, za silo se po njej kdaj pelje celo kak fičko ali terenec(doslej videl ene 3x). Nato nadaljuješ naprej po makadamski poti proti Mohorju. Tu se nato spustiš po najprej asfaltni cesti mimo vasi Zabrekve do desnega odcepa za Nemilje. Od tu je do Nemilj položen spust po makadamski cesti. Aja, tu je od Nemilj do vrha Mohorja enkrat sredi junija vsako leto krasen tek v dolžini približno 7 km. Od Nemilj nazaj v Besnico se vrneš po "glavni" cesti, ki je vsaj dopoldne, ko jaz tekam zelo prazna. Če te to zelo moti se lahko v Nemiljah obrneš in se vrneš po isti poti. Jaz za cel krog porabim dve uri, torej mora biti dolžina malo nad 15 km. Bom šel naslednjič zmerit z Garminom.

Kaj ima veze s Špičastim hribom-hja blizu je, drugače pa ne prav veliko, priznam.
Uporabniški avatar
 Vlajko
kemc napisal/-a:Vlajko hvala :D ! Samo še kilometrina me zanima in kakšen je spust od jošta do besnice glede na strmino pobočja (če se lomijo noge). Drugače hvala in lih tako špuro sem imel v mislih.

LP :lol:

HMM, kilometrina... :roll: :roll:

Veš, jaz sem planin'c, zato se v hribih bolj spoznam na ure hoje kot kilometre... Ti bom poskusil razložiti "nekaj vmes", verjetno se bova kljub temu razumela:

Točka 1. Ribogojnica - Špičasti hrib

To je v vzponu 1h15min povprečne hoje (tako piše na začetni tabli pri Ribogojnici). Strmina je položna do zmerna, nekaj kratkih odsekov, predvsem pod vrhom, zelo strmih. Najbolj strmih je tistih 5 min vzpona od tam, kjer si ti videl tablo Besnica do vrha.

Točka 2. Špičasti hrib - Sv. Jošt

Spustiš se z vrha nazaj do poti Jošt - Mohor in po njej na Jošt. To dobro poznaš!

Točka 3. Sv. Jošt - Ribogojnica

Razdalja (in strmina) je približno enaka kot pri točki 1, le da sedaj sestopaš. Nikjer ni kakšne ekstremne strmine in se da teči, vendar pozorno glej pod noge, ker je navadno precej blata ali listja, zato pogosto drsi. En kratek odsek na sredini pa je zoprn (nekakšna drča), ker je po poti kamenje.

DOVOLJ NATANČEN ali "očeš još"? :wink: :wink:

PIES: Tega odgovora ti namerno nisem poslal po ZS, ker predvidevam, da to zanima še kakšnega forumca :wink: .
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja takole bi se lahko zmenili za naslednjo soboto, da opravimo ogled proge na Špičasti hrib, kjer poteka proga za ta znameniti tek.
Zaenkrat naj bi bila okvirna ura ob 10h zjutraj, kar mislim, da bi marsikomu odgovarjala.
Sam profil proge je relativno v začetku brez kakršnihkoli vzponov.No ja po polžje se vzpenja.Najbolj se vzpne zadnjih nekaj metrov.
Katerega zanima, da bi se mi pridružil, ga prav lepo vabim.
Zborno mesto pa bi bilo že v Kranju pri bivši tekstilni tovarni TEKSTILINDUS
zdajšna AQUASAVA, mislim da sem prav napisal.
Tam bi se dobili ob 9.30h malce počakamo še zamudnike potem pa se zapeljemo proti Besnici in zavijemo proti ribniku.
Kdor pa želi pa nas lahko počaka pri hiški kjer je štart, kdor seveda pozna samo startno mesto.Potem se bomo pa odpravili proti vrhu Špičastega hriba.
Seveda če bo deževno vreme bomo pa prestavili na naslednji izbran datum.
Zborno mesto pri bivšemu TEKSTILINDUSU pa naj bo zaradi tega, če bo kdo prišel iz bolj oddaljenega kraja, da bo takrat ko bo tekma bolj vedel kako se pride do tja.
Skratka pa se pofočkajmo kdor je za:

1. TOMAŽ ( marathon )

ČAO!

P.S.Ne bo vam žal, za Analizo bomo pa našli kak prijeten lokal brez skrbi.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Dobra ideja :D . Zadevo lahko izpeljemo tudi tako: Če je med vami tudi kdo, ki bi progo želel čimbolj podrobno in počasi spoznati (postavitev vratic, pasti na progi, he..he...)....Lahko naredimo tudi "trikotnik", ki sem ga predlagam nekaj postov nazaj... V primeru interesentov bi se tudi jaz vključil. Torej, pogojno:

2. Vlajko :!: :!: :?:

Post Scriptum: Če slučajno jutri Dpop ne bo "padel v resonanco", se lahko zgodi tudi taka "prvovrstna senzacija", da postanem WINNER OF THIS WEEK :o
Uporabniški avatar
 kemc
Živjo!

Evo pa sem nardil en krog. Na začetku sem falil smer, tabla pri hiški za zavit levo na špičasti hrib se ni videla (zaradi vej bližnje smreke) tako, da sva jo s kolegom ubrala mimo tiste male hiške naprej po cesti in prišla do potočka kjer se cesta konča in začne klanec. Ker sem že takrat vdele dsva falila sva začela grist v klanec po drvarskih drčah in prišla na zgornjo cesto malo pred kamnolomom. Po cesti sva nadaljevala kar v hrib in prišla ven pri neki postaji ne vem a je trafo al kaj (prikluček na pot Jošt-Mohor) po Joštom. Ubrala sva jo do Špičastega, naj povem da je zadnji del poti, se pravi še tisti vspon na vrh Špičastega hriba poledenel (uhojen sneg) in le malo je še alternativnih variant po ne poledenelem pobočju. Dol sva jo pa mahnla kar po tisti markirani poti za besnico, po kateri sva se hotela povzpeti. Pot je dobro prehodna, ledene ploskve :evil: so le poredkoma (pozor nejke tudi pod listjem), na nekaterih odsekih so pot prekrižala padla drevesa. Drugače je pot "mehka" in se da fajn "spustit". Ven sva prišla pri hiški v dolini pri ribogojnici in ugotovila, da če nebi gledala table , ki kaže na PIKNIK na levi strani bi videla tablo Špičasti hrib desno na smreki. Vsem ki se odpravljate v soboto z Marathonom svetujem previden korak zlasti na končnem vzponu, dobra obutev!

Pa veliko užitka!

Lp
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
No stvar je takale v soboto še zmeraj velja vabilo na trening tek na Špičasti hrib.Vse je tako kot smo se domenili že uvodoma, da se dobimo pri bivšem TEKSTILINDUSU.Za samo analizo pa mislim trenutno da je lokal BOF na bivšem prostoru kjer je bilo drsališče, kar v redu iztočnica za analiziranje vsega dogajanja.
Če se bo pa porodila kakšna druga bližnja še boljša lokacija za analizo pa seveda dobite to veselo obvestilo.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Dule
Objavljeno: 15. 1. 2005, 20:46

Ja takole bi se lahko zmenili za naslednjo soboto,

Objavljeno: 20. 1. 2005, 22:25

No stvar je takale v soboto še zmeraj velja vabilo na trening tek na Špičasti hrib.

Marathon zdaj sem v dilemi na katero soboto misliš :?:

Verjetno 22.01. se vidimo na startnem mestu pri ribogojnici :wink: .
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ne, Dule s tem sem hotel samo da nekako opomnim na ta dan, čeprav so ljudje nekateri že pogledali, ampak nikoli ni preveč informacij, saj veš kako je v današnjem času :wink: .Več veš bolje je!
Seveda velja 22.01.2005 zborno mesto ob 9.30 pri bivši tekstilni tovarni TEKSTILINDUS.
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja danes sva zaenkrat samo midva z Duletom naredila test na progi za tek na Špičasti hrib.
Spodaj je bilo rahlo hladno, a ko sva se počasi dvigala proti vrhu je bilo vseskozi topleje.Nekje na sredini je sonček tako lepo sijal toplo, da sem mislil da bi kar anorak dol dal.
Proga je bila na posamečnih delih rahlo poledenela, ampak ni bilo sile, če si previdno stopical oziroma tekel.
Ledino sva zaorala in se prvega ogleda letos udeležila zaenkrat sama.
Vojko se je opravičil ker je imel družinske obveznost povsem razumljivo.
Ostale pa vabim da se udeležijo naslednjega ogleda proge oziroma treninga na progi kjer bo potekala tekma na Špičasti hrib.
Sam osebno nisem niti tako intezivno sploh tekel saj nisem pulza dvignil več kot 122 ud/min takšno je bilo povprečje tako da sem z lahkoto debatiral.
Saj imam jutri v planu en dolg trening Podljubelj - Log pod Mangrtom 95km.
Ko sva sestopila z Špičastega hriba po isti progi koder sva tudi šla.
Sva seveda odbrzela na AnaLizo ki sva jo imela v BUF-u poleg Mercatorjevega centra na bivšem prostoru kjer je bilo drsališče.
Malce poklepetala in nato odbrzela vsak k svojem domu.
Dejala sva da bova še ponovila v prihodnjič v upanju, da se bo pridružil še kdo.
A ha vidim, da se je začelo okoli Brda nekaj dogajati torej bo brzina začela biti aktualna tema.
Vidim, da se bom kmalu pridružil Alešu in ostalim, da odtečemo kak soliden hiter krog pol pa seveda na obvezno AnaLizo v najbližjem lokalu.
V prihodnič pa vljudno tudi ostali vabljeni na trening tek na Špičasti hrib, ki pa bo seveda predhodno objavljen.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Dule
Ja lušten kratek trening (do vrha sva rabila dobrih 30 minutk), Marathon je skoz debatiral, sam sem ga pa komi sledil (je pač eno ligo boljši od mene :oops: ) . Bolj sva šla proti vrhu bolj je bilo kopno. Najbolj luštno je bilo v strmini tik pod vrhom, popolnoma suho in s mehkimi iglicami posuta tla, kot da bi hodil po predsedniški preprogi.. 8)

marathon napisal/-a:Dejala sva da bova še ponovila v prihodnjič v upanju, da se bo pridružil še kdo.

Čeprav smo gorski znani kot samotarji (znamo uživat tud ko smo sami v naravi) pa vseeno upam, da se naslednjič pridruži še kakšen uživač narave :D

ČAU ČAU
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
No danes smo odteklo PST-jev tek oziroma Bajsijev tek, Stašin, Klaudijin.Sedaj je pa lahko na vrsti zopet trening tek na Špičasti hrib če bo kdo interesent za naslednjo soboto nekako zjutraj.Tak čas bi tudi najbolj odgovarjal mislim kar precejšnemu številu udeležencev.
Zaenkrat, če seveda ne bi bilo kakšne vremenske nepredvidljivosti bi veljalo ponovno da se dobimo ob 9h zjutraj pri bivšem tekstilindusu in se odpravimo na trening tek na Špičasti hrib.Mislim, pa da za analizo ne bi smelo biti problema saj je v bližini sedanjega centra na Loki Mercator in poleg tudi Bof, kjer imajo čudovito pivo in vse ostalo.
Torej naslednjo soboto ob 9h, zaenkrat.Razen če ne bo višje sile, da bi se kaj pripetilo vmes.
Štartali bi pa tam kjer je sam štart teka.In bi na ta način lahko res kar se da primerno spoznali progo do zadnjega kotička.
ČAO!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA