Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Prijatelji teka iz Gamelj vabimo na tekaško druženje-ligo vsako soboto s startom ob 8.20 s športnega igrišča v Srednjih Gamelnjah (končna postaja LPP št.8,takoj za trgovino Mercator),na stolp na Rašici.
Proga je dolga okoli 5,5 km in se dvigne za 330 v.m.,ter poteka z igrišča v levo čez most med hiše,kjer po 200 metrih zavijemo ostro v desno in po 20 metrih ostro desno kjer se priključimo na asfaltirano cesto ,ki pelje v vas Rašica,tečemo ob levem robu okoli 1 km,kjer pri prvi hiši zavijemo v levo na gozdno cesto,ki ji sledimo 3km do križišča kjer zavijemo desno in po 200 metrih v levo v zadnji strmejši kilometer.Pritečemo do doma,kjer po spodnji strani nadaljujemo do ovinka v levo in po zgornji strani doma zaključimo ob stolpu.
Zgoraj bo vpisna knjiga v katero se bomo vpisovali.Čas si meri vsak sam.
Liga bo potekala od sobote 2.11.2013 do 15.3.2014
Za uvrstitev v končne rezultate bomo potrebovali vsaj 10 vzponov.
Ob koncu lige bo skromnejša podelitev priznanj najuspešnejšim,ter manjša pogostitev.
Liga je brezplačna in izključno na lastno odgovornost.
Trudili se bomo zagotoviti čaj in vodo na cilju,za kar bo možno dati tudi povsem prostovoljne prispevke.
Liga bo v prihodnje na forumu slišala na ime liga GA-RA

Veselimo se vas že to soboto .

http://shrani.si/f/X/Vf/1l3R61iT/brez-naslova.png
Zanimivo in dobrodošlo, vsaj za mene malo prekratka proga :( Jaz grem gor ponavadi iz črnuške strani. Vseeno, mogoče pridem kdaj. Že iz firbca :wink:

@vrtnica, lahko se kdaj zmenimo za kako daljšo varianto v lastni režiji npr. BS-Rašica-Šmarna G.-Tacen-ob Savi-BS. Lp M
Če je v eno smer 5,5 km in če se vračaš čez Dobeno in Sračjo dolino čez hrib nazaj, kar je še kakih 4,5 km v povratku, je vse skupaj okoli 10 km, kar je že dokaj spodoben zimski trening.
Če je premalo, pa lahko še malo zaokrožiš po Šmarni gori.
ROJE napisal/-a:Prijatelji teka iz Gamelj vabimo na tekaško druženje-ligo vsako soboto s startom ob 8.20 s športnega igrišča v Srednjih Gamelnjah (končna postaja LPP št.8,takoj za trgovino Mercator),na stolp na Rašici.

Lahko bi start premaknili na malo bolj kulturno uro, npr. ob 9h, kot se večinoma začenjajo ostale lige. (Ali pa vsaj ob pol devetih). Ravno nekoliko prezgodnja ura je najbolj problematična. Že nekaj časa sem razmišljal, kaj mi bi lahko nadomestilo sobotni tek na Primoža, ki je predaleč in prekratek. To se mi zdi za zimo kar v redu trasa,čeprav je precej položna. Upam le, da ne poteka pretežno po cesti, saj je na Rašico kar nekaj lepih poti.
- Po malo natančnejšem ogledu zemljevida, se bojim, da gre do table Rašica po asfaltu, potem pa zavije na makedamsko cesto. Vsaj do makedamske ceste bi šli lahko po gozdni poti, bi bilo veliko prijetneje.
milk napisal/-a:
ROJE napisal/-a:Prijatelji teka iz Gamelj vabimo na tekaško druženje-ligo vsako soboto s startom ob 8.20 s športnega igrišča v Srednjih Gamelnjah (končna postaja LPP št.8,takoj za trgovino Mercator),na stolp na Rašici.

Lahko bi start premaknili na malo bolj kulturno uro, npr. ob 9h, kot se večinoma začenjajo ostale lige. (Ali pa vsaj ob pol devetih). Ravno nekoliko prezgodnja ura je najbolj problematična. Že nekaj časa sem razmišljal, kaj mi bi lahko nadomestilo sobotni tek na Primoža, ki je predaleč in prekratek. To se mi zdi za zimo kar v redu trasa,čeprav je precej položna. Upam le, da ne poteka pretežno po cesti, saj je na Rašico kar nekaj lepih poti.
- Po malo natančnejšem ogledu zemljevida, se bojim, da gre do table Rašica po asfaltu, potem pa zavije na makedamsko cesto. Vsaj do makedamske ceste bi šli lahko po gozdni poti, bi bilo veliko prijetneje.

Točno o tem ''problematičnem '' delu trase, ki poteka po asfaltu sem se danes s kolegom pogovarjal. Oba sva se strinjala, da nima smisla teči po asfaltu (ob robu cestišča), ko pa se od drugega ovinka pa do križišča pri prvi hiši lahko teče po gozdu.

Oba sva zaenkrat kar zagreta za to stvar :D .
Organizatorju pohvale za idejo :clap: in v razmislek glede male modifikacije trase :?: Glede ure štarta sva oba s kolegom čisto jutranja in nama tudi ob 08.00h ne predstavlja problema.

P.S. Kako pa je bilo na prvem teku, v soboto 2.11.?

lp
Res je trajalo kar nekaj časa,da se oglasim.Najprej bi odgovoril Rosiju,da je proga označena,je pa vseeno težko zaiti,saj poteka po cesti in gozdni poti,kjer ni križišč,razen 1km pred vrhom,kjer najprej zavijemo desno in po150 metrih ostro levo do vrha.
Drugič je nekaterim problem ura,ki pa bo ostala ista,saj nam tako ostane še cel dan za ostale obveznosti ali pa zabavo.
Tretjič bi rekel,če je trasa komu prekratka naj si jo sam poljubno podaljša,tako kot storim sam.
O samem poteku trase pa bi dodal le to,da moramo računati tudi na slabše vreme,ki pa po poti od drugega ovinka desno v gozd kar pošteno namoči tla,tako da je včasih kar dosti blata,ki pa marsikomu ne ustreza.Vsak pa lahko po želji zavije tudi na to pot in se kasneje priklopi na pravo traso,saj se sama dolžina zelo malo poveča.
In še za konec-na prviizvedbi smo bili štirje udeleženci,tekli smo bolj prijateljsko,čas je bil 35.30 za moški del in 48.30 za ženski del,kljub temu pa je na vrhu pasal čajček in pa mafin za posladek.
Vsak začetek je težek,tako tudi ta,toda vztrajali bomo naprej,zato prisrčno vabljeni na drugo izvedbo.
Škoda! Sem se že veselil, da bom imel eno spodobno zimsko ligo, precej blizu doma. Po asfaltni cesti res ne mislim teči, že makedamska cesta ni najboljša opcija, toda za zimsko ligo je v redu. Kolikor poznam terene pod Rašico, sem prepričan, da bi se dalo najti neasfaltirano pot, kjer tudi pozimi ni blata. Če ne drugače tako, da bi se start pomaknil v Povodje. Predstavljajte si, kako bo izgledal tek po vaši trasi (po cesti), ko bo zapadla večja količina snega. Cesto plužijo tako, da sneg zgrnejo na rob cestišča. Cesta se takrat še precej zoži in je oteženo že srečevanje avtomobilov. Predstavljajte si, da je v takih razmerah na cesti še nekaj deset tekačev. Glede na to, da je takrat ponavadi cesta tudi spolzka in marsikdo temu ne prilagodi hitrosti, zna biti tak tek tudi precej nevaren!
Če boste vztrajali pri tej trasi, potem se vam žal ne bom pridružil, lahko pa bi napravili traso tako, da bi bil tek v zimskih razmerah idiličen in varen. Tek po Rašiški cesti se mi zdi tudi precej duhamoren.
Meni je pa všeč, da je stvar uspela in tudi ura mi je ok oz. me ne bi motilo, če bi bilo še kakšno uro prej :)

@Roje je dal tudi opcijo, da se teče po gozdni poti v lastni režiji, ko je to mogoče. Ko bo zapadlo pol metra tudi po gozdni poti verjetno ne bo šlo brez težav.

Vglavnem, me veseli, da je prvič uspelo in se vidimo v soboto, če bo vse po sreči.
Danes odGA-RAli Rašico. Bilo je super, zelo lep teren in dejansko 0 prometa v tistih nekaj 100m, ko se teče po cesti.

Dobrih 5 km dokaj solidnega vzpona in zelo prijeten spust nazaj v dolino. Sem imel v spominu, da je vse skupaj bolj strmo.

Udeležba je bila pričakovano skromna, ker gre za čisto novo stvar in tudi vremenska napoved je bila neugodna.

Jaz pridem čez dva oz. tri tedne spet. Upam, da se nas takrat zbere malo več, da se liga uspešno nadaljuje in razširi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA