Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Razpis za preskus telesa in duha.

Razpis za 6. preizkus "12 ur Kališča" 2005
Start prireditve bo v soboto, 2. aprila 2005, ob 6.00 uri nad vasjo Mače pri Preddvoru, pri potoku (začetek pešpoti na Kališče). V primeru izredno slabega vremena, se prireditev prestavi na 9. april 2005.
Cilj bo pri koči na Kališču. Udeležencem preizkusa štejejo samo vzponi doseženi med 6.00 in 18.00 uro. Prihod na cilj po 18.00 uri ne šteje. Ob izenačenem številu vzponov šteje boljši skupni čas. Višinska razlika znaša cca. 830 m.
Palice so dovoljene, kakršnakoli druga pomoč pa ni dovoljena.

Kategorije: 1. moški do 35 let
2. moški od 35 do 50 let
3. moški nad 50 let
4. ženske do 40 let
5. ženske nad 40 let
6. ekipno (4 tekmovalci, štejejo najboljši 3)
Za opremo, ki jo bodo tekmovalci oddali na štartu, bo organiziran prevoz na Kališče. Poskrbljeno bo za okrepčevalnice na štartu in cilju.
Udeleženci dobijo na štartu kartončke, ki jih potem potrjujejo z žigi. Na cilju jih oddajo in tam dobijo nove, ki jih potem potrdijo na štartu pri potoku in na kontrolni točki (pri drugi klopci).
Pot izbira udeleženec sam, vendar mora mimo kontrolnih točk (štart, druga klopca, cilj). To velja za vzpon, spust je dovoljen po uhojenih poteh.

Za priznanje rezultata (in nagrado) je potrebno vsaj dvakrat priti na cilj.

Podrobnejša navodila, obvestila o nagradah in ostalo, pride na vrsto kasneje.

Prava tekma za hribogrizce!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Škoda da letos ne bom mogel iti na to grizenje, ker imam čez dober teden malce več drugo zadevščino.
S samim Kališčem imam še neporavnane račune :twisted: :wink: .Tako, da mi zagotovo ne bo ušel naslednje leto.Za naslednje leto se pa bom kar se da pripravil pa da vidimo, ali se bo Kališče upognil ali jaz :lol: :lol: .
Za naslednje leto ga imam že na spisku preizkušenj to je zagotovo.Bo pa pravšna preizkušnja za eno drugo še bolj noro dirko :lol: , odklop bi se temu reklo.
Vsem letošnjim udeležencem pa želim čimveč vzponov in seveda brez poškodb.
Bom držal pesti za vse udeležence, ki bodo prisotni ta dan gori!
ČAO!
Uporabniški avatar
 milan
V okviru priprav na 12 ur Kališča bomo meseca marca organizirali 2 ali 3 trening tekme na Kališče.

Zbirali se bomo ob sredah ob 16.00 na parkirplacu nad vasjo Mače.
Zamudnikov nebomo tolelirali zato bodite točni.
Skupaj bomo odšli do potoka (10min). Ob potoku je štart poti na Kališče.
Pot si vsakdo izbira sam poljubno. Višinske razlike je 830 m.
Izkušnje iz preteklih let nam obetajo čase od 36min pa do 55min.
Čas si meri vsakdo sam.
Okrepčevalnice so samo v lastni režiji :)
Po prihodu na cilj sledi spust po lastni presoji.

Točen datum trening tekem bo objavljen naknadno. (če bo stanje poti
dopuščalo potem prvo sredo v marcu)
Uporabniški avatar
 Dule
milan napisal/-a:V okviru priprav na 12 ur Kališča bomo meseca marca organizirali 2 ali 3 trening tekme na Kališče.

upam da mi uspe prit kakšno sredo (ob četrtkih bi lažje šlo) :!:

sicer pa sm včeraj staknil zvin gležnja :evil: :x moji tekmeci so pa vesel :D :roll:
Uporabniški avatar
 mirko1
zafi s tem kališčem se ni za igrat.tekmo bomo vzeli resno.tudi mene zanima vse kot tebe,zato se bom verjetno udeležil ene izmed trening tekem.
lp,mirko
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja Mirko imaš prav, Zafi pred dvema letoma sem se pripravljal na 12ur Kališče pa mi je kar dobro šlo vse do dneva ko smo štartali.A glej ga zlomka pri tretjem vzponu, ki se mi je zdel kar lahek pa sem dobil take ozebline v prste na rokah in na nogah.In to kljub temu, da sem bil primerno napravljen in imel seveda rokavice za ta letni čas.Ko sem z veliko težavo pricijazil navzdol sem rabil več kot 1uro da sem si ogrel prste na rokah in nogah.Ko sem hotel vzeti listek iz plastičnega ovitka, ga nisem mogel.Tako sem imel zamrznjene roke.Juho sem prijel z obema rokama in so se mi roke tresle kot pijančku ko se tresejo roke.Sploh nisem mogel popiti juhe.Potem sem se odel v odejo in mi je en gospod prijazno ogrel svoj avto.In zavit na sovoznikovem sedežu sem se še pol ure tresel kot ne vem kaj.Avto se je ves ta čas ogreval pa sem komaj počasi prihajal k sebi.
Kolikor je ta zadeva zanimiva toliko je nora in tukaj moraš biti cel človek.Tu ne sme biti polovičarstva, če se odpravljaš na tako tekmo oziroma preizkušnjo.Zanimivo je bilo to ko sem pa končno hotel oditi s svojim avtom, mi je pa še ta zatajil.In ko le nekako pridem v sam Predvor in nato v Šenčur popoldne pa so ljudje na dvoriščih prali svoje avtomobile v kratkih rokavih.Potem lahko veš kakšna je bila vremenska sprememba tam gori zjutraj.Snega da je bilo noro.
Nočem strašiti s tem.Samo na tako stvar se pripravi popolnoma resno, kar se da.Razen seveda če ne želiš iti samo dvakrat in potem zaključiti vso stvar, to pa ja.
Veliko užitkov vsem udeležencem!
ČAO!
 marjan
Moje izkušnje:

Sam lansko leto nisem tekmoval (sem šel pa ravno tako trikrat), je pa zmagala žena in sicer je prišla 6x. :o :o :o

Tekla in hodila je v adidaskah za gorski tek. Letos ima namen tekmovati v tekaških lahkih adidaskah. Splača se uporabljati pohodne palice, se čimbolj opirati na njih, da se razbremenjujejo noge. :) :)

Najbolj važno je, da je tempo enakomeren, da te ne pobere. :cry: :cry:

Žena npr. je hodila konstantno 1 uro gor in 40 minut dol (naokoli, glej spodaj), razen prvič gor dol gor, ki je posebna tekma, malo hitreje. Letos se bo spuščala po kanalu. :) :)

Pomemben je spust, kajti sta dve varianti
- kratka po kanalu - strma (od cca 15 do 30 minut)
- dolga po isti poti kot gor (od cca 22 do 40 minut)

Za spust po kanalu je potrebno imeti utrjene stegenske mišice.Jaz bom verjetno letoš še hodil okoli, mogoče prvi spust po kanalu.

Razmere, ki jih je opisal Tomaž so možne, vendar ni tako hudo. Od oktobra sem bil že 42 gor, tako da Kališče že precej dobro poznam in sem doživel že vse od mraza, vetra do toplote.

Je pa to tekma duha, da ko prideš v dolino lahko zopet obrneš gor. Pomembni so tudi žulji tako na nogah kot rokah in pa da se ne vname zadnjica (smešno, vendar čisto mogoče).

Lep pozdrav
zafi napisal/-a:ker sem nov me zanima mau več o tem Kališču. a se to z gojzarji teče, a maš opremo s sabo, as e gre po poti, a se jo kar na glih useka...

Gojzarji ali pa najlažji copatki. Načeloma imajo zmagovalci kar tekaške copate (tudi v snegu). Jaz sem imel vedno s sabo še rezervne pare (2-3). Pridejo prav v primeru razmočenega terena ali pa v izogib žuljem.
Lanski znagovalec pa je bil v gojzarjih in gamašah.
Torej vse je stvar individualne odločitve.
Za dosego vidnejšega rezultata je zelo dobro poznati bližnjice. Če prideš na trening tekmo ti lahko pokažem tudi variante za spust.
 PPoce
Jaz bi priporočal gojzarje z dobro zaščito proti vodi (Gore Tex) - lani je bila zgornja četrtina proge v južnem snegu in pred tem še cca četrtina v blatu.
Lani sem imel lahke pohodne/tekaške copate (Nike Teocalli), Gore Tex je dobro skrbel za suhe noge, podplati pa so malo pekli proti koncu.
Letos vsekakor bolj robusne/prave gojzarje.
Palice pa pod nujno.
In pri vsej stvari gre bolj za hojo kot za tek.

Lep dan
Uporabniški avatar
 milan
Lani je bilo mokro, ni pa bilo tako vsa leta. Če bo vreme suho in jurišate na rezultat potem je bolje imeti lažjo obutev. Ampak spet bom rekel...ni pravila.
Uporabniški avatar
 Dule
marjan napisal/-a:Pomemben je spust, kajti sta dve varianti
- kratka po kanalu - strma (od cca 15 do 30 minut)
- dolga po isti poti kot gor (od cca 22 do 40 minut)

tega kanala pa še ne poznam..upam da ni prosti pad.. :shock:

So pa bližnjice zelo varljive, ker ti poberejo ogromno moči..Meni se je lani po četrtem vzponu že kar "zvezdice" kazale pa je bil še dan :lol: :lol: Letos pa po pamet in tadolgi položni progi.. 8)

Najprej pa gleženj pocajtat - če kdo že dolgo ni videl mavrice jo lahko pri meni- včeraj je bil gleženj rdeč, danes vijolčen, jutri plav pa nato zelen rumen... :oops: vse to zaradi k***** košarke :?
Uporabniški avatar
 milan

1. trening tekma bo predvidoma v sredo 9.3.2005 , zbor ob 16.00 na parkirišču nad Mačami.

Zamudnikov ne bomo tolelirali zato bodite točni.
Skupaj bomo odšli do potoka (10min). Ob potoku je štart poti na Kališče.
Pot si vsakdo izbira sam poljubno. Višinske razlike je 830 m.
Izkušnje iz preteklih let nam obetajo čase od 36min pa do 55min. ( v suhem vremenu)
Če bo sneg lahko prištejete do 10 min.

Čas si meri vsakdo sam.
Okrepčevalnice so samo v lastni režiji
Po prihodu na cilj sledi spust po lastni presoji.
Nazadnje spremenil milan, dne 20 Feb 2010, 03:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 mirko1
sreda se bliža pa me zanima kakšne so razmera na kališču,ča kdo ve.kako je kaj spluženo za poletne gume.
lp,mirko
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA