Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 ouka81
Tekaško društvo Vzpon organizira 1. vzdržljivostno preizkušnjo: 6 urni vzpon na Pečke, kjer bomo ugotovili, kdo v 6 urah pride največkrat na Pečke. Vabljeni vsi ljubitelji pohodništva, teka in vsi, ki bi radi preizkusili svojo kondicijsko pripravljenost.

Start prireditve bo v soboto 25. aprila 2015 ob 9.00 v kraju Log (občina Ruše). Začetek vzpona je konec kraja Log (400mnv), kjer se začne planinska pot proti Pečkam.

Kako do nas? V Bistrici ob Dravi zavijemo za smer Pečke in po 2 km smo na štartu!

Cilj bo pri domu na Pečkah (720 mnv), proga je dolga 1,3 km višinska razlika je 320m, proga je strma in se vzpenja vse do cilja. Planinska pot (markirana), poteka po gozdu vse do cilja, uporaba palic je priporočljiva. Vrača se po isti poti, tako da priporočamo pazljivost. Tekmuje se na lastno odgovornost! Štejejo samo vzponi doseženi med 9 in 15uro. Prihod po 15 uri ne šteje! Vzponi se bodo beležili v zvezek na startu in na cilju.

Na Pečke vodi tudi cesta iz Loga 3km od tega 1km asfalt 2km makedam cesta (dobro ohranjena). Na Pečkah je velik parkirni prostor, koča je odprta in nudi čudovit razgled v dolino. Kategorije:
1. Moški A do 40 let

2. Moški B nad 40 let

3. Ženske C do 40 let

4. Ženske D nad 40 let

PREDPRIJAVE DO 24.APRILA 2015 ALI NA DAN PRIREDITVE DO 8.30 URE !

Predprijave zbiramo na tej spletni povezavi: http://tekaskodrustvovzpon.weebly.com/

Štartnina 10eur se plača na dan prireditve do 8:30 ure! V štartnino je všteta spominska majica, okrepčila na startu in cilju in malica. Najboljši v kategoriji prejmejo medalje, najboljša v moški in ženski konkurenci prejmeta pokal.

Še enkrat vabljeni na Ruško Pohorje! :laola
Uporabniški avatar
 ouka81
Prijave se že počasi polnijo,tako da 25.4.2015 vsi vabljeni na Pečke :wink: na koči se lahko :drink na začetku proge bomo vsi :D prvi del proge :| :shock: drugi del :oops: :--( zadnji del :? :) :D :clap:
Profil trase bo v kratkem objavljen.Se vidimo na Pečkah :laola
 Bronco
Pozdravljeni,

pozdravljam vašo prireditev in se je že zelo veselim... Glede na to, da večkrat tedensko opravim ta vzpon, pa se mi porajajo pomisleki glede varnosti. In sicer, pišete, da bo spust potekal po isti poti kot vzpon... To se mi ne zdi najbolj primerno, sploh v zgornjem, zadnjem delu vzpona, kjer so skale... Tam je namreč teren precej krušljiv in zelo hitro se kak kamen sproži izpod kakšne noge in lahko resno poškoduje spodaj vzpenjajočega.
Pa tudi sama pot navzdol je na tem mestu precej zahtevna in nevarna.

Če dovolite, bi vam svetoval spust po drugi smeri, od koče navzdol in levo čez gozd ob cesti in potem znova čez gozd in zadnji del magari po cesti... Ta trasa spusta bi bila, po mojem skromnem prepričanju, neprimerno bolj varna od vaše, prvotno zastavljene. Res je morda kakih sto metrov daljša, je pa prav tako lepa in zaradi same sestave terena, neprimerno varnejša in lažja za spust. No, zgolj v razmislek.

Se vidimo na vaši prireditvi. Pa srečno! :wink:
Uporabniški avatar
 ouka81
Pozdravljen BRONCO,da ti odgovorim na vprašanje: pred zadnji del, ki ga navajaš je strm, vse skupaj kakšnih 20 metrov, malo dodatne previdnosti, nič tragičnega ni :wink: , bo pa še dodatno v pomoč za tistih par metrov zavarovano z vrvjo.To pot se da v celoti pretečti, časi se gibljejo od 14 do 20 minut, odvisno od posameznika. Je pa izziv pravi gorski vzpon :D To pot sem opravil že nešteto krat, brez problemov, pot je planinska in markirana. Gorski teki in podobni več urni vzponi pač niso isto kot sprehodi po parku!

Se vidimo na PEČKAH :clap:
 Bronco
@ouka81: Seveda, vzpon ni sporen, meni se dvom poraja pri spustu! no, bomo videli. Škoda bi bilo, če bi prireditev zasenčila kakšna neprijetnost. lp.
 TONEK
Ni težava v oddaljenosti, ni težava v trajanju tekme, težava je v glavi (moji) in najbrž še marsikateri. Obožujem ravnino, prislonjeno v breg, tekma pa zahteva tudi moralno zadovoljstvo, tega pa hitro zmanjka, ko vidiš, da si v istem košu (kategoriji), kot 20 let mlajši konkurenti. :?
Če ne pričakujete res samo mladih, katerih večina se bo podila po trasi dve, mogoče celo tri ure, in obnemogla, vam predlagam tri kategorije, ki so že uveljavljene na podobnih tekmah, insicer:
-do 35 let,
-od 35 do 50 let in
-nad 50 let.
Pa lep pozdrav.
Uporabniški avatar
 ouka81
Tonek letos je to prva tekma,da vidimo odziv, število ljudi. Za drugo leto pa ni problema za več kategorij.Mislim pa da so 40 ali pa 50 letni tekmovalci na teh progah,še posebej pa na tej progi zelo konkurenčni,če ne celo boljši od mlajših kolegov,sem že videl dosti krat na svoje oči,tako da kr pogumno in taktično :laola Tisti ko pa se bodo po tvoje zagnali pa verjami da bodo kar hitro hodili in ne več tekli :oops:Tako da pamet v noge :D Prijavljenih je kr nekaj starih dobrih korenin tako da bo konkurenca za vse dobra :mrgreen:

Vljudno vabljeni na strmine Ruškega Pohorja!
 TONEK
Ste že preračunali, koliko vzponov naj bi dosegel zmagovalec?
Jaz mislim, da je kar nekaj fantov z gorenjskega konca ob idealnih vremenskih pogojih sposobno doseči številko 14.
Nazadnje spremenil TONEK, dne 07 Apr 2015, 20:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tabonir
Bronco napisal/-a:A pol se nam onim, ko računamo na 6-7 vzponov, sploh splača hoditi? Da ne bomo bolj v napoto ta hitrim :lol: :lol: ?

:D Ne, ne, ne boš v napoto :D , jaz planiram max. 4 vzpone! :D
Uporabniški avatar
 ouka81
Bronco,hehe to so samo številke,sedem vzponov je odlično,sploh neboš v napoti v bistvu boš med vodilnimi :laola Boris za tebe pa tudi vem da boš v ospredju hehe :D :D
Uporabniški avatar
 ouka81
Prvih sedem absolutno v moški in ženski kategoriji prejmejo :D še praktične nagrade,vsi udeleženci vzpona prejmejo spominsko priznanje z število vzponov ki jih opravijo :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA