Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Sicer sem se šele sedaj spomnil pa da le nekako odprem to temo, če je že kdo ni.
To je res izredno zanimiva stvar, ki se dogaja na Bohinjskem jezeru, potem gorsko kolo in nazadnje še tek v hrib :lol: .
Sedaj se nisem spomnil točnega naslova za TRIATLON JEKLENIH, ki bo letošnje leto.No pa nič zato bom potem ga kmalu našel in dal gor povezavo, če bo koga zanimala ta zadeva.
No jaz bi se udeležil te prireditve samo rabim da se mi pridruži še en kolesar,pa nekdo ki bi šel s čolnom.Tako bi lahko sestavili trojko, ki pa bi bilo tudi zelo zanimivo.
Kdor je za naj mi sporoči pa da se poveselim te udeležbe!
ČAO!
 laufar
Alpinsport Bohinj, potem pa klikneš Triatlon klub Bohinj in si gor!
Uporabniški avatar
 Matevz
To ni fora, da se grejo trije. To moras sam narest :!: :!: :!:

BTW: najhujse pa je s cilja nazaj na Rudno polje pridt.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Hja jaz bi šel sam.Sam problem je v tem da zaenkrat sploh še ne znam dober veslat in nimam svojega čolna. :wink:
Predvsem zaradi tega me mika iti v trojkah.Če pa bi imel možnost iti solo, pa zakaj ne, nikoli se ne ve!
Tudi to imam v planu samo moram zrihtati en gorsko kolo, ker imam doma eno staro specialko iz časov Franca Jožefa :lol: :wink: .
No na njej še zmeraj poganjam, ampak to ni to!
Drugače sem pa predlani bil samo gledalec na tekmi.Ker sem nekega znanca spremljal in sem bil tako prevzet nad tem dogajanjem na samem jezeru, in potem kar se je vse dogajalo na sami progi, da sem si dejal, da je to zadeva,
ki jo moram okusiti.
Tako sedaj nekako zbiram sredstva, da se bom potem čimprej spravil v ta pogon.
ČAO!
Uporabniški avatar
 miro
Drgač Tomaž , pa sva bila oba že v štafetah , seveda različnih, meni je bil že tek kar hud, mogoče se bom pa kdaj naučil veslati , človek nikoli ne ve.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
miro napisal/-a:Drgač Tomaž , pa sva bila oba že v štafetah , seveda različnih, meni je bil že tek kar hud, mogoče se bom pa kdaj naučil veslati , človek nikoli ne ve.
Lp
Miro

Ja res je Miro tudi štafete imajo svoj čar.
Ampak, da narediš vse popolnoma sam od začetka do konca, to pa da dirki poseben pečat in tvojemu doživetju :lol: :wink: .
Kar se pa tiče tega kdaj se bomo naučili veslati pa mislim da sploh ni problem kako in kaj.Če se bom kaj prevračali pa nas bojo potapljači reševali se bojo še oni kaj zmigali :lol: :wink: .
No šalo na stran, mogoče se bom pa že letošnje leto kaj začel priučiti veslanja.Pa da si kje sposodim čoln pa ojla muri.
ČAO!
 hribovc
tomaz.zupancic napisal/-a:
miro napisal/-a:Drgač Tomaž , pa sva bila oba že v štafetah , seveda različnih, meni je bil že tek kar hud, mogoče se bom pa kdaj naučil veslati , človek nikoli ne ve.
Lp
Miro

Ampak, da narediš vse popolnoma sam od začetka do konca, to pa da dirki poseben pečat in tvojemu doživetju :lol: :wink: .
Kar se pa tiče tega kdaj se bomo naučili veslati pa mislim da sploh ni problem kako in kaj.Če se bom kaj prevračali pa nas bojo potapljači reševali se bojo še oni kaj zmigali :lol: :wink: .
No šalo na stran, mogoče se bom pa že letošnje leto kaj začel priučiti veslanja.Pa da si kje sposodim čoln pa ojla muri.
ČAO!

Triatlon Jeklenih je v prvobitni obliki samo za pogumne, cagavi odpadejo že na začetku
 laufar
Prvotna oblika triatlona jeklenih je bila samo za posameznike, trojke so samo za softiče! 8)
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
hribovc napisal/-a:
tomaz.zupancic napisal/-a:
Lp
Miro

ČAO!

Triatlon Jeklenih je v prvobitni obliki samo za pogumne, cagavi odpadejo že na začetku

Tukajle te pa podprem hribovc čeprav se malce čudno sliši, ampak kaj naj drugega če pa nimam čolna in skoraj neznam veslati.Rad pa bi se udeležil tega tekmovanja vsaj za delček tretino te proge.
Ja ta triatlon mi je tudi izziv, ki bi ga rad čimprej spravil pod streho in ga realiziral.
Mislim, da bom že letos začel delati na tem potem bomo pa videli kako in kaj se bo razpletlo v tej smeri.
Ali je kdo kandidat da bi me naučil naspidirati čoln?
Pol pa kot Iztok Čop imuri čez jezero :lol: :wink: .
Ma kaj hočeš vsako stvar je treba enkrat probati kajne?
ČAO!
Uporabniški avatar
 miro
Z vsem se strinjam z vami , vendar sem hotel spomniti Tomaža , da je bil predlanskim " štafetni tekmovalec" , ne pa gledalec.
Lp
Miro
 mojA
Živjo!
Zanimiva stvar tale triatlon. Kakšni čolni pa so? Če je kajak, ni problema. Veslanje ima pa tudi svoj čar še posebej, če vsaj malo obvladaš. Sploh ni tako težko. Ko malce osvojiš, uživaš! Lansko leto sva šla z mojim v začetni tečaj k Skokom v Tacnu. Super zadeva! Sedaj bo spust po Soči užitek, ne pa le želja priti skozi.

http://www.skok-sport.si/

Naju je imela Marjeta - super punca! Sicer si pa oglejte njihovo internetno stran - sigurno ste že slišali zanje.
V torkovi številki Gorenjskega glasa je bil objavljen naslednji članek:

Zadnja sobota v avgustu je tradicionalno rezervirana za triatlon jeklenih v Bohinju. Izjema je bilo lansko leto, ko je tekmovanje zaradi finančnih razlogov uradno odpadlo. Letos pa tekma 27. avgusta zagotovo bo. "Dobili smo glavnega sponzorja in z njim tekmovanje dobiva nov naziv - Teva Triatlon jeklenih. Pogodba za sedem let je že podpisana, torej vse do 25 izvedbe. Tekmo kot vedno želimo izpeljati na visoki ravni, večjih sprememb v primerjavi s preteklimi leti ne bo. Število tekmovalcev bomo tako morali zaradi varnosti na jezeru in obremenitve okolja omejiti. Prostora bo za 120 posameznikov in 30 štafet. Prijave že sprejemamo", je povedal Karel Medvešček, predsednik Triatlona kluba Bohinj.

Jaz pa dodajam še povezavo na klubsko stran.
 Gravity
Živjo!

Triatlon jeklenih je res fajn prireditev. Kar se veslanja tiče vidite tam vsemogoče do profijev v res hitrih kajakih do nas ki gremo gor s kajaki za divjo vodo. Prvi so hitrejši in če nisi dober veslač neprimerni, zaradi svoje nestabilnosti. Jaz veslam samo nekajkrat na leto s težkim, stabilnim čolnom pa moram rečt da se kr da v eni uri preveslati. Si pa na konc kr cuna, 2/3 tekme pa še pred tabo.
Na kolesu je tud zakon, domačini ven prinesejo svoje piskre in točejo po njih da je veselje. Na kolesu je men še najbolj fajn, no sam se s tem tudi največ ukvarjam.
Gorski tek/hoja pa te stestira do konca, ponavadi če nisi vajen čolna on pol še kolo, boli hrbtenica in kar dobro si je vzeti zložljive palice, ki jih potem na Studorskem prevalu zložiš in sam še spidiraš do Vodnikove koče.

Tuki je pa glavna fora kot je nekdo že omenil. Treba je priti nazaj v dolino. Za to ti bi mogli dat medaljo. :D

LP
Marko

P.S.:Legenda tekme je pa Karl Medvešček-Korl, njega pa ne moreš zgrešit.
Uporabniški avatar
 Filipid
Gravity napisal/-a:P.S.:Legenda tekme je pa Karl Medvešček-Korl, njega pa ne moreš zgrešit.

Ja res je. V vsakem kraju, kjer potekajo take in podobne športne prireditve je ponavadi eden ali pa dva taka Korl-na in če teh Korl-nov ne bi bilo, sem prepričan da tudi marsikatere prireditve ne bi bilo.
Uporabniški avatar
 INOT
Tomaz,ce ne bos nikogar nasel sem lahko jaz rezervna varianta za kajak.Nimam sicer najbolj hitrega ampak bi kar slo.Poleti naredim tedensko 40-50 km po Dravi,tako,da se za kondicijo ni bat.Ta triatlon tudi mene ze dolgo mika posebej ekipno.Lani je zal odpadlo letos pa upam,da me bo kdo povabil zraven.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA