Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

 TONEK
#363958
Tekma se (zame) kar prehitro bliža - in poziv vsem tekačem, preizkusite se, mogoče bo pa zares zadnja :( . Dušan se je organizacijsko vedno potrudil in izkazal, ob slovesu se bo pa sigurno še bolj. V zadnjem 'predalčku' nas je že 12 prijavljenih in upam, da bo na štartu ta številka še precej višja. Do Kok. sedla se je treba malce potrudit, da ne presežeš limita, naprej imaš pa tako opravka sam s seboj in te sotekmovalci, čas, rezultat....sploh ne zanimajo več. :mrgreen:
Ko se priplaziš na vrh, si bog. (in nekaj časa ubog)
https://prijavim.se/calendar/checkings/ ... ovec_2019/
 TONEK
#363962
Super. Lepo nabrušene. :D
...pa zastavo, škljocalnik...
...in da ne boš šla previsoko navijat in mene čakala v nedogled,
sicer oba zamudiva makarone na sedlu in podelitev v dolini :drink
#363964
Jaz bom letos prvič. Sem si reku, da če je res zadnjič, pa moram it.

Leta 2001 me je oče prvič peljal na Grintovec. S počitki vred sva rabila 6 ur od izvira Bistrice. Tisti časi s teka so se mi takrat zdeli nemogoči. No, leta so minila, marsikaj se je spremenilo, postal sem ultramaratonec. Tisti časi niso več nemogoči, na kakšnih stopničkah me jasno ne bo, pod 2 uri in pol bi pa moglo it.

Uspešno borbo vsem.
 vinkop
#363967
jaz sem tudi v dilemi ali bi sel ali ne...problem mi je predvsem tekaska obutev, ki jo imam samo za trde asfaltne, makadamske trase.....verjetno taka obutev ne pride v postev za tek na Grintovec ali pac? kaksno mnenje glede obutve?
#363969
Hm... Nikakor ne spodbujam uporabe navadnih tekaških copatov v gorah, ampak dejansko se da z njimi prilezti skoraj povsod. Je pa dobro, da se znaš gibati v gorah in si navajen dobro stopati. Cestni čevlji (moji, nvm kakšne imaš ti)niso ojačani v predelu prstov, vsak kamen in korenino lahko zelo občutiš, če boš brcnil vanj... Če bo lepo vreme, brez dežja in ne bo spolzko, navzgor ne bi smel imeti problemov (nizka hitrost vzpenjanja) Pri spustu je treba biti nekoliko bolj pozoren, ampak verjetno ne boš prav divjal navzdol. Je pa tudi odvisno od modela in znamke copat, ki ga uporabljaš. Če imaš obutev z malo blaženja boš čutil vsak kamenček, tudi čevlje boš verjetno čisto uničil, sploh ostro kamenje ti zna "razrezati" podplat (odsvetjem kakšne nove :lol: ) Priporočam ti, da v tem tednu skočiš v njih na kakšen bolj zahteven teren in boš hitro videl kako se boš počutil v njih... Še vedno imaš dovolj časa, da potem kupiš kakšne trail čevlje, zagotovo ti bodo prišli prav tudi v prihodnje... :--
 rider123
#363972
Opcija je tudi da se da v torbo "gojzarje" za sestop s kokrskega sedla, do tja ti namreč organizator pripelje opremo. Od vrha do sedla pa počasi in previdno v cestnih čevljih, navzgor ni problema če je suha skala :D
 TONEK
#363974
Večkrat preizkušen @riderjev predlog. V nahrbtnik, kamor si dal cunje za preobleč, daš lažje gojzarje, saj ti pri utrujenih nogah, dolgem sestopu, event. dežju, ki naredi skalo mastno, odlično zaščiti gležnje in učvrsti korak.
Ker sem večni ziheraš, že prej deponiram na vrhu tudi nekaj suhih cunj, saj nikoli ne veš, kakšna temperatura bo tam ob tvojem prihodu. Ogrinjala organizatorja dobijo le tisti, ki jih ponavadi ne rabijo, ker pritečejo na vrh še v soncu, debelo uro pred mano :mrgreen:
 milk
#363978
[quote="TONEK"]Večkrat preizkušen @riderjev predlog. V nahrbtnik, kamor si dal cunje za preobleč, daš lažje gojzarje, saj ti pri utrujenih nogah, dolgem sestopu, event. dežju, ki naredi skalo mastno, odlično zaščiti gležnje in učvrsti korak.

Ravno gojzarji niso primerni, še posebno ne za utrujene noge. Če si utrujen in imaš na nogah dvokilske nerodne gojzarje, sestop ne bo ravno prijeten. Na Grintovec in tudi z njega se da priteči z vsakimi kolikor toliko kvalitetnimi supergami. Če se prav spomnim so nekateri boljši tekači, ko še ni bilo tako specialnih modelov za gorski tek, tekli z lahkimi, hitrimi cestnimi copati, pa se jim je kar dobro obneslo. Tudi jaz sem eno leto tekel gor s copati, ki so bili načeloma za bosonogi tek. Popolnoma mehki brez blaženja. Največji problem je bil v tem, da niso imeli stranske opore in niso bili stabilni. Edina posledica je bila nekaj minut slabši čas. Tudi uničil jih nisem, sploh se jim ni poznalo, da so bili na Grintovcu.

Jaz bi Vinkopu raje predlagal, da si gre kupit lahke superge za gorski tek, s profilom, ki jih je možno dobiti tudi že pod 100€. Če se namerava prijaviti na Grintovec, mende ne bo to edini njegov gorski tek in mu bodo še velikokrat prišli prav. Jaz imam samo za tek 10 parov superg, vsake za svoj namen. Resen rekreatevec mora imeti vsaj nekaj parov, za različne terene.
Nazadnje spremenil milk, dne 15 Jul 2019, 10:40, skupaj popravljeno 1 krat.
 vinkop
#364032
prijava oddana, to bo moj prvi uradni tek, seveda ce si zadnji dan zaradi zivcnosti ne premislim in ostanem doma....najvec me begajo vprasanja kje parkirati avto, kako je poskrbljeno za vrednostne stvari, denarnice, telefoni, kljuci, garderoba itd....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA