Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

 uporab123
#364877
Pozdrav vsem.

Nedolgo nazaj sem se pogovarjal z enim parom, ki obiskujeta dvakrat tedensko tekšake treninge v Ljubljani in izvedel, da hodita po tekaških maratonih, tudi izven Slovenije.

Dejansko je to skupina tekačev, ki ima organiziran skupen prevoz in nastanitev ter potuje na tekaške maratone v evropska mesta v katerih nato tudi preživijo nekaj časa, kot sem na hitro izvedel. Bili naj bi že v: Berlinu, Milanu, Atenah, Madridu, Rimu

Na žalost nisem izvedel v kateri tekaški skupina sta ali kako to dejansko izgleda.

Zdi v redu, združiš druženje in rekreacijo s skupnimi potovanji kjer so morda tudi nižji stroški. Stkejo se tudi prijateljstva in je vse skupaj dobra ideja. Ne vem pa če to tudi v praksi tako funkcionira?


Ali vam je kaj znano v zvezi s tem? Ali imajo tekaške skupine pogosto organizirana skupna potovanja v tujino na maratone? Mislim, ali se takšna praksa potovanj in druženja, kot si zamišljam tudi prakticira?

Če kdo ve, hvala
 spela*
#364886
Z Vitezi dobrega teka sem bila petkrat na maratonu v Berlinu. Organizirajo odhode na kake tri maratone v tujino na leto, v različne kraje - pred kratkim so npr. bili v Moskvi.
Obiske maratonov in drugih tekov v tujini organizirajo tudi Urbani tekači (nazadnje so pred nekaj dnevi bili na Lošinju).

Prednosti:
- nimaš sam skrbi z organizacijo
- včasih je startnina za skupine ugodnejša
- skupinski odhod, medsebojno spodbujanje (ponavadi gredo zraven tudi netekači, ki gredo na izlet in navijat)
- nova znanstva in prijateljstva

Pri Vitezih dobrega teka kontaktiraj Marka Robleka ali Igorja Zonika, pri Urbanih tekačih ( www. tekaskitrener.si ) pa Urbana Praprotnika.
Uporabniški avatar
 ales
#364890
Večina zgornjih argumentov drži, le da je moja izkušnja (po pretečenih cca 50 polmaratonih in maratonih v tujini), da če se zbere štiri do pet istomišljenikov je potovanje v lastni režiji 30-50% ceneje (letalo, najem avtomobila, apartmaja). Vendar to ne ustreza vsem.
Je pa fino, da imamo možnost izbire.

lp Aleš

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA