Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

TEK IN POHOD V KARAVANKE

SREČANJE NA JEPCI

Da je Evropa podrla meje tudi v Karavankah bo dokaz 1. gorski tek Srečanja in pohod na prelaz Jepca (1578 m) do podrte Anine koče pod Kepo. Tako bo s slovenske strani, iz Belce (med Dovjim in Gozd Mrtuljkom) gorski tek (7 km, 460 m višinske razlike). Iz avstrijske strani, iz Loč ob Baškem jezeru pa družinski pohod. Štart teka v soboto 4. junija ob 10.00 v Belci, pohod ob 8.00 v Ločah. Prvi trije absolutno v gorskem teku na razglasitvi ob 13:00 dobijo denarne nagrade (150-100-50 evrov), tekači bodo razdeljeni v pet kategorij. Častno pokroviteljstvo so prevzeli dr. Valentin Inzko, avstrijski veleposlanik v Sloveniji, dr. Ernest Petrič, veleposlanik R Slovenije v Avstriji, Walter Harnisch, župan Bekštajna in Jure Žerjav, župan Kranjske gore.
Uporabniški avatar
 ziga
A mogoče veš kdo je organizator?

Žiga
 hribovc
ziga napisal/-a:A mogoče veš kdo je organizator?

Žiga

Seveda vem. Joerg Heider, pa glavni sponzor tud'
Uporabniški avatar
 miro
Hribovc , ali ti je znano še kaj?
Kategorije , profil proge...
Verjetno bodo vsi boljši gorski tekači tam. Mogoče se bom tudi jaz kot rekreativec , skoraj domačin tudi prijavil.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 mirko1
mislim da bo večina boljših tekačev tekla na mohor,ki šteje za točke gorenjskega pokala.je pa res zanimivo,na tem teku na jepco pa lahko kar krepko zaslužiš dnevnico za ta dan. :D .nagrade so kot v tujini.
verjetno pridem na ogrevanje kolena na jepco.se vidmo.rabim točke za duletovo lestvico 8)
lp,mirko
Uporabniški avatar
 miro
Mirko , boljši tekači so tam, kjer je denar , ne pa tam kjer delijo točke. Se boš sam prepričal.
Lp
Miro
 hribovc
miro napisal/-a:Hribovc , ali ti je znano še kaj?
Kategorije , profil proge...
Verjetno bodo vsi boljši gorski tekači tam. Mogoče se bom tudi jaz kot rekreativec , skoraj domačin tudi prijavil.
Lp
Miro

kategorije so do 18, do 30, do 40, do 50 in nad 50 let

info 00 386 - 40798 680
štartnina 8 eurov (2000 sit)
Uporabniški avatar
 miro
Še ena informacija. Na treningu so eni pretekli progo mislim , da okoli 32 ali 36 minut. Nisem si dobro zapomnil. Včeraj zvečer sem dobil informacije iz druge roke.
Velika verjetnost je , da pridem, ter odtečem progo v urci in tolko.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Dule
miro napisal/-a:Mirko , boljši tekači so tam, kjer je denar , ne pa tam kjer delijo točke.
Lp
Miro

Miro, menim da zelo malo tekačev (tudi boljših) teče zaradi denarja tudi zato ker je denarnih nagrad malo :roll:

Na Jepco bo pomoje prišlo ene par zelo dobrih, ki si bodo razdelili tri denarne nagrade, ostali pa bodo šli tja kjer jim bo pač najbolj ustrezalo (organizacija, bližina, sama proga, točke :lol: ..):P

Veliko več nas teče (zraven mislim tudi večina boljših tekačev) samo za točke, dobro malico po teku ali pa kar tako za dobro počutje in zaradi druženja :wink: .
Uporabniški avatar
 miro
Dule se strinjam tudi s tabo- Boljši tekači bi moral dati v narekovaj.
Drugače pa se jaz osebno izogibam teči na rekreativnih tekmovanjih , kjer so denarne nagrade , startnina je draga , organizator "navadnim" rekreativcem ne nudi prav veliko , na prvih mestih pa se pojavljajo ponavadi ista imena. Ponavadi sem imel očutek , da so si "favoriti" sploh malo porazdelili teke, da si niso preveč skakali v zelje.

To je seveda samo MOJE mišlenje in ni nujno pravilno.

Na Jepco pa bom vseeno odšel zato , ker je to prvi tek , na pragu mojega doma in bi bil prav izdajalec ,če ne bi odšel.
Če pa bom imel občutek , da organizator ne poskrbi dobro za vse tekmovalce me naslednjič pač ne bo , pa še ostalim bom svetoval enako.

Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Dule
miro napisal/-a:Drugače pa se jaz osebno izogibam teči na rekreativnih tekmovanjih , kjer so denarne nagrade , startnina je draga , organizator "navadnim" rekreativcem ne nudi prav veliko , na prvih mestih pa se pojavljajo ponavadi ista imena. Ponavadi sem imel očutek , da so si "favoriti" sploh malo porazdelili teke, da si niso preveč skakali v zelje.

Miro se strinjam, sploh pa višina startnine ni merilo za zadovoljstvo na teku nas "navadnih tekačev". Malo moti npr. če je visoka startnina pa vidiš da so prireditev podprli bogati sponzorji.. Tudi jaz grem rad na "vaške" teke, kjer se običajno bolj potrudijo za nas "navadne tekače" :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA