Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 milkec
Ja tole imam že nekaj časa ogledano in mogoče bom pa šel... Ampak jaz se to tako tako odločim, od trenutnega navdiha. Edino kar me moti je to, da je po avstrijski navadi potrebno številko dvigniti dan ali dva prej!
Uporabniški avatar
 boris
[quote="Damijan"]Bogata tekaška jesen nudi tudi tale maraton

http://www.grazmarathon.at/

Je že kdo bil? Menda se teče dva kroga, pravijo, da je dost ravna proga...

Prosim za kakšno informacijo iz prve noge...[/quote]

Za Graški maraton si se verjetno že odločil. Sam sem bil na tem maratonu že 2X. Tudi letos sem prijavljen. Proga je dolga 21 km, za 42 se teče dva kroga. Štarta se pred opero, nekaj časa se teče po mestu, potem pa ob Muri, najprej po desni strani in po levi strani nazaj. Proga je v glavnem ravninska. Je pa kar prijetno vzdušje na tem maratonu.

LP, Boris
Uporabniški avatar
 Damijan
Boris,

hvala za informacije...sicer pa: ne, nisem se prijavil, malo rajca Lj maraton z novo traso...če se bo vse poklopilo. Sicer pa - z radovednosthjo čakam tvoje poročilo
Uporabniški avatar
 boris
Damijan

Jaz grem v Graz na 21, to mi bo trening za Ljubljanskega, kjer bom pa sel na 42. Ja, bo zanimivo laufat po spremenjeni progi.
Za Graz pa upam, da bo vreme boljše kot lani, ko je skoraj ves čas deževalo.
Se čujemo. Boris
Uporabniški avatar
 boris
To bi sicer spadalo med poročila s prireditev, pa bom kar nadaljeval v tej rubriki...
da je v Gradcu, v odličnem vremenu za tek (oblačno in 13 °C), potekal 12. maraton. Zraven 42. km preizkušnje je tu bil še polmaraton, tek na 10 km in štafetni teki. Menda je bilo vsega skupaj čez 6500 tekačev, med njimi sem naštel 6 Slovencev, en na 42 in pet na 21 km. Glede bližine sem presenečen, da je vsako leto le za vzorec slovenskih tekačev. Sicer pa odlično organiziran tek, odlična proga, malo po mestu, večina pa vzdolž ene in druge strani Mure. Na progi dovolj pijače, tu in tam glasbene skupine, ves čas pa kar nekaj ljudi ob progi, največ seveda v centru mesta in pred opero, kjer je tudi start in cilj. Na koncu testenine, jogurti, sadje, pijače, odlični bio kruhki, vsega v izobilju.
Najboljši na 21 km je pritekel Heit Manfred (AUT) s časom 1:09:45.55, na 42 km pa Kapkyai Henry (KEN)s časom 2:13:19.26. Med ženskami je na 21 km zmagala Kummerer Birgit (AUT) s časom 1:25:19.46, na 42 km je zmagala Gradwohl Eva-Maria (AUT) s časom 2:40:16.20. Čas se je meril na vsakem kilometru, rezultati pa so bili objavljeni na internetu takoj ko je tekač prišel v cilj.

LP, Boris
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No to pa so teki upam da se tudi jest kdaj pojavim na takem teku in doživim vse to kar vi opisujete. Vsa čast za to.

:P :oops: :oops: :oops: :oops: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :P
Uporabniški avatar
 Damijan
Boris, hvala za napisano, drugo leto zagotovo tečem tudi v Grazu... Če ne celega, pa vsaj 21-tko. Zaradi vzdušja in za trening. Se vidimo v LJ.
Uporabniški avatar
 boris
Damijan, Nadj@, milkec in vsi, ki nameravate odteci graski maraton. Vsakemu je na teku vsec kaj drugega, a lahko trdim, da vam ne bo žal.
Ker sem na spletu oz na forumu le tu in tam, bi rad samo se dodal, da sem po maratonu na avstrijski televiziji gledal kratko reportazo o maratonu. Omenili so, da je en kenijski tekac tekel slep in postavil svetovni rekord za slepe (okrog 2:40). Z njim je tekel se en tekac s katerim je bil povezan s kratko vrvico. Da so kenijca lahko spremljali v njegovem temu, so se sotekači menjavali.
Kot zanimivost se morda to, da na cilju dobis medaljo, ki pa je majhen CD s propagandno vsebino oz z nagovori funkcionarjev in glede na ime maratona (kulturni) tudi nekaj kulturnih vsebin.
Zal pa res ni mozno dvigniti stevilke na dan maratona, tako, da se je potrebno organizirati. Torej drugo leto nas bo že več.

Ljubljana, prihajamo!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA