Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Lep pozdrav vsem prijateljem teka na Črno prst!
Na kratko o zgodovini teka.Prvi tek na Črno prst je bil organiziran davnega leta 1970 pod imenom PLANINSKI KROS.Na startu so se kljub poprejšnjem velikem zanimanju pojavili le trije domačini.Čas zmagovalca 1,01min.Za tiste čase zavidljivo dober čas.
Po vseh preverjanjih o takratnih tekih v hrib smo bili prvi organizatorji gorskega teka pri nas,in kod taki doživeli hudo kritiko predvsem z strani PZS.Kritika je bila tako ostra,da smo z tekom prenehali in se lotili oraganizacije drugih tekov.
Pred desetimi leti pa smo ponovno organizirali tek na Črno prst,ki je med gorskimi tekači zelo priljubljen in velja za zahteven gorski tek ali bolje rečeno tisti ta pravi!
6500m dolga trasa kjer tekač premaga 1300m.n.v. ni mačji kašelj.Vletu 2005 bo proga zopet taka kod je bila se pravi najkrajša pot do vrha .
Štart bo 03.09.2005 ob 9.00 na cesti na odcepu za vas Trtnik.Čas za prijavo od 6.30 do 7.30 v prostorih večnamenskega objekta v Podbrdu,ki je v neposredni bližini starta.Pomembno je da pridete do časa zaradi pravočasne oddaje garderobe,ki jo moramo pripeljati do vrha.
Vse,ki ste se našega teka že udeležili prisrčno vabimo ravno tako pa tudi tiste,ki še oklevate pridite v Podbrdo nebo vam žal!
Lepo se imejte uživajte kjerkoli že boste pa lep pozdrav iz Baške grape.Jožko
 Jožko
Lep pozdrav vsem!

Sedaj me pa že prav malo skrbi kje so vsi gorski tekači,ki so prihajali na tek iz Podbrda na Črno Prst.Mislim,da je to tekma,ki je vredna obiska,dobro organizirana v prijetnem vzdušju in prekrasnem okolju tekma za prave gorske tekače.
Zato prisrčno vabljeni 3.09.2005(sobota) v Podbrdo.Tek šteje tudi za Primorski pokal.
Lepo se imejte in vživajte kjer koli ža boste! Jožko
Uporabniški avatar
 Dule
Jožko nč bat :wink:

Ste se že tolikokrat dokazali, da menim da bo tudi tokrat tek na Črno prst dobro obiskan in pravi gorsko tekaški praznik.
Praviš da bo tek zopet po najkrajši poti do vrha; bo potrebno it po pameti, da ne bo pulz ves čas poti na maksimumu.

Samo še da bo vreme taprav in se vidimo na startu v Podbrdu :D :D .

ČAU ČAU
Uporabniški avatar
 T1
Jožko napisal/-a:Lep pozdrav vsem!

Sedaj me pa že prav malo skrbi kje so vsi gorski tekači,ki so prihajali na tek iz Podbrda na Črno Prst.Mislim,da je to tekma,ki je vredna obiska,dobro organizirana v prijetnem vzdušju in prekrasnem okolju tekma za prave gorske tekače.
Zato prisrčno vabljeni 3.09.2005(sobota) v Podbrdo.Tek šteje tudi za Primorski pokal.
Lepo se imejte in vživajte kjer koli ža boste! Jožko

Pozdravljen,

zanima me, a je tekma samo za profije, a tudi kakšen bolj počasen lahko pride? So kakšne časovne omejitve? Ne vem, mene klanc kar zmatra :oops: !

LP T1
 aleksander
Sigurno pridemo, mislim pa da lahko pridemo tako amaterji kot profesionalci, Jožko ali ne ?? :wink: :wink:
 Jožko
Lep pozdrav!
Bravo fantje,se mi je kar kamen odvalil od srca ko sem vas slišal(prebral)
Vsekakor se bomo tudi letos potrudili in poskušali tekmo izpeljati na takem nivoju kod vse ostale doslej.
Je pa organizacijo tekme prevzela mlajša ekipa,tako da" tastari "stvari spremljamo bolj od daleč seveda pa pomagamo vse,kar od nas želijo.Prepričani smo da bo vse OK.
Kar pa se tiče same tekme pa nekaj informacij,ki vas zanimajo:
Čas teka je omejen na 2 uri,mislim pa da jih je do sedaj bilo zelo malo tistih ki so ta čas presegli.(normalne planinske hoje je za tri ure)
Od pripomočkov so dovoljene palice.
Vse ostalo pa je klasika,treba je priti na vrh.
Razglasitev rezultatov,podelitev nagrad in malica je v dolini,na vrhu pa so vsi tekači postreženi z slaščicami in čajem.
Če vas še kaj zanima napišite in rade volje vam bomo odgovorili!
Lepo se imejte pa lep pozdrav iz prelepe Baške grape Jožko
PS.na poti sta dve okrepčevanici prva na 1000m.n.v. druga na 1400m.n.v.
Uporabniški avatar
 žine
Seveda pridemo.....če le ne bo predor iz Bistrce preveč potopljen :D
lpŽ
 Jožko
Hojla!
Neboj se Žine,imamo to srečo, da je predor tako zgrajen da vsa voda odteče Bohinjcem tko,da se pol oni brihtajo kam bodo z njo nam pa ostane samo lepo in suho vreme kakor "skoraj" vedno do sedaj!
 TIC
MISLIM, DA LETOS PRIDEM NA TA TEK, KER ŠE NIKOLI NISEM BIL. OD TEKAČEV , KI SO BILI NA TEM TEKU SEM SLIŠAL, DA JE ODLIČNO ORGANIZIRAN, TAKO DA MISLIM DA BI BILO VREDNO PRITI NA TO TEKMO.
G.JOŽKO ZANIMA ME ALI SO KJE NA INTERNETU OBJAVLJENI REZULTATI TEGA TEGA IZ PRETEKLIH LET?

HVALA ZA ODGOVOR.

LP
 Jožko
Hojla!
Lep pozdrav in hvala za pohvalno mišljenje o našem teku.Mislim,da bi rezultati teka na Črno Prst še morali biti na strani Lto Sotočje Tolmin Kobarid,ali pa če pogledaš na strani ALPLES TIMING,ki je bil lansko leto uradni časomerilec teka.
Lep pozdrav in se vidimo na teku!
Uporabniški avatar
 Dušan
Jožko, a si vidu, kako se trudiva! Sem te prehitel za "mišji kurac"! Saj nisi jezen?!

lp

Dušan
Nazadnje spremenil Dušan, dne 23 Avg 2005, 11:22, skupaj popravljeno 1 krat.
 Jožko
Nič narobe Duško ,upam da te za tak cajt prehitim na Črno Prst'
ampak če mi prej obljubiš da neboš jezen!

Pa lepo se imej in malo spet na terning,ne preveč počivat! JOžko
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Joze, vabljivo vabljivo zelo vabljivo.
Ampak na maratonu Celje-Logarska imam letos jubilejno peto udelezbo.
Pa ne gre da ne bi zadovoljil svoj ego ( bog daj da se bo ustimalo vreme in umirila Savinja ).
Pol mojega srca bo pa v Baški grapi.

Upam da ste se zglihali s PZS. Zadeva je zelo preprosta tek pod nekimi pogoji naj bo uradno priznana kot psoebna sekcija v okviru dejacvnosti PZS.
To bi morali ze zdavnaj narediti in sprejeti to dejstvo. Potem bi tudi bilo vec reda v hribih. Pa to je ze zdavnaj odkrita topla voda. Imajo naketeri vereini po svetu tudi tako organizirano dejavnost.

Pa prijetno in ustvarjalno borcem v Baški grapi.
 Jožko
Halo!
Lep pozdrav vsem.Kaj počnete v tej dežavni Nedelji?Mislim,da tapravi lavfarji vseeno laufate kje na kaki tekmi,ki se jih tudi danes ne manjka.Jaz pa čakam da se zvedri in jo mahnem proti Črni Prsti,pogledat,kaj nam je to deževje lepega na poti naredilo.
Tek se bliža in mora biti vse OK.Proga bo spet klasična in me prav zanima koliko je vreden rekord Stojana Melinca izpred nekaj let.(50min.20 sek.)
Mislim,da so današnji tekači sposobni ta čas spraviti pod 50,kar bi bilo že fenomenalno.Pa pustimo se presenetiti in počakajmo kaj bo?
DRugače pa vse po starem na našem teku,samo še vas čakamo in gremo!
Lepo se imejte,kjer koli že boste in lep pozdrav iz Baške grape Jožko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA