Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 ziga
Na sv. Duhu na Ostrem Vrhu nad Dravsko dolino bo to nedeljo cilj tekačev in kolesarjev, ki bodo morali premagati 14 kilometrov ter približno 585 višinskih metrov.

Štart prvih bo ob 9. uri pri osnovni šoli v Selnici, na istem mestu pa bodo ob 10.30 uri startali tudi kolesarji.

Startnina bo 1500 tolarjev.

Informacije: 040/692-056, 041/ 896-927, www.kobanc.com
Nazadnje spremenil ziga, dne 19 Sep 2005, 08:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tadejk
Lep pozdrav!

Še drugič letos vas vabimo na gorski tek an Sv.Duh, ki za spremembo od pomladanskega poteka po makadamski cesti. Zato ne bo nič manj razgledov, nič manj naporen,...

Vabljeni!

Tadej
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Pa se nekaj impresij iz bliznje okolice SvDuha za tiste ki jih kaksna razglednica privabi!

nekaj_impresij

Prijeno in ustvarjalno,

Snezni tekac,[/url]
Uporabniški avatar
 Dule
kaj delaš gušte. meni tista sončnega zahoda (ali vzhoda) najboljša :wink:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Dule napisal/-a:kaj delaš gušte. meni tista sonènega zahoda (ali vzhoda) najboljša :wink:

Torej to kar pravis Dule, malo gustov.
Ravnokar sem srecal gorskega resevalca, ki pomaga pri organizaciji.

Povedal mi je da je prireditev dvotirna.
Torej ob 9h je po grabi navzgor ( torej ne ista trasa kot zadnjic po markaciji ) ampak po makadamskih poteh je start teka.

Ob 10.30 pa je start kolesarjev torej z gorskimi kolesi.

Torej ce ni volje za ogled cudovite pokrajine na obeh straneh meje zgoraj na Duhu potem se lahko spustis in ob 10.30 pridruzis kolesarjem.

ŠD Turbina kolikor se spomnim se potrudijo za organizacijo kljub majhnosti teka in romantiène zakotnosti kraja.
Uporabniški avatar
 vucko
Mene zanima nekaj informacij glede štarta kolesarjev ker nisem iz tistih krajev.Po kateri strani bo potekal vzpon?pri gostilni Pec?Koliko je asfalta, koliko makedama?Bo pot dobro označena al se bomo tisti ki poti ne poznamo izgubili? Prosil bi nekoga ki pozna to pot in samo prireditev, da mi malo opiše vse to da nebom v dilemi
Hvala
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
vucko napisal/-a:Mene zanima nekaj informacij glede štarta kolesarjev ker nisem iz tistih krajev.Po kateri strani bo potekal vzpon?pri gostilni Pec?Koliko je asfalta, koliko makedama?Bo pot dobro oznaèena al se bomo tisti ki poti ne poznamo izgubili? Prosil bi nekoga ki pozna to pot in samo prireditev, da mi malo opiše vse to da nebom v dilemi
Hvala

Aha nisem omenil da je to vzpon z gorski kolesi in da gre tam kjer gredo tekaci.

Pot gre po Selniški grabi in sicer po makadamski poti. Start je izpred osnovne sole. Makadamska pot se vzpenja pocasi do enega grebena po ozki temni dolini potem pa prides na grebenu ven ( iz tistega grenebena je tista slika z soncnim zahodom slikan pa je v ozadju mesto Maribor v smeri stare struge Drave ). Potem pa se iz grebena usmeris na levo po strmejsi gozdni poti ( cca. 2m v sirino ) in kar lepa strmina in prides ven na visjem grebenu .
Od tam pa imas potem rahel spust do asfaltne poti ki pride gor iz doline in cca. 2 do 3 km se po asfaltu do Duha.

Tekaci tecejo isto smer le da startajo malo prej.

LAnsko leto je bila varianta za oba medija torej in cestarje in gorske.
Cestarji so sli okoli po asfaltu, gorski pa po prej opisani poti.

Ce je letos ista moznost ne vem.
Vem vsekakor da gorci gredo gor in da tekaci gredo gor.

Kako pa je s cestarji pa ne vem.

Ce si iz daljnih krajev se ti verjetno splaca priti z gorskim. Ker ceste so bolj ali manj podobne pa tudi to naredis hitro tudi sam.

Z gorskim kolesom pa ce nisi od tod pa je pot zanimiva da jo spoznas in se kaksne odcepe za drugic ko bos sam kaj tod taval.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ja se nekaj bi omenil.
Ocitno ta vzpon po tej grabi ne bo vecen.
Namrec ocitno se ne bo odstopilo da bodo tu ( tocno ne vem ampak govori se tam o letu 2007, 2008 ) naj bila zgrajena pretocna elektrarna.
Prav na teh pobocjih. Kaj to pomeni?

Da bodo napeljali cevi do doline do struge Drave in bodo v ugodnih rezimih Drave crpali vodo v zgoraj lezece jezero. V suhih rezimih oz. spicah pa bodo iz jezera spuscali vodo v strugo in pri tem bo ta padec z generatroji ustvarjal v spicah drazjo vendar dragoceno elektriko.
Menda so si izracunali da je izplen kot razlika med crpanjem in padcem vendalre pozitiven ( verjetno zaradi visje cene v spicah kakorkoli ).

KAko in koliko bo se vode preteklo bo verjetno odvisno od investitorja in koliko si zupani v dolini obetajo denarja od tega. Lokalcem tak ali tak vemo da jim je okolje mar sele takrat ko jim pred oknom bagri tulijo.
Dokler pa je to v najlepsih sumah okoli pa se stejejo samo denarji ki stecejo noter ce te sume posekajo.

Tako da se splaca pogledati dok jos ima ...jos samo danas u vasem gradu vec sutra tamo u ....
Uporabniški avatar
 vucko
Hvala za izčrpne informacije!
Kaj čas bodo merili od starta do cilja kolesarjem?

Verjamem da bo pot vsaj malo označena.Vidim pa da vremenska napoved sploh ni ugodna-dež,13stopinj,severni veter.Vzpon vseeno bo?
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
vucko napisal/-a:Hvala za izèrpne informacije!
Kaj èas bodo merili od starta do cilja kolesarjem?

Verjamem da bo pot vsaj malo oznaèena.Vidim pa da vremenska napoved sploh ni ugodna-dež,13stopinj,severni veter.Vzpon vseeno bo?

Odlicno vidim da natancno beres moj tekst.

Namrec severni vzpon...tocno to bi bil ce bi veljalo kar sem govoril Soncni zahod...ampak sem se zmotil tisto je soncni vzhod.

Tako da je sedaj stima ce receva je vpon po JV poti.

S to pripombo da si v spodnjem delu v globoki grabi.

Za sedaj nimam informacije da bi bilo kaj odpovedano.

Moras se to vedeti da vremenske fronte ki prihajajo iz zahoda se cez Smrekovec in Karavanke razblazijo. Tako da okolica MAribora kasira vremensko fronto velikokrat v lazji obliki.
Uporabniški avatar
 vucko
No hvala še enkrat za info.Jaz zagotovo pridem, sem navajen dirksat v vseh mogočih in nemogočih razmerah :D Dokler ne lije kot iz škafa itak ni večjega problema razn za občasne rekreativce.
Če bi pa eventuelno prestavili vzpon pa prosim da še tukaj to javiš
Lp
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
vucko napisal/-a:No hvala še enkrat za info.Jaz zagotovo pridem, sem navajen dirksat v vseh mogoèih in nemogoèih razmerah :D Dokler ne lije kot iz škafa itak ni veèjega problema razn za obèasne rekreativce.
Èe bi pa eventuelno prestavili vzpon pa prosim da še tukaj to javiš
Lp

Mislim da bo ta del Slovenije kolitko kaze napoved zdrzal.
Za tekace bo vsekakor kot zgleda se jasno.
Koleasrji pa mislim da bodo ravnokar uslo.

Ampak v najslebsem primeru bo kaksna plohica.

Jaz bom zjutraj prikolesaril na start za tek. Potem pa bom videl kaj bom naredil. Kljub vsem hribom po ostali Sloveniji in izven Slovenije letos me
vrze iz tira ta predel Slovenije.
KOmaj cakam zimo...
Uporabniški avatar
 mirko1
moker boš v vsakem primeru.mi na stari vrhniki pa tudi.
si povemo jutri zvečer.
lp,mirko
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
mirko1 napisal/-a:moker boš v vsakem primeru.mi na stari vrhniki pa tudi.
si povemo jutri zveèer.
lp,mirko

Tekaci bomo ostali suhi.

Za kolesarje pa je fifty: fifty kolikor poznam sceno tega podrocja
( mokri pa vsekakor od znoja in jutranjih vlaznih meglic ).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA