Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 ero
hoj in zelo zanimivo, hvala za objavo!

imam dve vprašanji:

1. kakšna je dejanska dolžina trekinga? omenja se 'trka 17 km', na adventure portalu piše 35 km, na slovenski strani 40 km, na hrvaški pa nič?

2. je v soboto zjutraj organiziran prevoz na start? čisto do starta ali je za ogrevanje najprej predviden vzpon na vrh Bokolja? :)
 Perdurabo
Dolzina steze za trekking je 40 km, cestovne dirke pa 17 km.Start je od Hrabrova pri Banju(oglej karto na www.islandpasman.com) a ne z Bokolja kot je prej oglaseno.Za prevoz od Tkona do starta se se oglasim,veliko je dela.Ne zelimo obljubit pa zamudit.Pozdrav.
Uporabniški avatar
 ales
Odlično, čeprav me zdaj že skoraj bolj vleče na 17 po cesti.

A cesta je "magistrala" Banj-Tkon(to najbrž ne, ker je ni dovolj), ali je po ta zgornji makadamski cesti po vrhu Pašmana?

Treking pa ob obali? Čez cele Soline, Anteja, okrog Zaglava. Hudo! A je tam sploh pot, al je to kr mal po makiji?

Tkole javno sprašujem, ker hecam še ene par ljudi, ki tudi berejo forum.
 Perdurabo
Od starta se gre na asfalt in potem protiv Tkonu.Nekaj manjo od 17 ampak kar lepo in zahtevno.Trekking gre po makadamu enih 40 procentov.Ostatnih 60 procentov je kamen in rastinje.
Uporabniški avatar
 ales
Ideja za dve tekmi v istem terminu in na istem mestu je fenomenalna! Le jaz se zdaj težko odločim. A ker gre treking po krajih moje mladosti bo verjetno prevladala zahtevnejša varianta.

Še eno zlo "kamnovsko" vprašanje: se je treba držat narisanih smeri, ali le obhodit predvidene KT? Aja, zdaj vidim, da je predpisana celo smer teka...
 Perdurabo
Smer je zacrtan in obvezan.Hvala kaj prasas javno ker bo to in druge zainteresiralo.
 Perdurabo
Negdo me spraseval kako naj pride z Tkona(tam je trajekt) v Banj(tam je start) v soboto.Sestanek pred tekmo je ob devetih zjutra na mestu starta.Logicno je da se pride vecer prej ker ce bo na poti po noci in po tem tekmoval ure in ure.....ne vem.
Uporabniški avatar
 ales
Imam organizatorje mal na sumu, da še niso pretekli celotne trase, zato ne vejo čist natančno kolk bo dolga (joke...). Ker, del od Solin do Žinčene (Zaglav) je tko poraščen, da bo treba hodit čist ob morju, tko da se bo kr nabral kilometrov in dvigov. Škoda k je Lojze že prodal garmina, tile bi bili verjetno tudi hvaležni kupci.
So pa to tereni, kjer smo mi mreže privezval; tko da ne pričakovat prav veliko peščenih plaž, mivke, ...
 Perdurabo
Ales mi smo na Pasmanu celo zivljenje ne pa samo poleti.Tle http://www.islandpasman.com/pages/karta.html mas link na karto na kateri je razvidno 40 km.To kaj so stiri osebe celi dan iskale cim bol atraktivnu varijantu tebi ne pomeni nac?Pridi pa pomagaj,prosim,ker se jaz z trideset let v atletiki(devet v slovenski)ocitno ne poznam v temo!?
Uporabniški avatar
 ales
Perdurabo napisal/-a:Ales mi smo na Pasmanu celo zivljenje ne pa samo poleti.Tle http://www.islandpasman.com/pages/karta.html mas link na karto na kateri je razvidno 40 km.To kaj so stiri osebe celi dan iskale cim bol atraktivnu varijantu tebi ne pomeni nac?Pridi pa pomagaj,prosim,ker se jaz z trideset let v atletiki(devet v slovenski)ocitno ne poznam v temo!?

Ma daj, saj vidiš da se hecam... Čeprav-skoraj zagotovo ni živečega Pašmanca, ki bi šel večkrat po poti iz Pašmana k Anteju(OK, mogoče Božo). To kar si mi tule dopisujemo ne jemlji preveč k srcu. Si pa mislim, da ni prav prijetno zdajle tekat naokoli. Sodnikom pa predlagam, da se ob progi vozijo kar v čolnih. Spet joke.

Res da se ne spoznam prav preveč na organizacijo trekingov, a nekako sem pričakoval bolj uporabo lokalnih poti. Čez Krono, mogoče do križa, tko mal počez ene parkrat.

Sem pa neskončno navdušen, ker bom lahko spet tekal pri Vas!
 Perdurabo
Tud mene ne veseli da tezim.Se opravicujem.Veliko tega smo naredili in se kar je pred nami.Na zacetku smo tud mi organizatorji bli za lazjo varijanto ampak so nam Cimerman,Jankovic in Sivak(gurui trekkinga pri nas) svetovali to off road varijanto tko da bo tezko ampak interesantno.Mivke ni,MTB steza je za laufat.Kamen pak je dober za obmoc stopala in ravnoteze.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA