Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Pozdravljeni tekaški prijatelji!

Če bo vreme držalo. se bom konec tega tedna podal na 24 urni tek/hojo po obmejni pešpoti med Slovenijo in Avstrijo ( od Dravograda do Gornje Radgone: cca 130 km). Možno je da bom štartal v Gornji Radgoni ali v Dravogradu (odvisno od prometnih povezav).

V kolikor vreme ne bo "zadosti stabilno" ali ne bom imel dovolja časa ali ne bom dovolj pripravljen, bom delal le Kozjak (Dravograd- Maribor - 85 km ).

V glavnem, nekam se bom že zapodil- če bo vreme koliko toliko držalo!

Če je kdo zainteresiran za "daljši dril čez drn in strn" po čudovitih poteh Kozjaka in Slovenskih goric (konec tega tedna) - naj se mi javi.

Lep pozdrav! Zvone
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ker dan?
Ob kolkih start in natancno od kod?
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen snežni tekač !

Na pot se bom podal v odvisnosti od vremenskih razmer, najbrž pa v soboto ali v nedeljo zjutraj.

Praviloma se odločam dan ali dva pred tekom.

Če bo v sredo padlo preveč snega in se do sobote ne bo stopil, planiram štart iz G. Radgone proti Dravogradu in do kot pridem(o) - pridem(o)!

Lep pozdrav! Zvone
zvone napisal/-a:Pozdravljen snežni tekaè !

Na pot se bom podal v odvisnosti od vremenskih razmer, najbrž pa v soboto ali v nedeljo zjutraj.

Praviloma se odloèam dan ali dva pred tekom.

Èe bo v sredo padlo preveè snega in se do sobote ne bo stopil, planiram štart iz G. Radgone proti Dravogradu in do kot pridem(o) - pridem(o)!

Lep pozdrav! Zvone

Jaz casovno glede na ostali ritem bi zmogel tako da bi do 17-ure bil v Dravogradu. Torej bi se pridruzil v Mariboru v petek ponoci. Tako da bi uzival na soncu preko dneva po pobocjih Kozjaka.

Celotna tura pa je zame prevec ker ne spravim casa za regeneracijo skupaj. Bomo videli kaj bo vreme reklo v petek ponoci.

Lp
zvone napisal/-a:Pozdravljen!

Mislil si da se pridružiš v petek po noèi...(?)
(èe štartam v soboto zjutraj ...)

lp. Zvone

Ma ja velika noc pa malo umirjenosti cez nedeljo in ponedeljek pa tak...
pa se da clovek kaj naredi ....po taki umerjeni dogodovscini res ima veliko energije za delati...

Tako da me ze sedaj veseli scena ko po lepem soncnem dnevu in kopanju v soncu na prisojni strani Kozjaka lepo se spustim iz snega na Kosenjaku v Dravograd in sem zvecer ze lepo na toplem v kopeli....

Ja tako da mi full disi varianta iz Maribora ponoci...tako da zora dobi na najlepsih delih...kar na Studenski brvi bi se dalo zastartati...

Sicer je od Gornje Radgone do Maribora po gricih neverjetno vabljivo sploh ce bo sonce ampak zal drugic...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Joj kako lepa varianta bi to bila ko te ujame sonce na Kozjaku...
Ja tako nekako...tako da bi ob 17h biti v Dravogradu...
Ze itak bo predpostavljam kaksen problem s snegom na Kapunarju in na Kosenjaku...ostalo pa je vse bolj ali manj zadovoljivo kopno...poudarek na zadovoljivo...

Torej bi se toliko prej startal ker bi racunal na sneg...in tezji tempo...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Klical sem na Sv. Primoz in na koco Kosenjak...

V tem trenutku dezuje tudi na Sv. Primozu...in s tem verjamem da se topi tudi snezne zaplate v tisti dolini na sev .strani ....bo pa veliko vode ( prekskovati za potoke )....

Na Kosenjaku se je za cca. 40cm snega kakor naletis...

Kapunar je zgleda v boljsi situaciji kot sem mislil..torej ga bo mozno pretect...

Skratka sneg se drzi od 1200m visje....

Razmere so torej ugodne za tek cez greben...

Z ohladitivijo naj bi po napovedi ponehale tudi padavine torej ni straha za nov sneg...

Kaze vzpodbudno...
Uporabniški avatar
 zvone
Hvala!

Adrenalin raste...

Od težav nas čaka le voda,blato in nekaj ur globoke snežne brozge na Košenjaku.

"Nagrade in bonitete" ne bom našteval, ker jih poznamo...

Torej, zdaj moramo določiti le termin: Imam še dva kandidata
( usklajujem termin tudi z njimi).

Se še slišimo.

Lep pozdrav! Zvone
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Vabljeni seveda tudi vsi maratonci iz foruma...

Kakorkoli bomo razporedili start zgleda da bo ta dan mozno izbrati vse:
- malo nocne avanture pod zvezdami ( bog daj napovedi kot se o njej govori )
- soncenje in prekrasni pejsazi na Dravsko dolino in Pohorske hribe na drugi strani
- prebujajoca narava na Avstrijski strani
- idilicne male cerkvice sredi gozdnih vrsickov...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Se nekaj ...z ustrezno sinhornizacijo na posameznih tockah ce je kaksen kolesar za pridruziti se da lepo skombinirati vzajemna tura - ponekod namrec pridobi tekac ponekod kolesar in ker kolesar ne gre na vrhove bi se lahko uskladilo...jaz se tokrat javljam za tekaca naslednjic pa sem prostovoljec za kolesarja-logistika spremljevalca ( morda za celoten potek meje od reke Mure )...Mimogrede Avstrijci imajo napeljano tovrstno transverzalo na svoji strani od Mure do Drave...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Na nekaterih predelih je padlo malo snega ampak nic novega...

Kosenjak od Sv. Urbana do Ojstrice je v snegu...ampak temu se da izogniti...
Uporabniški avatar
 BoštjanG
Pozdravljen, Zvone.

Kako imaš na dolgih treningih, turah (50+ km) urejeno preskrbo z vodo in krepčilnimi prigrizki? Si omisliš spremstvo, imaš "dostavo" na določenih točkah, ali pa tečeš po načelu samopreskrbe?

Jaz se na daljše teke odpravljam s camelbackom, a mi (pre)hitro poide vode....?

Hvala za nasvet.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
BoštjanG napisal/-a:Pozdravljen, Zvone.

Kako imaš na dolgih treningih, turah (50+ km) urejeno preskrbo z vodo in krepèilnimi prigrizki? Si omisliš spremstvo, imaš "dostavo" na doloèenih toèkah, ali pa teèeš po naèelu samopreskrbe?

Jaz se na daljše teke odpravljam s camelbackom, a mi (pre)hitro poide vode....?

Hvala za nasvet.

Ce se lahko vmesam najboljse da se prikljucis morda v petek zvecer pa sam vse preizkusis!

Kako bomo letos na Pohorju bomo sestavili ekipo?

Imam vtis da si letos mocan in izkusen iz tega bi znali narediti dober ...rezultat...

Racunaj na vlazno in tezko toplo vreme na Pohorju...taksno ki je samo za mocne borce ...ki znajo teci s CamelBackom...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA