Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Mojmir Kovač
Povežimo soline 2007 www.skid.si

V nedeljo 18.3.2007 bomo organizirali že tretji najhitrejši tek na 10km. Proga je speljana ob morju in povezuje sečoveljske in strunjanske soline.

Je enostavna, primerna za vse, ravninska, razgibana, vljudna in pestra.

Po teku bomo pripravili bogat družabni program. Okronali bomo tudi kraljico in kralja teka ter podelili naslov neuradnega državnega prvaka (M+Ž) v teku, ki povezujejo soline.
Delili bomo gratis kosila in upam, da tudi bogate nagrade.

Letošnji tek šteje za točke pokala Primorskih novic.

Zakaj vse to?
Ker si na tek želimo pripeljati 200 tekačev (M+Ž).

Mojmir

www.skid.si
Nazadnje spremenil Mojmir Kovač, dne 14 Jan 2007, 12:46, skupaj popravljeno 1 krat.
 Mojmir Kovač
Prijatelju ali prijateljici podari GRATIS tek.

Kaj je lepšega, kot, da prijatelju-ici nekaj podariš?
Prijatelji se ob različnih obletnicah, praznikih ali pa kar iz prijateljstva obdarujemo. In ker smo prijatelji, ti ponujamo možnost, da tudi ti obdaruješ prijatelja ali prijateljico.

Podari prijatelju ali prijateljici bon za GRATIS tek.

Napiši mi naslov prijatelja-ice tekača, da mu-ji (njemu/njej in tebi) pošljem bon za GRATIS tek, ki bo 15.4.2007 na Šaredu nad Izolo.
Kaj ne, da si prav razumel-a? Tudi ti dobiš bon za gratis tek.

Zakaj bon za gratis tek? Ker pravi prijatelji se obdarujejo!!! :P

več informacij na www.skid.si

Mojmir
 Mojmir Kovač
Vsi, ki ste preko naše strani www.skid.si poslali gratis tek prijatelju, vas prosim, če postopek ponovite, ker internetna stran ni delovala pravilno. Hvala!
 Mojmir Kovač
NAGRADNA IGRA ŠT. 1

Prva polovica praznikov je za nami. Na nagradno vprašanje(koliko meri naš 10km tek Povežimo soline, ki bo 18.3.2007 je prišlo kar nekaj odgovorov. V prvem krogu vas je odgovarjalo 23 v drugem pa 14. Torej skupaj 37. Lepo!
Žal pa niti eden odgovor ni pravilen. Nagrado bomo kljub vsemu podarili tistemu, ki se je z odgovorom najbolj približal pravilni dolžini proge.

Dame in gospodje zmagovalec nagradne igre je …
MIRKO JANJATOVIČ!!!
Mirko je bil najbližji z odgovorom 9.300m. Dolžina letošnje proge je bila 9.350m. 18.3.2007 ko bo že 3. tek Povežimo soline bo proga malo daljša, tako, da se bomo približali 10.000m.

Hvala vsem, ki ste sodelovali v nagradni igri. Več sreče prihodnjič!
V kratkem pričakujte novo nagradno vprašanje.

Mojmir
 Mojmir Kovač
NAGRADNA IGRA ŠT. 2

V nagradi igri sodelujete tako, da kliknete www.skid.si in odgovorite na vprašanje, ki je v desnem stolpcu v kvadratku, ki je obarvan v rdeče.

Do danes smo dobili 37 odgovorov. Žal so le tri pravilni.
Prejšni zmagovalec Mirko je tudi tokrat pravilno odgovoril, kar pomeni, da je dober poznavalec naših krajev. Žal so domačini po večini narobe odgovarjali.

Nagradna igra je še "odprta" do petka, 19.1.2007 potem pošljem odgovore strokovni komisiji (v soline Sečovlje), da določi pravilne odgovore. Med tistimi, ki ste pravilno odgovorili bomo ižrebali zmagovalca nagradne igre in bo dobil mehko, disečo in nežno brisačo, ki jo podarja HERVIS ostali, ki ste pravilno odgovorili pa dobite tolažilne nagrade.

www.skid.si informacije o tekih, nagradna igra, podari prijatelju GRATIS tek, galerija fotografij in še in še in še
 Mojmir Kovač
Preberite kaj sem dobil danes od Andreja...

Hvala za prijetno presenecenje - kolajno, ki me je vceraj pricakala, ko
sem odprl kuverto. Sem ze kar pozabil na to, da je bilo v razpisu za
Novoletni tek receno, da dobijo kolajno vsi nastopajoci, zato je bilo presenecenje se toliko vecje. Torej hvala za kolajno (ko jo dobim se na sreco se vedno pocutim kot otrok - vsake kolajne se razveselim) in pa tudi za samo organizacijo teka - enostavno povedano - bilo je zelo lepo.
Lep pozdrav do teka Povezimo soline.
Andrej

Brez besed. Hvala Andrej! To pa je motivacija zame :oops:
 Mojmir Kovač
Pozdravljeni!

Eno vprašanje:

Če bi organizator naročil avtobusni prevoz Ljubljana - Sečovlje - Ljubljana bi prišel raje na tek?

Razmišljamo o tem, da bi organizirali prevoz, pa nas zanima koliko vas je takih, ki bi raje prišli z busom kot pa z lastnim prevozom...

Pri nas končno izgleda kot zima. Okoli vogalov tuli in celo malo rosi. Še vedno pa je toplo - piha namreč jugo... :roll:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Kaj pa, če bi se ti, Mojmir, oglasil še v kakšni drugi temi razen svojih portoroških tekov? :?:

Npr. :arrow: prijavi se pa gremo skupaj v Beograd. :idea: :wink:
 Mojmir Kovač
Živ!

V Beograd na čevape?

Sam sem občasni tekač in imam hitrost 100letnikov, tako, da res nimam kaj dosti za povedati :oops:

Grem pa res v Beograd a 6.4. na obletnico bombardiranja 8) hec, hec...grem na evropsko prvenstvo v judu.
Lepo bom sedel v dvorani jedel semenke in navijal za naše 8)

Tudi to je šport, kaj ne?

Vlajko, iščem načine kako bi na tek pripeljal dosti tekačev. kar pa mislim, da je zelo težko. V bistvu je tako, da je številčnost teka odvisna od reklame v Poletu... Se motim? No ja nekaj dela tudi tradicija. A če pogledamo Sežano vidimo, da temu ni tako...

Polet in Novice extrem rasturajo!!! Vsa čast!!! Ostali pa se trudimo po svojih močeh. A brez veliko reklame ne gre...

Zato pa bomo mi letos nahranili tudi spremljevalce tekačev :P in okronali bomo kralja in kraljico povezovalcev solin, pa folkloristi vas bodo učili istrskih plesov, pa kakšno divjo nagrado bomo razdelili...

In še skrivnost, čisto možno je, da bo to zadnji tek Povežimo soline ... :(
 bojanm
Mojmir Kovač napisal/-a:In še skrivnost, čisto možno je, da bo to zadnji tek Povežimo soline ... :(

Mojmir,sej to je samo hec ane :!: :?: Tako lep tek na naši lepi obali,pa še tradicijonalen je postal.
Sej nas vedno več prihaja,to je trening pred Sežano,tudi neke vrste začetek tekaških prireditev z veliko veselja in zabave.
Pa še soline so edinstvene v evropi,če ne na svetu.
 Mojmir Kovač
Lepo! Tudi naša druga nagradna igra je lepo uspela. Dobili smo 53 odgovorov in kar nekaj pravilnih.

Pravilen odgovor je LERA!!!

Štart 10 in 15 km dolgega teka bo na delu sečoveljskih solin, ki so jih nekoč v preteklosti poimenovali Lera. Upravljalec solin je vhod v soline uredil, tako, da je sedaj očesu bolj prijazen…

Vsi, ki ste pravilno odgovorili na vprašanje boste po pošti prejeli »bidon«, ki ga podarja Hervis.

Znagovalec nagradne igre, ki ga je določil žreb(med vsemi pravilnimi odgovori) oz. mu je srečo prineslo brhko dekle, dobi brisačo z velikim napisom Hervis!

In komu je ročica dekleta prinesla srečo?

Hervisovo brisačo dobi ………… Bojan Mežnaršič iz LJ. Bojan se je našega teka že udeležil, tako, da pozna teren.

Nagrade pridejo po pošti.

Vabim vas, da odgovarjate na novo nagradno vprašanje. Kliknite na www.skid.si nagrada vas pričakuje. Tokratna nagrada je
»okoli pasna torbica«
 Mojmir Kovač
Ali veš kateri je tisti tek, ki ti bo povedal kako se počutiš pred vrhuncom spomladanske tekaške sezone?

najkrajši in najlepši 10kilometrski tek
POVEŽIMO SOLINE 2007

To je tek, po katerem se boš počutil-a dobro, močno in samozavestno.

Zakaj?

Proga je enostavna, pestra, nezahtevna in ravninska, skoraj v celoti je speljana ob morju. Okolje v katerem je postavljena je prijazno in slikovito. S tekom povezujemo sečoveljske in strunjanske soline.
Proga je idealna za hiter tek in doseganje dobrih rezultatov. Dober tek pa pomeni dobro počutje in je vzpodbuda za naprej!!!

Naš tek se razlikuje od drugih tudi po tem, da so začetniki in izkušeni tekači ločeni. Začetniki tekmujejo z začetniki, tekači pa med seboj. Tako imamo dvojne lestvice in dvojne podelitve.
Vsak zase določi v kateri skupini bo tekmoval.
www.skid.si

Novosti letos kar mrgoli! Gremo po vrsti:

* SUPER Povežimo soline 2007 15km tek Seča – Sečovlje – Strunjan. Proga je speljana po novi kolesarski stezi od Seče v Sečovlje in nazaj v Strunjan.
S proge boste lahko občudovali celotne soline.
V tej kategoriji bomo okronali kraljico in kralja teka med solinami ter podelili pokale od 1 do 5 mesta v absolutni konkurenci (M+Ž).
www.skid.si

* Povežimo soline 2007 10km tek Seča – Strunjan. Štart teka je pri vhodu v soline na Leri in konča se v Strunjanu na plaži. Dolžina teka je 9350m. Absolutna zmagovalka in zmagovalec si priborita naziv neuradnega državnega prvaka v povezovanju solin. Tek se točkuje za pokal Primorskih novic za udeležbo. Od 1 do 5 mesta v absolutni konkurenci (M+Ž) bomo podelili pokale. Kolajne prejmejo 1-3 mesta (M+Ž) po starostnih kategorijah tako v skupini tekači kot tudi v skupini začetniki.
www.skid.si

* mini Povežimo soline 2007 6km teče se dva kroga okoli solin v Strunjanu. Od 1 do 3 mesta absolutno (M+Ž) prejmejo pokale.
www.skid.si

* akcija moj prvi tek za vse tiste, ki bo tek Povežimo soline prvo tekmovanje nasploh prejmejo spominsko kolajno. Ob prijavi za tek morate poudariti, da želite sodelovati v akciji moj prvi tek!!!
www.skid.si

Povzetek:

1. začetniki in tekmovalci bodo tekmovali ločeno
2. akcija moj prvi tek
3. Super Povežimo soline 2007, 15km, kraljica in kralj teka med solinami
4. Povežimo soline 2007, najkrajši 10km tek, neuradni državni prvaki, tek se točkuje za pokal Primorskih novic za udeležbo.
5. mini Povežimo soline 2007, 6km tek okoli solin v Strunjanu
6. pohod Povežimo soline 2007,
www.skid.si
Uporabniški avatar
 tae
Glede na to, da so spremembe glede na lani, me zanima sledeče:
- Ali pomeni 10 km razdalja za začetne tekače in 15 za vse ostale ? (2 skupini)
- Ali pomeni 10 km razdalja začetniki in ostali in 15 km začetniki in ostali (4 skupine)
Meni osebno bolj leži 10km razdalja, čeprav se ne smatram več za začetnike.
 Mojmir Kovač
Letos bo tako:
11:00 start na 15 km
11:15 start na 10 km tečejo začetniki in tekači skupaj le, da se rezultati vsake skupino vodijo po svoje

12:30 start teka na 6km v Strunjanu

10km tek se šteje tudi za pokal Primorskih novic - udeležba

Vsak se bo sam odločil v katero skupino želi (začetnik ali tekač). Seveda, če bo začetnik tekel hitreje od tekača bomo "ukrepali" 8)
Uporabniški avatar
 tae
Načeloma velja poštenost vsakega posameznika, ker tekmuješ sam s sabo. Če goljufaš, goljufaš predvsem sebe. Pa vendar me še nekaj zanima. Po katerih kriterijih naj se človek opredeli kot začetnika ali izkušenega tekača. Je to skupni čas od kdaj že tečeš, je to tempo na km, je to število tekem, ki jih imaš za sabo in še veliko vprašanj bi si lahko postavili. Lahko se namreč zgodi sledeče (teoretična predpostavka):

- nekdo npr. teče že 5 in se zato smatra za izkušenega tekača, vendar bo to njegov prvi tekmovalni tek. Teče počasi, tako kot je stalno treniral. Potem pa pride nekdo, ki se s tekom ukvarja šele 1 mesec, smatra se za začetnika, vendar se je prej ukvarjal že z drugimi vzdržljivostnimi športi. Na tekmi raztura in prehiti prej omenjenega izkušenega tekača. Kaj zdaj ?

Ni nujno da je tekač začetnik počasnejši od izkušenega tekača, zato je po mojem zelo težko razvrsčati v katero skupino spadaš. Zdaj je vprašanje ali želiš biti najboljši med najslabšimi ali najslabši med najboljšimi. Idealno je sicer, če si najboljši med najboljšimi, kar pa je žal rezervirano le za peščico izbrancev.

Čeprav je do takrat še daleč, se bom verjetno udeležil tega teka, ker imam zelo rad Primorsko in morski zrak. Prijavil se bom na 10 km med tekače (po eni strani bi se raje med začetnike, ampak ne, nisem več začetnik). Naj prevlada poštenost do samega sebe.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA