Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Bliža se 7 izvedba Kraškega maratona, ki bo letos v nedeljo, 25. marca. Komaj bo sestavljen dokončen program, ga bom sporočil na Forum. Letošnja novost pa je, da bo v okviru Maratona organizirana tudi tekma v hitri hoji na 5 km (na sežanskem stadijonu), ki bo veljala kot 1 preizkušnja (od skupno 5-ih) za 1. Veliko Nagrado Slovenije v hitri hoji in to z namenom, da reklamiziramo to na žalost preveč zanemarjeno toda še kako zdravo disciplino, s katero se lahko bavi prav vsakdo, saj je z že komaj zadostnim tehničnim obvladanjem veliko manj podvržena poškodbam in zato izredno primerna tudi za starejše atlete. Prav zaradi tega bodo letošnje tekme (razen tiste za Državno veteransko Prvenstvo 7. julija v Ljubljani), s strani sodnikov bolj popustljive, da bi se tako čimveč ljudi prijavilo in se poskusilo v tej disciplini, ki je sicer utrudljiva, dokler ne dodobra asimiliraš tehnike nato pa ti nudi veliko zadoščenj! Zato pa pot pod noge in ...Nasvidenje v Sežani!
Pa še 2 glavni pravili hitre hoje:
Noga naj bo vsaj pri prehodu vertikale popolnioma stegnjena.
Ena noga mora biti vedno v kontaktu s terenom (z izjemo od teka, pri hoji ni leteče faze).

Za hitrejšo in lažjo vajo asimilacije stegnjene noge priporočam hojo navkreber (seveda ne preostri). Za ostale nasvete sem na razpolago.
 hitrohodec
Pa še nekaj, kdor je te dni v bližini, Vam sporočam, da imam do 12 t.m. pri meni doma v Lonjerju pri Trstu (blizu glavne bolnišnice na Katinari,ki je vidna že od daleč) osmico. Vabljeni vsi forumisti in prijatelji pristne domače kapljice, saj prej kot izpraznemo sod, prej bom lahko spet brezskrbno treniral!
Nasvidenje!
Uporabniški avatar
 shash
Imam eno vprašanje glede plačila za 7. mali kraški maraton. Ob plačilu preko neta imam probleme s sklicom. Javlja, naj vnesem nov sklic.
Ali ima kdo podobne probleme, oziroma če ste lahko plačali?

Lep pozdrav
 ton
Sklic: moja spletna banka vpraša, ali v takem primeru sama vnese 'privzetega', ki je v tem primeru konkretni datum tistega dne: 00 LLLLMMDD (torej 00 20070222) - če bo pa še sikala, potem zamenjaj dan in mesec...
Uporabniški avatar
 perpetruum
hitrohodec napisal/-a:Pa še nekaj, kdor je te dni v bližini, Vam sporočam, da imam do 12 t.m. pri meni doma v Lonjerju pri Trstu (blizu glavne bolnišnice na Katinari,ki je vidna že od daleč) osmico. Vabljeni vsi forumisti in prijatelji pristne domače kapljice, saj prej kot izpraznemo sod, prej bom lahko spet brezskrbno treniral!
Nasvidenje!

hm...kakšen pa je nek normalen tempo na kilometer v hitri hoji...sic, saj vem da je vprašanje butasto, ampak me vseeno zanima kakšen tempo imajo profiji in kakšen rekreativci?

...in ali kaj pomagajo dolge noge? verjetno je tudi pri tem športu bolj bistvena frekvenca korakov?

hvala...peter
Uporabniški avatar
 -metka-
Še eno malce neumno vprašanje :oops: A se na organiziranih tekih, kot je tale sežanski ali solinski itd sme teči z mp3 playerjem ali ne? Sej vem, verjetno čisto neumno, ampak nisem še nikoli bila na kaki taki prireditvi, tako da res ne vem, kaki so običaji in morebitna pravila okoli tega.
Hvala za razsvetljenje! :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 perpetruum
-metka- napisal/-a:Še eno malce neumno vprašanje :oops: A se na organiziranih tekih, kot je tale sežanski ali solinski itd sme teči z mp3 playerjem ali ne? Sej vem, verjetno čisto neumno, ampak nisem še nikoli bila na kaki taki prireditvi, tako da res ne vem, kaki so običaji in morebitna pravila okoli tega.
Hvala za razsvetljenje! :oops: :oops:

ne morem, da nebi:
_ luštno vprašanje!!!

in dobr odlaufi!!!

me pa firbec matra...kaj bo poslušala metka...?
Uporabniški avatar
 -metka-
Malo mešano :D trenutno imam gor Terrafolkov zadnji izdelek Live at Carnegie Hall (toplo priporočam, če marate kake odpuljene varacije na narodno in klasično glasbo z divjo violono in harmoniko - ne moreš, da da ne bi nogic premikal ;)), Tracy Chapman Collection, pa mešan rock, od Bijelog dugmeta, Riblje čorbe, Lare B do Rammsteinov in podobnih (še humanih) tuc tuc zadevic, Bonnie Tyler Holding out for a hero, C.Aguilera Fighter (tile sta dobri, ko se ti že ne da več, npr) pa tako dalje. Mal moram že zamenjat repertoar...
Fajn, da je raznolika, ker pol lahko malce izbiram glasbo glede na počutje in na tempo, kaj mi bolj sede 8) (glasbeni doping za psiho :lol: )
 Marinka
Zanimiv in poslušljiv glasbeni izbor! Za zaključni finiš pa še Stayin' Alive! :lol:
Uporabniški avatar
 perpetruum
-metka- napisal/-a:Malo mešano :D trenutno imam gor Terrafolkov zadnji izdelek Live at Carnegie Hall (toplo priporočam, če marate kake odpuljene varacije na narodno in klasično glasbo z divjo violono in harmoniko - ne moreš, da da ne bi nogic premikal ;)), Tracy Chapman Collection, pa mešan rock, od Bijelog dugmeta, Riblje čorbe, Lare B do Rammsteinov in podobnih (še humanih) tuc tuc zadevic, Bonnie Tyler Holding out for a hero, C.Aguilera Fighter (tile sta dobri, ko se ti že ne da več, npr) pa tako dalje. Mal moram že zamenjat repertoar...
Fajn, da je raznolika, ker pol lahko malce izbiram glasbo glede na počutje in na tempo, kaj mi bolj sede 8) (glasbeni doping za psiho :lol: )

...perfektno...ob terrafolk priporočam še stare dobre "begnagrad" (je že tko...leta me dajejo)...recimo Kranjska Gora blues nazaj (?)...al neki tazga...

...pa "Na lepem prijazni" v original varianti (Lisica, ki ni bila zvitorepka)...

:D :D

glazba nima mej...tekači tud ne!
Uporabniški avatar
 shash
Če bi imel še kdo probleme s plačilom, meni je pomagalo tole:

Poizkusite plačati s prenosnim nalogom in ne s posebno položnico.

Lp
 hitrohodec
Kar se tiče ritma hitre hoje, je le-ta seveda ZELO odvisen od števila prehojenih km v karieri, sicer pa je na 5000m za vrhunske atlete okoli 3'40"/km, za dobre hitrohodce 4'20", ritem že malo pod 5'00" je še vedno zelo dober,medtem ko boste v Sežani zagotovo dobri že z ritmom pod 6'00"/km. Zaradi ritma pa si ne delajte težav, ker je v Sežani edini cilj privabiti čimvečje število hitrohodcev, da bi končno tudi ta disciplina prodrla (ali veste, da je hitra hoja edina odsotna s seznama disciplin Državnega Članskega Prvenstva, prav zaradi premajhnega števila atletov, kljub temu, da smo med veterani prav v tej disciplini zadnja leta dosegli največ Svetovnih in Evropskih naslovov in da je v komaj minuli sezoni bil izvoljen za najboljšega veterana v Sloveniji prav hitrohodec?) Sicer pa imamo prihodnje leto v Ljubljani tudi Evropsko Veteransko Prvenstvo in tja bi želeli prinesti čimveč hitrohodcev, da bi lahko končno tekmovali tudi v ekipni konkurenci!
 hitrohodec
Pa še link za vse podrobnosti o tekmovanju: www.zavod za sport Sežana.

Kot boste prebrali se za hojo lahko vpišete kar na mestu pred startom.
Upajmo, da nas bo veliko!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA