Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

1.maja bo že 17.tek na Lisco.
Tek je gorskega značaja (premagali bomo več kot 800m nm v).
 usmiljeni_brat
Upam, da bodo organizatorji podelili medalje in priznanja takoj po končanem teku in utrujene tekače odpeljali v dolino. Tri ure čakanja na podelitev, kot je bil primer lani in kot se obeta tudi letos je nepotrebno mučenje športnikov, zato na organizatorje apeliram naj ekonomskih interesov ne postavljajo pred športne.
Drugače pa se teka veslim še posebej v luči izboljšanja rezultata lanskega teka, kjer sem si privoščil resničen sprehod.
 edo-brko
Lp!

"Usmiljeni_brat" kaj ko bi tvoj apel .... naj ekonomskih interesov ne postavlja pred športne ... nam "neukim" bolj podrobno predstavil in obrazložil? Bomo zvedeli marsikaj koristnega!
 usmiljeni_brat
Izkušnje kažejo, da je na vseh tekmah možno izpeljati razglasitev v roku ene ure po koncu tekmovanja. Na tej tekmi pa je že v razpisu določeno, da bo razglasitev šele tri ure kasneje. Dejstvo je, da se na Lisci odvija prvomajska zabava in organizator gotovo računa, da bodo tekači posedeli za mizo in čakali na proglasitev in šele ob 15.00 na prevoz v dolino. Med tem časom gotovo ne bodo sedeli žejni in lačni.
Jaz bom verjetno prišel na tek, prvomajsko zabavo pa bom obhajal drugje. Stvar je sila zaprna, ker je start na drugem mestu kot cilj in če nimaš s sabo nekoga, ki te pride iskat na vrh si obsojen na pešačenje ali pa moraš enostavno odsedet 4 ure da te odpeljejo nazaj.
Časovnega zamika si drugače kot interes nekoga, ki organizira fešto in bi rad, da jo obišče čim več ljudi ne znam razložit. Seveda pa obstaja velika verjetnost, da se motim.
 edo-brko
Lp,

Prepričan sem bil, da boš tako odgovoril kot si.Organizatorju očitaš nekatere okoliščine s katerimi nima nič. Ne vem zakaj to, toliko posploševanj in prikrojevanih navedb za solidno organizirano vsakoletno prireditev.

Organizator teka je Drobne Pavle (nekdaj sam izredno dober tekač), ki s pomočjo družine in nekaj posameznikov z veliko truda (tudi zalaganjem lastnih finančnih sredstev) uspe izpeljati lepo prireditev na zadovoljstvo večine.
"Fešto" na Lisci (ki se začne že dan prej in traja še naslednji dan) organizirajo drugi in s tekom nima nobene zveze. Imajo dosti "prometa" da jih tekači ne zanimamo (smo samo za gužvo).

Ja, eno uro po koncu tekmovanja (odvisno od prireditve in raznih okoliščin). Okrog 12.00 zadnji tekmovalci, potem pa so še tekmovanja v otroških kategorijah (6), ki se zaključijo okrog 13.15 ure. Razglasitev ob 13.30! Kje so to 3 ure po koncu tekmovanja.
Res se bodo tekači posedli okrog miz in počakali na razglasitev vendar jih ne bodo stregli "kelnarji" in bodo primorani kupovati. Organizator je tekmovalcem zagotovil topli obrok, pijačo, darila sponzorjev in prostor za druženje. Ne bodo lačni in žejni! V tem času se dogajajo še druge stvari.

Tudi uradna razvrstitev in podelitev zahteva svoj čas. Seštej kategorije (tudi otroške) in minimalni čas za proceduro podelitve pa boš videl koliko to znese. Prevoz je predviden po podelitvi, ki pa traja določen čas. Ne more biti prej zaradi posameznikov, je za vse.

Stvar je zoprna, če nimaš nekoga ki te pride ponj na vrh ali pa moraš čakati 4 ure, da te odpeljejo nazaj v dolino. Tekači se prilagajajo okoliščinam ( usklajujejo prevoz, poiščejo pomoč znancev,prijatelje, vrnitev v dolino izkoristijo za iztek, dodaten trening ali za sprehod). Odvisno kaj si zberejo.

Moti me to, da nekateri iz tega delate "problem" in slabo klimo in problematizirate nekatere okoliščine, ki pa jih v kakšnem drugem primeru pa poveličujete. Sami sebe negirate, ko se na kakšnem drugem podobnem teku "hvalite" kako je bil prijeten tek nazaj, kako je bil dober iztek, čudovit dodaten trening,ipd. Takrat je to dobro in v redu! Ko bi tudi tukaj naredili tako, pa ne! Zakaj, ne razumem?

Naj navedem primer ravno z Lisce. Lani je nekdo napisal, da bo letos, zato ker ni bil dobro organiziran prevoz nazaj v dolino, rajši šel teč na Slivnico pri Cerknici. Lepo, ampak tam nimajo niti "slabo" organiziranega prevoza in bi itak moral nazaj teči (hoditi)! Pa še daljšo razdaljo! Ne vem, če je potreben komentar???

Moral sem to napisal, brez zamere ti samo pridi na tek. Ali "spidi" ali na "izi" važno je samo počutje na cilju. Kako pa si boš uredil preostali del dneva je odvisno od tebe. Živčjenje je polno prilagajanja.
 usmiljeni_brat
Udležil sem se že kar nekaj tekov v DTP in če boš bral moje prispevke za nazaj, boš lahko ugotovil, da sem bil vedno konstruktiven pri kritikah in tudi pri pohvalah. Moja kritika ni namenjena nerganju ampak je mišljena kot nasvet za izboljšanje kakovosti prireditev v pokalu. Tudi meni gredo večni nergači na živce, prav tako pa mi gredo na živce ljudje, ki so z vsem zadovoljni in zagovarjajo vsako šlamparijo. Menim, da se s konstruktivno debato o stvareh lahko marsikaj popravi in izboljša.
Še vedno trdim, da se prireditev razteguje po nepotrebnem in verjamem, da je možno čas odhoda skrajšati vsaj za uro in pol.
Teka se bom udeležil, če bom uspel organizirati vse podrobnosti s prevozom, ker bom odtekel "spidi" in ne bom štedil moči za kakšne sprehode v dolino. V nasprotnem primeru bom v mislih z vami.
Uporabniški avatar
 miro
Edo, ko me ravno vlečeš za jezik.
Na Lisco sem tekel najmanj trikrat in sem si lahko ustvaril svoje mnenje,verjetno mojega zadnjega lanskega komentarja nisi niti dobro prebral,tako, da se ne bi ponavljal.
Strinjam se, da se Pavle trudi in da so za njega manjše napakice nepomembne, če se pa na vsakem teku, kaj zgodi, kar meni ni po volji imam pač pravico , da se obrnem in grem, kamor me pač nese srce.
Resnica pa je, da sem inel tudi jaz vedno smolo z avtobusnim prevozom, no enkrat ste me peljali še vi s kombijem.
Pa pustiva to vnemar!
Vsem želim obilo uspeha na teku in srečen povratek v dolino!

Miro
 edo-brko
Miro,prijatelj moj!

Sam si se izpostavil,kar ti ni bilo treba in cenim to. Vendar, ni bistvo kdo je to napisal temveč v kakšnem kontekstu. Z navedbo tvojega citata sem hotel le povdariti, da ljudje marsikdaj kaj rečemo, naredimo, napišemo ne da bi tehtno premislili v nekem trenutnem stanju, in večkrat na koncu izveni drugače. Tako je bilo tudi pri tebi (sem ti tudi osebno povedal), svojo odločitev bi lahko obrazložil na kakršen koli drug način in bi bil bolj ustrezen kot ta.Bil je neumesten,kar si najbrž tudi sam spoznal.

Tudi v prispevku Usmiljenega-brata ne gre za "manjše napakice" na teku temveč za neargumentirano posploševanje, kot nekakšno negativno delovanje na oglas za prireditev, na račun organizatorja ... naj ekonomskih interesov ne postavlja pred športne! Sam si že večkrat sodeloval na tem teku, si to zaznal ali ugotovil dokaze,ki to potrjujejo! Jaz ne, zato sem se oglasil!
Tudi kar se čakanja ali prevoza tiče ni organizatorjeva prisila. Organizator z razpisom predstavi svojo prireditev in vsak se odloči kaj bo. V razpisu določi kdaj bo razglasitev( na podlagi programa), je to narobe! Bi bilo mogoče bolj prav, da bi jo napovedal prej in ker je ne bi mogel uresničiti, to storil par ur kasneje?
Tudi organiziran prevoz ni obvezen oz. prisila temveč gesta organizatorja (česar sicer ni dolžan), ki jo izkoristi tisti ki jo hoče vendar takrat ko je predvidena na razpolago. Velika večina tovrstnih tekov tega nima, pa se tekov vseeno udeležujemo.
Ne kratim ti nobenih pravic, če ti kaj ne ugaja greš pač drugam, kjer bo lahko bolje. Vendar "napakice", ki motijo tebe, ni nujno da motijo tudi ostale, zato jih ni treba ( tudi druge ki še niso sodelovali) na tak način odvračati od tega teka.

Tudi jaz ti želim uspešen tek, dober rezultat in prijetno vrnitev v dolino. Bova na različnih koncih vendar bova oma morala najprej priti gor !? Kako bova prišna pa dol bo odvisno od razmer, a ne?
Uporabniški avatar
 miro
Edo, daj še enkrat preberi lanska poročila prosim, pa boš videl,da ni samo graja z moje strani,pač pa tudi kakšno pozitivno mišljenje.
Jaz sem ravnokar prebral še enkrat.
Lp
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA