- 26 Maj 2004, 19:48
… s Tjašo se pa NE strinjava iz več razlogov.
▪ Prvi je ta, da sva (smo) se Tinijem že pred Cooperjem fiksno dogovorili o prevozu, večina je (po Tinijevih podatkih 22) ta prevoz tudi plačala in s tem je bil moj (naš) problem o prevozu rešen.
▪ Drugi je sama sprememba prevoza in to tik pred zdajci (se mudi?) in to z ceno (a je to najbolj ugoden ponudnik, ali so vmes kakšni drugi interesi?), ki je v nasprotju z zdravo ekonomijo. Če logično in matematično pogledamo, bi človek pričakoval na večje število potnikov, za isto relacijo, tudi manjšo ceno na enega potnika.
Danes sem malo pobrskal po spletnih straneh prevoznikov, ki večinoma ponujajo stvari v paketu kot je prevoz, strokovno vodenje in ogled nacionalnega parka, kosilo… za 45 ljudi je cena v povprečju 7000 SIT. Poklical sem tudi dva SP Litijska avtobusna prevoznika: Sandi Tour in Rudi Tour, oba sta bila pripravljena za 45 ljudi ponuditi prevoz za 95.000 SIT. Sodoben avtobus ima klimo, WC, TV, hladilnik s pijačo…
▪ V mojem primeru, kjer greva oba s Tjašo predlagani prevoz stane 10.000 SIT, če pa računam še pot v LJ in nazaj, je to cca. 12.000 SIT. Za ta denar Tjaša v Nubiri »razteguje noge« do Splita in nazaj, da o krajšem času prevoza ne govorim. Edina pomanjkljivost tega prevoza je v tem, da ne bi bilo vaše družbe, ki pa nama zelo veliko pomeni.
▪ Ker sem Plitvice videl že večkrat, tole potovanje tudi ne prištevam v kategorijo turističnega ogleda. Verjetno po 16 km »hudega teka« ali celo tisti, ki bo pretekel 42 km po mojem ne bo imel ne volje ne energije za igranje turista. Požremo gajbo pira, eno damo v avtobus, pa hit domov!
Okej, da ne bom preveč moril, konec koncev bi bil pripravljen za vašo dobro družbo plačati tudi tistih 3000 SIT (raje jih dam za gajbo pira), vendar se je treba v bodoče o skupnem prevozu in po možnosti časovno prej dogovarjati z izbiro in ceno raznih avtoprevoznikov. Trg in ponudba je velika, konkurenca pa še večja!
PS
Jaz in Tjaša sva za Tinijev prevoz, za mali avtobus! Čas ob 03.00 in lokacija odhoda Tivoli je v redu!