Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Pozdravljeni extremisti in ostali člani TF!

V vednost:

V pripravi je ponovitev "MARIBORSKEGA TREKINGA 100 M (160 km)".

Gre za zelo zahtevno krožno progo po slikovitih in razgibanih grebenih Pohorja in Kozjaka ( Maribor-čez Kozjak-Dravograd- čez Pohorje- Maribor)

Ponovitev bo v avgustu. Točen čas ponovitve bo odvisen od vremenskih razmer, saj je proga zelo zahtevna (cca 160 km in cca 6500 mvr gor in prav toliko dol) ter traja med 30 in 35 ur non stop teka in hoje.

Če je kdo "zadosti pripravljen" in si želi extremnih gorskotekaških adrenalinskih užitkov... prisrčno vabljen na ta lep izziv!

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ja polovièarstvo se menda kaznuje . Neke skrivne energije krožijo gor po Kozjaki okoli tistih cerkvic. Menda je treba dati skozi vsaj 80% trase da se navzameš zdravil proti poškodbam za nadaljne teke :).
 klopotec
Neumorni Zvone spet pripravlja ekstremno zadevo. Upam da se vama pridruži še kdo.
Ja, avgust je skoraj tu in moja obljuba samemu sebi kliče po izpolnitvi. Mogoče se celo kje srečamo. Me kar zmrazi, ko omenjaš Pernice, pa Bistriški graben, pa Košenjak. Torej jaz bom štartal opolnoči v Kamnici in z malo sreče in božje pomoči naslednji dan (pravzaprav isti dan) pred temo videl Dravograd. Točnega datuma še nisem določil, ta vikend bom pa malo potreniral po gričih med Ljutomerom in Ormožom. Si bom eno tako krožno traso zamislil kar na pamet.
Uporabniški avatar
 zvone
tek_v_snegu napisal/-a:Ja polovičarstvo se menda kaznuje . Neke skrivne energije krožijo gor po Kozjaki okoli tistih cerkvic. Menda je treba dati skozi vsaj 80% trase da se navzameš zdravil proti poškodbam za nadaljne teke :).

Pozdravljen Ivan!

"Za skrivno energijo" Kozjaka midva že veva, ostali pa to še morajo spoznati ...

lp. Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
klopotec napisal/-a:Neumorni Zvone spet pripravlja ekstremno zadevo. Upam da se vama pridruži še kdo.
Ja, avgust je skoraj tu in moja obljuba samemu sebi kliče po izpolnitvi. Mogoče se celo kje srečamo. Me kar zmrazi, ko omenjaš Pernice, pa Bistriški graben, pa Košenjak. Torej jaz bom štartal opolnoči v Kamnici in z malo sreče in božje pomoči naslednji dan (pravzaprav isti dan) pred temo videl Dravograd. Točnega datuma še nisem določil, ta vikend bom pa malo potreniral po gričih med Ljutomerom in Ormožom. Si bom eno tako krožno traso zamislil kar na pamet.

Pozdravljen!

"Zimski" spomini na Kozjaško turo očitno "delujejo"....

Veseli me, da se boš spet , tokrat v letnem času, podal na to lep pot.

Turo si primerno začrtal in ni razloga, da ti ne bi uspelo.

Želim ti obilo užitkov. Zvone

P.S. Če se kje sračamo..., toliko bolje
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Zdravo ultraši
Vsaka stvar nosi svojo skrivno energijo
Skrivna energija Kozjaka - Pohorja in marka 100 milj pa prehaja tudi v moj kotiček radovednosti in želje po doživetju.

Trenutno pa vam lahko želim le srečno pot na tokratni avanturi, naslednjič pa morda že ... zdravje menda bo :D

Zvone & Co. držite se
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ja. èe bo volja in moè se lahko zadeva raztegne na 200km. Ampak prepustimo licu mesta in terena.

Sicer pa prošnje za vzdržno vreme se že pošiljajo tja gor.
Uporabniški avatar
 zvone
semjul napisal/-a::D

pozdravljen Zvone, mogoče bi vsaj namignil datum :wink:

Pozdravljen Leon!

Zaenkrat, datum ni točno določen. Vse je odvisno od stabilnih vremenskih razmer, možnosti koriščenja dopusta, možnosti uskladitve termina z ostalimi udeleženci, ..., drugih tekem, pripravljenosti , počutja...

Načeloma pa v kratkem, mogoče že drug teden...

Tura je zelo zahtevna in moraš biti 100 % fit, da ti ob obilu sreče s številnimi malenkostmi zadeva dejansko uspe.

Se še slišimo.

Lep dan še naprej!
Zvone
Uporabniški avatar
 zvone
ZdravkoC napisal/-a:Zdravo ultraši
Vsaka stvar nosi svojo skrivno energijo
Skrivna energija Kozjaka - Pohorja in marka 100 milj pa prehaja tudi v moj kotiček radovednosti in želje po doživetju.

Trenutno pa vam lahko želim le srečno pot na tokratni avanturi, naslednjič pa morda že ... zdravje menda bo :D

Zvone & Co. držite se

Pozdravljen Zdravko!

Hvala za podporo.

"Nekaj malega" bomo tokrat , žal, naredili "brez tvoje prisotnosti".

Toda, ta tura je tudi tebi "dobesedno pri roki" in prepričan sem, da se je boš tudi ti lotil ob prvi možni priložnosti ...

Hitro "okrevanje" in "ponovni tekaški zagon" ti želim- toda previdno Zdravko!

Lep dan še naprej! Zvone
 klas
Bravo Zvone, tole je videti super.

...in je po distanci enako silovitemu teku (trekingu) okoli Mont Blanca...tako da vsi, ki nas mika tja, mamo zdaj priložnost preiskusiti se doma. Pri Zvonetu se sicer ne gre na 3 jurje, ampak na pol manj, kar pa tudi ni od muh - glavno je, da je hlad.

Napiši, kdaj bo, ko bo - ta projekt...spremljamo ...
JL
Uporabniški avatar
 zvone
klas napisal/-a:Bravo Zvone, tole je videti super.

...in je po distanci enako silovitemu teku (trekingu) okoli Mont Blanca...tako da vsi, ki nas mika tja, mamo zdaj priložnost preiskusiti se doma. Pri Zvonetu se sicer ne gre na 3 jurje, ampak na pol manj, kar pa tudi ni od muh - glavno je, da je hlad.

Napiši, kdaj bo, ko bo - ta projekt...spremljamo ...
JL

Pozdravljen klas!

Hvala za javljanje.

Vsekakor je ta proga "zelo dober test" za tek okoli Mont Blanca.

Čeprav se po težavnosti "ne more meriti" z imenitno progo okoli Monta Blanca... toda....

če upoštevamo "suport" ki je na Mont Blancu "idealen"... tukaj pa (Pohorje in Kozjak) si odvisen od sebe, oz od tega, kako "sam izvedeš (organiziraš)" podporo (navigacija, voda, hrana...) ...

potem moram reči, da je v nekaterih "variantah" (npr.vse potrebno v nahrbtnik, nekaj denarja za dobrote v kočah in nobene druge pomoči na poti) proga Pohorje & Kozjak po težavnosti "dokaj primerljiva" s tekom okoli Monta Blanaca.

Pa še to: tukaj res ne gremo na 3 jurje, večina proge poteka med 800 in 1200 mvr toda ob vročem vremenu "je tudi tukaj temperatura zelo visoka"...

To v informacijo tistim, ki se nam boste pridružili.

Kot sem že napisal... mogoče se na pot podamo že drug teden...

Podrobne informacije na ZS.

lp. Zvone
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
zvone napisal/-a:
tek_v_snegu napisal/-a:Ja polovièarstvo se menda kaznuje . Neke skrivne energije krožijo gor po Kozjaki okoli tistih cerkvic. Menda je treba dati skozi vsaj 80% trase da se navzameš zdravil proti poškodbam za nadaljne teke :).

Pozdravljen Ivan!

"Za skrivno energijo" Kozjaka midva že veva, ostali pa to še morajo spoznati ...

lp. Zvone

Ja ampak ta energija je menda absorbljiva potem, ko je doseženo 80% celotnega Zgornje Podravskega ( ali kako naj reèem Koroško Štajerskega ali Koroškega :) ) coctaila Pohorje&Kozjak :).

Pri 50% menda pride do samozadovljnosti zaradi trenutno dosežene kilometrine in višincev ( verjetno trenutek ko nad bregom Drave gledaš vršièke na drugo stran, ki si jih prejšno noè lazil ).
Med 50% in 70% pride kazen za prejšno samozadovoljnost v obliki kakšne krize zaspanosti-izpad serotonina in melatonina :) ali boleèin ali mehurjastih nog ter anemije - menda je še najboljše da delaš kot "glup" stroj :)...

Med 70% in 80% pride do ozavešèenja :) ...druga mi itak ne preostane da sprejmem :). Pri 80% pa se menda aktivira virus dobljen tam okoli Sv. Pankracija, Sv. Jerneja ali Sv. Urbana :). Torej potem ko si menda že daleè v Pohorskih gozdovih nad Lovrencom ali Rušami.
 klopotec
Jaz mam za mojih 50% že skoraj določen datum. Marijino nebovzetje 15.8 ali dan prej ali dan pozneje. Odvisno od vremenske napovedi. Kljub Ivanovim napovedim upam da ujamem kaj skrivne energije. Ma ne upam, prepričan sem da se je nekaj tam skriva tudi za mene. Oni zgoraj bo že razumel, da vsi nismo za Kozjak in Pohorje obenem. On to malo tudi po letih gleda, sem slišal. Jutri pa kanim malo skočiti na Urbana, za aklimatizacijo, he,he.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
klopotec napisal/-a:Jaz mam za mojih 50% že skoraj doloèen datum. Marijino nebovzetje 15.8 ali dan prej ali dan pozneje. Odvisno od vremenske napovedi. Kljub Ivanovim napovedim upam da ujamem kaj skrivne energije. Ma ne upam, preprièan sem da se je nekaj tam skriva tudi za mene. Oni zgoraj bo že razumel, da vsi nismo za Kozjak in Pohorje obenem. On to malo tudi po letih gleda, sem slišal. Jutri pa kanim malo skoèiti na Urbana, za aklimatizacijo, he,he.

:) Ah bo...ker vem da ti ne boš divjal bo frekvenca èisto možno da se bo ujela s tvojo...
Drugaèe pa imaš preko Drave na Pohorski strani eno cerkev kjer so radioestezisti pokazali neka ugodna sevanja...mislim da celo take moèi kot tam blizu tebe Bukovniško jezero.
Jaz še nisem probaval so mi pa govorili.

Nekaj skaèejo sedaj radioestezisti tudi okoli Sv. Jerneja...upam da ne bo preveè panike...da bo mir ostal.

Sicer pa je absorbljivo tudi na Vurberku :) ( osebna izkušnja ) samo moraš biti ob zori že tam pa pešake al s kolesom moraš priti do tja...:).
To pa zate kolikor te beremo ne predstavlja problem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA