Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 vencelj
Gorenjska tekaška srenja se seli z ravninske proge skozi lepo Dovžanovo sotesko v prav tako lepo okolje pod Dražgoško goro, a na precej težjo, 7,5 km dolgo progo s 690 m višinske razlike. Vabljeni :!:

Nekaj informacij o Dražgošah: http://www.drazgose.si/ in še nekaj o športnem dogajanju v Dražgošah: http://www.sd-drazgose.si/

lp, vencelj
 Jožko
Ja Vencelj kako pa to, da bi se ti preselil mad navijače, ja ni kaj takle mamo!
Uporabniški avatar
 vencelj
Jožko napisal/-a:Ja Vencelj kako pa to, da bi se ti preselil mad navijače, ja ni kaj takle mamo!

Zelo lepo si je ogledati tekmo tudi iz druge perspektive. Vsake toliko vsi ljudje (razen robotov) potrebujejo(mo) kak dan regeneracije. Vsake toliko se nabere preveč klancev, pa si rečeš: dost mam! Tu pa tam se ti kak teren tudi zameri, pa eno leto ni dovolj, da bi se ti še odmeril.
Slednjim, poleg Dražgoške gore, pripada tudi Vodiška planina.
Pa nimam niti proti Dražgoški gori, niti proti Vodiški planini nič. Obe sta vredni občudovanja, enkratni, tam doživiš svoj mir, si "spucaš" glavo itd. Sta pa to točki, ki ju bom letos obiskoval kot pohodnik, planinec ali karkoli že, ne bom pa v tistih klancih tekel (spet napačen izraz, tekel itak ne bom, mogoče hitrohodil)...ne bom tekmoval :!:

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 miro
Vencelj,katero pot mi svetuješ za prihod na prireditev.
Na spletni strani so opisane tri poti, katera je najbolj "kulturna"?
Peljal bi se iz smeri Jesenic.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Jaz se bom pripeljal čez Jamnik. Cesta je sicer uradno zaprta, ker popravljajo cesto v zgornjem delo Krope, tik pod slovensko pečjo. Vendar v nedeljo nihče ne bo delal. Zato bo mir in užitek v vožnji zagotovljen. :)
Uporabniški avatar
 vencelj
miro napisal/-a:Vencelj,katero pot mi svetuješ za prihod na prireditev.
Na spletni strani so opisane tri poti, katera je najbolj "kulturna"?
Peljal bi se iz smeri Jesenic.
Lp
Miro

Upoštevati je treba, da je štart na Rudnem in ne v Dražgošah,to je 5-6 km ovinkaste ceste, pri tem pa tudi računati, da je razglasitev v Dražgošah, avto pa na Rudnem, če nimaš s sabo nekoga, da ti ga prepelje.
Za na štart bi se sedaj skoraj bolj splačalo iti okrog (Kranj, Šk. Loka, Železniki), ker sicer vzpenjanju na Jamnik in Dražgoše sledi še spust na Rudno...
Podatki iz PIC so naslednji:
:arrow: Jesenice, Radovljica, Kropa, Jamnik, Dražgoše, Rudno: razdalja 38,9 km, predviden čas vožnje 46 min;
:arrow: Jesenice, Kranj, Škofja Loka, Želeniki, Rudno: razdalja 63,5 km, predviden čas vožnje: 53 min;
Torej je razdalja okrog bistveno daljša, vendar bolj "ravna", časovno pa je razlike samo 7 min. Jaz bi se ob prihodu odločil za varianto čez Kranj in Škofjo Loko, pri povratku pa bolj turistično čez Jamnik in Kropo, pa še izhodišče povratka je na mestu razglasitve, torej v Dražgošah, zato se ne bi vračal na Rudno...
Kva sm zabluzu :roll: :?
Pa to jaz, ki imam do štarta dober kilometer peš :lol:

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 miro
Vencelj, hvala za odgovor!
Miro
Uporabniški avatar
 vencelj
Obstaja tudi ta možnost, lahko kar po progi, na izi, za ogrevanje, vendar pravočasno zaradi prijave itd. Nekateri naredijo obratno, da se po tekmi oz. po razglasitvi spustijo na Rudno po avto.
Itak se mora vsak odločiti sam za eno od možnosti.
lp, vencelj
 marjank
Dobro jutro,
trenutno (6:30) je Dražgošah oblačno, nekoliko hladneje a brez padavin. Proga je zaradi nočnega dežja razmočena. Tekma vsekakor bo.
Vabljeni.
ŠD Dražgoše

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA