področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Loni napisal/-a:
nana napisal/-a:
bernarda napisal/-a:Sem se morala odločiti, ali tek ali papica....odločitev je padla na prvo...ono drugo sem rekla, da pustim za konec, potem pa .....ni ni več :(

Ne vem, kje si bila ti potem, ampak na mizah v jedilnici je bilo še polno peciva :)

Je nisi videla, je jedla pašto skupaj s krofom :wink:

Če si mi jih že štela, bodi natančna dva krofa, prosim.. :--
bernarda napisal/-a:
Loni napisal/-a:Je nisi videla, je jedla pašto skupaj s krofom :wink:

Če si mi jih že štela, bodi natančna dva krofa, prosim.. :--

Repetejev glih nisem naštevala, ker sem sama morala it malo večkrat do kuharic :wink:
Uporabniški avatar
 Asparagus
Bor napisal/-a:evo ene specialitete, ki je na žalost zeeelo zapostavljena :lol:
šmorn
2 deci mleka
3 jajca
sol
moka
vanili sladkor
5 dek kristal sladkorja
sladkor v prahu
u mleko zmešamo sol, moko, vanili sladkor, rumenjake, polovico sladkorja in vse dobro premešamo, nato počivamo 10 min.....ko se spočijemo primešamo sneg , ki smo ga naredili iz preostale polovice sladkorja in beljakov( ti so zraven rumenjaka v lupini jajčka :wink: )in narahlo zmešamo.
V segreto maščobo vlijemo testo, pokrijemo z pokrovom, da se testo dvigne. Svetlorumeno zapečemo, razrežemo in še malo popražimo na maslu.....lahko dodamo sadje, rozine....in pa cukr v prahu....
dober tek... :roll:

Kako sem se prezafrkavala, da sem našla tale prispevek :twisted: . Tako, da bi lahko skuhala veliko bolj komplicirano jed, ideja je namreč bila, da ne zapravljam veliko časa s kuho :? (ali na forumu).

Naslednjič pa tortica, ki je na sliki v tej temi :wink: . Mal se hecam, moje torte so okusne, še zdaleč pa ne tako lepe.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA