področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 Bor
naj ne zveni kot reklama, ampak to je...
Spar je dal akcijo ven, da kdor kupi nov televizor do 23.9. do 18 ure (pričetek tekme), sodeluje v akciji....
se pravi če Slovenija jutri premaga Nemčijo , ti Spar povrne kupnino za televizor v obliki bonov.....
Če pa Slovenija izgubi ( v kar močno dvomim! ) , vam pa ostane televizor. :lol:

a ma kdo muda......mene mika hm.....
Uporabniški avatar
 MihaPR
kok pa je televizor v dnarju :)
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
To je po mojem v stilu Only fools and horses; na koncu vam bo zgorelo stanovanje!
Uporabniški avatar
 Matevz
Temu moraš pristopiti matematično:

Recimo, da je cena televizorja 50 jurjev in da ga lahko naprej prodaš (to je da je vrednost TVja) za 30 jurjev.

Ob predpostavki, da je verjetnost zmage 50%, je pričakovana vrednost nakupa in prodaje 5 jurjev (-50 + 50%*50 + 30). Seveda pa predpostavljam, da si itaq mislil 50 jurjev za druge stvari v Sparu zapravit.

Matematično je tako to transakcijo smiselno izvcest, če je dejanska vrednsot TVja večja od 25 jurjev.

V bistvu boš matematično plačal za ta TV 25 jurjev, zato je ključno, ali rabiš ta TV. Če bi ga tudi sicer kmalu kupil pojdi v trgovino, drugače pa doma ostani.

Saj ne vem, kaj sem v bistvu hotel povedat. Whatever.....
Uporabniški avatar
 Bor
katerikoli televizor....... eno majo za 50 k diagonala 70 cm, mene pa mika lcd tv matrix za 280 k....lol :bum:
Uporabniški avatar
 mare
Če še malo računam.... mi je sodelavka povedala za akcijo, pred pol ure pa tudi, da je že zmanjkalo vseh televizorjev (vsaj na Viču).
Uporabniški avatar
 Bor
mare napisal/-a:Če še malo računam.... mi je sodelavka povedala za akcijo, pred pol ure pa tudi, da je že zmanjkalo vseh televizorjev (vsaj na Viču).

....pa ne sam to..u siti parku so se še celo stepli, po pripovedovanju prodajalke....
...itak da je vse zmanjkal, ampak VSE do zadnje najmanjše!
...bom pa kar tastaro gledal.....
Uporabniški avatar
 Dule
he,he so naredil biznis in so edini vesel da so nemci zmagal.. :--

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA