področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 cyc
Meni tudi nekaj pravi da tudi če bi bila tu, v tejle temi ne bi prav veliko pisala ;)

Je pa res omenjala kolesarjenje v sredozemlju, ja, po Korziki se mi zdi.
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Kva je zdej? Si sprobal zadevo, al' se je od včerajšnje vročine stopila!
Dej, poročaj kej!
Uporabniški avatar
 cyc
Stopila :lol: Je zanimivo videti, kako se ljubitelji foto tehnike med seboj podjebavajo :twisted: 8)
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Mislim, da je bolj zanimivo, ko se podjebavata dva sarkasta, cinika in splošna nedojebanca.
Uporabniški avatar
 cyc
Ja sej tukaj je to, kombinirano z zgoraj naštetim 8)
 dpop
Evo... "usrao motku"... bi se reklo
Kupil za 50K objektiv... polarizacijski filter, pa še makro predlečo...
Sprobal... deluje ko mina... pri tristo je pa tud
Rajmond Debevec premalo... se pravi naslednja
investicija... kakšen Manfrotto za 50K :twisted: :lol:

Sem pa probal tudi 28-135 s stabilizacijo slike... ma, ga
ne bi mel tud zastonj ne... se tko čudno slika gunca
da ti kar slabo rata...

Zdej pa me čaka "naporen vikend"... treba čimveč poslikat
da vidmo kolk je vreden objektiv v rokah "kilavega" fotografa

LP Darko

P.S. Ko bom velik bom imel 70-200/4L :lol:
Uporabniški avatar
 cyc
A ti rabiš tele hude objektive za sosede opazovat al kaj? :twisted:

Kar se optike tiče se mi zdi fino imeti daljnogled s stabilizacijo slike, dela jih pa (najmanj) Canon, dena je pa 100-300k, odvisno od povečave. Bajsi bi se verjetno zgražal nad "plastiko", ampak če zadeva dobro dela mora biti super. Nim apa to jasno s fotoaparati nič (morda pa obstaja kak tak objektiv za fotoaparate?), pač pa s "plastično" optiko. :D
Uporabniški avatar
 Bajsi
dpop napisal/-a:.. kakšen Manfrotto za 50K :twisted: :lol:

Helou!
Kva to, tripod al' kej drudzga. Namreč zelo Q manfrotto tripod ni dražji od 30,mogoče 35 čukov. In to z glavo vred.

Drugače pa poznam občutek, ko se nekaj nameniš kupit.
Svoj čas, ko sem bil še navdušen smučar sem moral kupiti nove pancarje. Ker za Dinafit-ke (ki so bile v tistem času edini poleg Alpine SR84, ki so imeli na peti sistem za naklon) nisem imel denarja sem pač kupoval Alpina SR84Pro. To je bil model, ki je imel na peti sistem za štelanje naklona in pet klipsn. Barva je bila malo ubijalska: črna z vijola klipsnami. In, ker v celi božji Lj niso imeli moje številke sem kupil tri številke prevelke. Jebiga, troje štunfe pa gas. Ampak po nekaj letih, ko se noga odebelila, ne pa povečala, so mi pancarji razturili gležnje. Noga je bila tako nizko v čevlju, da mi je gležnje stiskalo na nepravem mestu.

Sicer pa verjamem, da ti bo služil. Mislim, plastik fantastik.
 dpop
Bajsi napisal/-a:
dpop napisal/-a:.. kakšen Manfrotto za 50K :twisted: :lol:

Helou!
Kva to, tripod al' kej drudzga. Namreč zelo Q manfrotto tripod ni dražji od 30,mogoče 35 čukov. In to z glavo vred.

Drugače pa poznam občutek, ko se nekaj nameniš kupit.
Svoj čas, ko sem bil še navdušen smučar sem moral kupiti nove pancarje. Ker za Dinafit-ke (ki so bile v tistem času edini poleg Alpine SR84, ki so imeli na peti sistem za naklon) nisem imel denarja sem pač kupoval Alpina SR84Pro. To je bil model, ki je imel na peti sistem za štelanje naklona in pet klipsn. Barva je bila malo ubijalska: črna z vijola klipsnami. In, ker v celi božji Lj niso imeli moje številke sem kupil tri številke prevelke. Jebiga, troje štunfe pa gas. Ampak po nekaj letih, ko se noga odebelila, ne pa povečala, so mi pancarji razturili gležnje. Noga je bila tako nizko v čevlju, da mi je gležnje stiskalo na nepravem mestu.

Sicer pa verjamem, da ti bo služil. Mislim, plastik fantastik.

Ja... kar se tiče kupovanja (foto opreme) sem jest glih nek na sredini...

Dobro bi bilo dokupit še en objektivček 50/1.8 (klinc, tele objektivi
z blendami 3.5 pa naprej so bolj tako-tako v slabi svetlobi)...
Potem en zunanji fleš...
Stativ... malo konkretnejši s snemljivo glavo...
Recimo še eno CF kartico 512Mb... to ti ne morš vedet k maš filme:twisted:
Pa en UV filter 58
Pa še eno rezervno baterijo... to ti spet ne morš vedet k nimaš
LCD-ja zadej na aparatu

In to je to... se pravi... cca 150K... kar pomeni...
Enemon procije "u nulo" zmanjšat... :lol: :lol:

LP Darko

P.S. Ampak slik še vedno ne bom znal delat... a ne?!
Film je ipak film :lol:
Uporabniški avatar
 cyc
Še vedno ne vemo kaj boš z vso to šaro, predno boš ustrezen objektiv gor zmontiral bo že vsega mimo, kar boš hotle ovekovečiti :lol: Jaz imam Ixusa 400 in dokler je svetloba OK dobro služi namenu, res pa je da kdaj pogrešam večji optični zoom. Tako da ... če se ti da opeko okoli tovorit, en G5, pa je ...

Če ste pa res prepolni $$$ pa EOS 1Ds. Gotovo vso klasiko pelje scat tudi po kakovosti (po praktičnosti jo čisto vsak digitalec :twisted: )
Uporabniški avatar
 Bajsi
cyc napisal/-a:Če ste pa res prepolni $$$ pa EOS 1Ds. Gotovo vso klasiko pelje scat tudi po kakovosti (po praktičnosti jo čisto vsak digitalec :twisted: )

Helou!
Ha, ha, ha! Big smile, gromoglasni krohot!
Ko boš spravil 25mio pikslov (kolikor jih približno premore klasični 24x35mm dias) v kakšnega digitalca boš pa lahko nabavil črnca, da ti bo okoli tovoril par kil težko "camero obscuro"!
Ja jebiga, mladost ludost. Verjetno nisi nikoli baratal s klasiko. Vsak digitalc pelje scat najbolj zahojen Zenit, vsaj kar se resolucije tiče.
Uporabniški avatar
 cyc
Ja in kaj ti bo tista resolucija? :D Namreč - ona na profesionalnih digitalcih je menda dovolj za profesionalce :D Sploh pa tehnika vsako leto napreduje in ločljivost digitalcev ni nobena izjema. 8)
Če kaj dosti povečuješ slike posnete s klasiko tudi ratajo zrnate in neostre, sem že videl :twisted:
 dpop
Eh, vsak berač svojo malho hvali...

In vsak si pač "vzame" kar misli da mu ustreza....
meni je to kar sem nabavil čisto dovolj... ostali pa
po želji... pa magar svinčnik pa papir...

Čez 5 let bo itak vsa šara zastarela... in bo treba
od začetka... do takrat pa... UŽIVAJMO

LP Darko

P.S. Pač... eni so "zadovoljni s kvaliteto" slike ki
jo naredijo z "mobilčkom s kamerco"... hja :roll: :shock: :lol:
Uporabniški avatar
 cyc
Ah, tisto kar dajejo v GSMe ne zadošča niti imenu "aparat", s "foto" pa sploh nima nobene zveze :lol:
Uporabniški avatar
 Bajsi
cyc napisal/-a:Ja in kaj ti bo tista resolucija? :D Namreč - ona na profesionalnih digitalcih je menda dovolj za profesionalce :D Sploh pa tehnika vsako leto napreduje in ločljivost digitalcev ni nobena izjema. 8)
Če kaj dosti povečuješ slike posnete s klasiko tudi ratajo zrnate in neostre, sem že videl :twisted:

Helou!
Fant, ne mešaj fotoreporterje s profiji. Za fotoreportersko fotko ti pač ni potrebna nevem kakšna kakovost pa resolucija. Tiskanje običajnih cajtngov je tja do 300dpi kar običajna zadeva. Pejt uprašat profije na National Geografic, bližje lahko pobaraš kar našega Arnija Hodaliča. Še zmeraj delajo na klasiko, diase za objavo pa potlej skenirajo s profi diascani ala Nicon 4500 al neka taka cifra. En scan diasa v največji resolucijji pokuri tudi do ene četrtine in več običajnega CD-ja. Hja, 200 mega je kar hitro.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA