Fotr napisal/-a:Franci, ali že kaj treniraš? Imaš kakšen plan, kako začeti? Si kaj veliko kondicije, vzdržljivosti, osnovne pripravljenosti izgubil? Kdaj računaš na prvi tek ali na prvo tekmo?
Na žalost ne še

. Računam čez 14 dni. Zaenkrat nimam še nobenega plana, začel bom tako kot sem takrat, ko sem se začel prvič ukvarjati s tekom. Ali mi kaj predlagaš oziroma ponujaš Bogomir

? Kar se tiče kondicije jo počasi že dobivam nazaj, imam pa občutek da sem v slabši pripravljenosti kot takrat ko sem se prvič začel s tekom ukvarjati. Treba bo zelo paziti, da se bom dovolj ogreval in razgibaval, ker je možnost za nastanek poškodb zelo velika. Glede vzdržljivosti je pa tako, če si že po naravi bolj vzdržljiv potem to ne izgubiš tudi po tako dolgi pavzi. Jasno pa je da moraš to razvit in tudi na tem delat kot tekaški začetnik. Prva tekma naj bi bila enkrat septembra, sam letos ne bom tekmoval tako kot včasih, tako da je možno da me lahko prehitiš Bogomir

. Tekel bom le na krajših progah. Je le treba začeti postopoma, sem pač zopet začetnik

. Tako pač je s tem se moraš pač sprijaznit. Na tekme bom šel zaradi dobre forumovske družbe

in pa zaradi akcije Slovenija teče za zdravje. Vsekakor pa je lažje začeti, ko imaš že določene izkušnje za seboj in veš na kaj moraš paziti, tako da neke osnovne pripravljenosti ne izgubiš. Naj na koncu dodam še to, da je vsak trening ali tekma poglavje zase in težko sestaviš dva enaka treninga ali tekmi tudi kasneje ko si že v pravi tekaški formi.
Ptice letijo, ribe plavajo, človek pa je od nekdaj bil tekač, hoja je samo oblika lenobe,
zato treniraj trdo in zmaguj z lahkoto.