področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 matjaz
Lučko napisal/-a:Mislim, da Tekaški forum ni prostor za molitev!!!
Dejmo mi laufat, športat, pa lušten se met, molite pa na kakšnem drugem (zato namensko pripravljenem) mestu.
Tomažu bojo (če bojo lahko in upam da bojo) tehnika in ljudje pomagal, ne bog!

LUCKO, YESSSSSSSS. se strinjam.
Uporabniški avatar
 bosin
Ko že ravno tako zavzeto molite, upam, da se je kdo spomnil tudi tistih sedmih mornarjev, ki so jih rešili v zadnjem trenutku, pa za tiste, ki so se razbili z avionom, pa za vse, nič krive žrtve teroristov po svetu, pa za tisoče lačnih otrok v Afriki, žrtve pedofilije in drugega nasilja (ki niso ravno središče medijsko-sponzorskega pompa).....pa za mojo grešno dušo bi tudi prav prišla kaka molitvica ali dve...
Uporabniški avatar
 mojcej77
Ne gre pozabiti na nestrpnost, ki očitno že razpira svoja krila.

Čemu?
...se sprašujem.
Moram rečt, da je tale forum eden zadnjih, kjer bi kaj takega pričakovala.

Še malo, pa se bo tek zreduciral na štetje kilometrov.
Verjamem, da se ne strinjamo v vsem.
Všeč mi je, da smo si različni.
In kakor sem razumela, je šlo za povabilo.
Povabilo lahko prijazno, skromno in diskretno tudi odkloniš iz kateregakoli razloga.

lp,

m
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
mojcej77 napisal/-a:Ne gre pozabiti na nestrpnost, ki očitno že razpira svoja krila.

Čemu?
...se sprašujem.
Moram rečt, da je tale forum eden zadnjih, kjer bi kaj takega pričakovala.

Všeč mi je, da smo si različni.
Povabilo lahko prijazno, skromno in diskretno tudi odkloniš iz kateregakoli razloga.

lp,

m

V tej smeri pa se s teboj mojcej77 popolnoma strinjam.
Nestrpnost je največja podlost, kar jih je.
Sam sicer priznam da ne molim, čeprav sem obredel vse tiste ceremonije!
Ampak nekje morajo biti meje postavljene, kajne!
Ne mislim pa pogrevati kakih stvari, ker je to popolnoma nesmiselno!
Kakor je Lučko dejal tukaj smo zato, da tečemo da spoznavamo nove ljudi, da se bodrimo v dobrem in slabem.V tem primeru je Tomaž Humar pač človek na katerega smo lahko tudi ponosni, in je prav da se zavzemamo vsi da se stvar reši.
Ravno tako je prav da delimo pozitivne misli za vse ljudi, ki so doživeli toliko gorja med raznimi napadi in podobno.
Če je pač ena določena stvar medijsko podprta je pač podprta.Saj se rešuje človeško življenje mar ne?
Ne delajo iz tega nevem kakšnega komercialnega efekta.
Valjda ne kupčkajo s smrtjo!
Lepo je prebrati pozitivne misli, spodbude pa naj bodo izražene tako ali tako!
Slovenska značilnost je pa sploh ta velika nestrpnost do vsega mogočega, kar se ljudje spomnijo!
Nekako bi se dotaknil načela, ki ga upoštevajo tudi Srbi:"Ne diraj lava dok spava!"Tega set tudi jaz držim.Vsak naj živi tako življenje kot mu paše.
Če pa mu kaka stvar ni všeč pa naj obrne na drugo valovno dolžino sebi bolj primerno.Ravno tako, kot če nekomu niso všeč tekaški prispevki, pa naj gre na drug forum, a je tako ali ni tako?
Skratka tukaj naj se dogaja pozitiva, in ne negativizem!
Športno gibanje in skratka ves način rekreacije, ali bolj resnega tekmovanja.
Imejmo se lepo, življenje je kratko kot sto mater!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
tomaz.zupancic napisal/-a:
mojcej77 napisal/-a:Ne gre pozabiti na nestrpnost, ki oèitno že razpira svoja krila.

Èemu?
...se sprašujem.
Moram reèt, da je tale forum eden zadnjih, kjer bi kaj takega prièakovala.

Všeè mi je, da smo si razlièni.

lp,

m

V tej smeri pa se s teboj mojcej77 popolnoma strinjam.
Nestrpnost je najveèja podlost, kar jih je.
Sam sicer priznam da ne molim, èeprav sem obredel vse tiste ceremonije!
Ampak nekje morajo biti meje postavljene, kajne!
Ne mislim pa pogrevati kakih stvari, ker je to popolnoma nesmiselno!
Kakor je Luèko dejal tukaj smo zato, da teèemo da spoznavamo nove ljudi, da se bodrimo v dobrem in slabem.V tem primeru je Tomaž Humar paè èlovek na katerega smo lahko tudi ponosni, in je prav da se zavzemamo vsi da se stvar reši.
Ravno tako je prav da delimo pozitivne misli za vse ljudi, ki so doživeli toliko gorja med raznimi napadi in podobno.
Èe je paè ena doloèena stvar medijsko podprta je paè podprta.Saj se rešuje èloveško življenje mar ne?
Ne delajo iz tega nevem kakšnega komercialnega efekta.
Valjda ne kupèkajo s smrtjo!
Lepo je prebrati pozitivne misli, spodbude pa naj bodo izražene tako ali tako!
Slovenska znaèilnost je pa sploh ta velika nestrpnost do vsega mogoèega, kar se ljudje spomnijo!
Nekako bi se dotaknil naèela, ki ga upoštevajo tudi Srbi:"Ne diraj lava dok spava!"Tega set tudi jaz držim.Vsak naj živi tako življenje kot mu paše.
Èe pa mu kaka stvar ni všeè pa naj obrne na drugo valovno dolžino sebi bolj primerno.Ravno tako, kot èe nekomu niso všeè tekaški prispevki, pa naj gre na drug forum, a je tako ali ni tako?
Skratka tukaj naj se dogaja pozitiva, in ne negativizem!
Športno gibanje in skratka ves naèin rekreacije, ali bolj resnega tekmovanja.
Imejmo se lepo, življenje je kratko kot sto mater!
ÈAO!

In sedaj povej kaj je tu negativnega ce se koga povabis k mislim?
Oz. o kaksnem negativizmu govoris?

CE pa mislis da so lahko ogrozeni slavospevi kaksnega koncanega turisticnega teka z enim povabilom potem pa moram res kot pravis ali jaz ali pa ti kaj poslihtati v glavi.

Sicer pa si pozabil administratorja pozvati da v seznam prepovedanih ali nepriporocenih misli da noter besedo moliti ker ko sem se connectal na forum in izpolnjeval pristopnice nisem opazil da je tudi ta beseda referencirana kot neprimerna.

Sicer pa si zdaj vse pomiksal! Omenjas toleranco , prej si omenjal da tukaj ni prostor.... karkoli si si ze predstavlja pod besedo molitev.
Konec koncev verjetno si tudi sam ze kdaj uporabil soroden izraz na teku pa cetudi si si rekel: SAMO DA PRIDEM DO CILJA V TEM CASU...ali da pridem tukaj cez gor...ampak pac ego mora veselo vihrati in pac moras nekaj reci pa cetudi je vse brez glave in repa.

NENA se toliko sekiraj in pusti te da se kdo kaj pove pa cetudi stavek ne vsebuje besede TEK. S tekom pa se lahko vedno pomerimo na sami trasi.

Ce si nezadovoljen z zivljenjem ki ne vsebuje besede tek je veliko moznosti da se to poslihta.

In kdo pravi da sem poimenoval kaksnega boga ?
Uporabniški avatar
 Bor
tek_v_snegu napisal/-a:
In sedaj povej kaj je tu negativnega ce se koga povabis k mislim?
Oz. o kaksnem negativizmu govoris?

CE pa mislis da so lahko ogrozeni slavospevi kaksnega koncanega turisticnega teka z enim povabilom potem pa moram res kot pravis ali jaz ali pa ti kaj poslihtati v glavi.

Sicer pa si pozabil administratorja pozvati da v seznam prepovedanih ali nepriporocenih misli da noter besedo moliti ker ko sem se connectal na forum in izpolnjeval pristopnice nisem opazil da je tudi ta beseda referencirana kot neprimerna.

Sicer pa si zdaj vse pomiksal! Omenjas toleranco , prej si omenjal da tukaj ni prostor.... karkoli si si ze predstavlja pod besedo molitev.
Konec koncev verjetno si tudi sam ze kdaj uporabil soroden izraz na teku pa cetudi si si rekel: SAMO DA PRIDEM DO CILJA V TEM CASU...ali da pridem tukaj cez gor...[size=18]ampak pac ego mora veselo vihrati in pac moras nekaj reci pa cetudi je vse brez glave in repa[/size].

NENA se toliko sekiraj in pusti te da se kdo kaj pove pa cetudi stavek ne vsebuje besede TEK. S tekom pa se lahko vedno pomerimo na sami trasi.

Ce si nezadovoljen z zivljenjem ki ne vsebuje besede tek je veliko moznosti da se to poslihta.

podpišem :clap:

ps: tek_v_snegu je napisal/a:

Mislim da je čist vsak med nami kdaj rekel: BOH PUMAGI
Uporabniški avatar
 Fotr
Tomaž Humar je entuziast, športnik in človek. Če je v skoraj brezizhodnem položaju in nas skrbi za njega, mi bi mu pa radi pomagali, potem tisti, ki smo verni, zanj molimo, nekateri držijo pesti, drugi prosijo vsak svojega Boga, naj mu pomaga, tretji so v strahu za njega, nekateri mu hočejo z mislimi pomagati, kakorkoli, vsak kdor si želi njegove rešitve si na kakršenkoli njemu dosegljiv način za to prizadeva.
Prostor za molitev je povsod, kadar in kjerkoli se hoče komu pomagati, sam molim tudi za revne otroke, za nesrečne, za pomoči potrebne in za vse grešne duše. Iz teh čustev se ne norčuje in se ne primerja ena težava z drugo, češ kaj zdaj tako molite za Humarja, ko pa otroci trpijo in toliko hudega je na svetu.
Molitev je nekaj najlepšega, kar lahko storiš za trpečega človeka, če mu drugače ne moreš pomagati.
 Lučko
Fotr napisal/-a:Prostor za molitev je povsod, kadar in kjerkoli se hoče komu pomagati, sam molim tudi za revne otroke, za nesrečne, za pomoči potrebne in za vse grešne duše.

Če je tako, potem v tem "prostoru" (Tekaški forum) nimam kaj več iskati.

Lepo mi je bilo z vami.
Lučič Dragan-Lučko
Uporabniški avatar
 kustus
LP

NO NO Lučko pa sej če te tolk moti ta stran jo ne odpiraj več pa bo.

Pa sej nisi mislil resno da .........

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Lučko napisal:

Če je tako, potem v tem "prostoru" (Tekaški forum) nimam kaj več iskati.

Lepo mi je bilo z vami.
Lučič Dragan-Lučko[/quote]
 cvic
Poti in načinov je veliko, zato se mi zdi bolj smiseln poziv, da naj vsak po svojih močeh in na svoj način prenaša misli, pozitivno energijo ali pač kar zna in da drugih ne sili, da mu sledijo. Mnenja sem tudi, da Tomaž ne bi nikomur zameril, če bi si pri teku, ko si na koncu moči in ko misliš, da ne moreš več, nabrusil pete rekoč "Če Tomaž tam gori nekje visi in čepi in nič ne more, bom pa tudi jaz pretekel tole razdaljo." K temu dodajam tudi "Ampak ne za vsako ceno" in ob tem ciitiram še Elizabeth Hawley, eno največjih poznavalk Himalaje "Nor je, ampak nikakor ne neumen." Naj ostane tak še dolgo časa.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Luèko napisal/-a:
Fotr napisal/-a:Prostor za molitev je povsod, kadar in kjerkoli se hoèe komu pomagati, sam molim tudi za revne otroke, za nesreène, za pomoèi potrebne in za vse grešne duše.

Èe je tako, potem v tem "prostoru" (Tekaški forum) nimam kaj veè iskati.

Lepo mi je bilo z vami.
Luèiè Dragan-Luèko

JA clovek dnevno prihaja v konflikte s svojimi prejsnimi naceli in v konfllikte zaradi nekih zapacenih temrinov ki so mu jih drugi zapekli ali sami ali pa smo se pac morali rekrutirano opremiti da smo nekaj speljali do konca.
NA koncu koncev vsak sam odloca in se distancira kot sem se tudi jaz od debat o samih tekih ker moram priznati da me nikakor vec ne vlece tja kejr sem ze bil. Ampak kar bi hotel pvoedati me pa zelo rpeseneca ta odziv.

Svoj cas sem razmisljal tako fanaticno kot se izraza Tomaz : tek je zivljenje. In ko sem pretekel prvi uradni maraton ( ceprav sem ga indivudalno ze prej ) mi je to bilo kot nekaj kar bo spremenilo moj odnos do vsega. Zelo resno sem vzel tisto floskulo: tek je zivljenje in so me navdusili ljudje ki sem jih srecal in so mi rekli da nimajo casa se peljati z avtom medtem ko sotekli.

Ko sem bral literaturo in avotbiografijoe nekateirh maratoncev ali se kaksnih ultrasev sem veliko skupnega pri njih nasel kot v tem kar je velikokrat omenjal Humar. In to je ta povezanost inidivuuma s traso , lastnim napredkom k odlicnosti in izplenu ki ga prineses sebi ko stopis dol s trase. Kdor je vsaj malo povohal kaksno steno v hribih bo vedel da je obcutek enak.
In ce ste imeli kdaj priloznost prisluhniti Tomazu sem isguren da je nasle kaj sorodnega v teh mislih. Morda komu ni ocitno sem pa preprican da mu bo ocitneje ko se bo postavila na start taksne trase kjer mu od vsega dolgcasa preostane samo to da kontrolira sebe.

In ce recimo teces 3 ure ali 6 ur ali konec koncev 30ur neprenehoma in si res predan sebi potem ti je jasno da si progo odilicno izplejal in da si to nareidl sam. KAdarkoli si se zacel obremenjevati s kilometri ki so se do konca ali ker ti je kolega pobegnil ali da se ukvarjas s tem kako vleci ritem s kolegom in v bistvu teces samo za to da nekoga drugega ujames
( v cemer ne vidim smisel ) da so se ti zadeve ze izmuznile. Tisti trenutek nisi tekel zase nisi imel nic od tega drugo je kako si pac to uspes zamskirati in kukurikati po forumih ali pred koelgi: pa ovo je bilo krivo, pa nisem vcerja dobro jedel, pa nisem se naspal, pa ko sem trneiral ni bil otak ovroce pa je prevorce, ...da potem clovek res se vprasa zakaj sploh tece ce ima s tem toliko problemov. No in pri Humarju kot pri nekaterih ultrasih in tudi nekaj svojih skromnih izkusenj bi k temu dodal pa sem nasel ravno to: ko si res zase, ko spoznas da ne premagujes sebe ampak da se poskusas poenotiti s tistim kar si in kar sedaj odvijas ( tek, premik po skali, kobacanje iz globokega snega prek riti ) vedno je to uzitek ce res uspes priti do sebe pa takrat ni nobenega problema.
In clovek bi rekel da v Humarju in njegovi pot najdejo tekaci kaksen smisel.

In se opravicujem ce sem vecini od vas dal taksno priponko
( povabil sem pac vsakega ki je sel brat ne tistega ki ima problem z besedo moliti iz kakrsnega koli razloga v njegovi zgodovini se mu je pac priskutila ta beseda ! Ampak hvala za poujeni izziv: da najdem sopomenke besede moliti v slovarju slo jezika in da se malo pozabavam z izvorom ) ki ocitno vsem ne ustreza.

Ce za koga res tukaj gor ni prostora potem res zame ni.

Zadevi pac ne morem pac pogledati v obraz kar tako ce ne vidim dna.
In se opravicujem sem vas malo prestrogo ocenil .

Pa prijetno lovlenje samega sebe. Ko bo kdo uspel premagati in ujeti sebe pa naj mi javi ce ga pridem kam obiskati od vseh problemov in naporov ce se vedno teka ali pa morda razmislja malo drugace.
Uporabniški avatar
 H2O
Lučko NKAR! :?
Mene je že itak zdavnaj odneslo iz tega foruma, tu in tam pa le še pokukam sem, med več ali manj zame že same neznance. :?
Vsak svojemu bogu moli, eni to priznajo, drugi ne, eni niti ne vedo, da tu in tam le kje kakšen angelc na njih popazi, drugi se sploh ne zavedajo, da jim vsake tolk časa kakšen vrag na uho prišepne idejo za ušpičt kakšno grdobijo :? Eni najdejo svojega boga v sebi, drugi tam nekje gor, na 6000 metrih, nekateri ga sploh ne rabijo.
Tomažu bo definitivno uspelo celo knjigo s spomini na Nanga Parbat napisat, to sploh ne dvomim, kdo mu bo vse pri tem pomagal, si bo pa vsak sam odgovoril.
Lučko, če ostaneš na forumu, jaz snamem tistih odvečnih 5 kil dol pa začnem spet tečt!
:? :D
Uporabniški avatar
 vanja
Presenecena sem nad nekaterimi tako negativnimi odzivi... Sama sem izredno vesela tega poziva!

Jaz ne molim, vendar pa v teh dneh veliko mislim na Humarja. V soboto sem se tudi potikala po hribih in res skusala s pozitivnimi mislimi pomagati Tomazu. Vidim, da nas je dosti, in to mi veliko pomeni. In se mi sploh ne zdi pomembno, na kaksen nacin to pocnemo.

Sedaj je napovedano lepse vreme in s tem so moznosti za resitev vecje. Mocno upam, da se bo to zgodilo ze jutri!
 mojA
Kaj je molitev? Mogoče dobre misli?

Zdrži Tomaž!

Nekako se mi zdi, da v nemogočih razmerah celo uživa! Ko mu zmrzjujejo prsti na nogah stiska zobe in trpi in hkrati na svoj način uživa. V objemu svoje gore.

Prepričana sem, da bo rešen!

In ko bo - bom napisala besede o pogumu ....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA